Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Hoşgeldin $username ??

Konu, 'PHP' kısmında BurtiBurak tarafından paylaşıldı.

  1. BurtiBurak

    BurtiBurak Üye

    Kayıt:
    18 Ocak 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba arkadaşlar,

    Üye girişi yapan kişiye başka bir sayfada hoşgeldin $username nasıl yapabiliriz?


    PHP:
    <?php
    require('inc/settings.php');

    # mysql baglantisi, sesion_start yapilmis varsayiyoruz
    # bilgiler
    $username $_POST["username"];
    $password $_POST["password"];
    # kullanici bilgisi alalim
    $sorgu mysql_query("select password from uyeler where username = '".$username."'");
    if( 
    mysql_num_rows($sorgu) != ){
    print 
    '<script>alert("Kullanıcı bulunamadı!");history.back(-1);</script>';
    exit;
    }else{
    # veriyi alıyoruz
    $bilgi mysql_fetch_assoc($sorgu);
    }
    # password eslestirmesi
    if( md5trim($password) ) != $bilgi["password"] ){
    print 
    '<script>alert("Yanlış şifre girdiniz!");history.back(-1);</script>';
    exit;
    }
    # başarılı giriş yapıldı
    # oturuma kaydedip anasayfaya gidelim
    setcookie("guneyli_login",$username,time()+60*60);
    $_SESSION["giris"] = md5"kullanic_oturum_" md5$bilgi["password"] ) . "_ds785667f5e67w423yjgty" );
    $_SESSION["username"] = $username;
    ?>
    <script>
    alert("Başarıyla giriş yaptınız! Şimdi anasayfaya yönlendiriliyorsunuz.");
    window.top.location = './';
    </script>
     
  2. 2de1

    2de1 Daimi Üye

    Kayıt:
    22 Kasım 2008
    Mesajlar:
    792
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    localhost
    session 'a atayın kullanıcı ismini
     
  3. Web Developer

    Web Developer Üye

    Kayıt:
    7 Ocak 2011
    Mesajlar:
    193
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Interactive Deparment Manager, Tam Hizmet. Markala
    Şehir:
    Istanbul, Turkey, Turkey
    <?php
    echo $_SESSION["username"];
    ?>

    :)
     
  4. BurtiBurak

    BurtiBurak Üye

    Kayıt:
    18 Ocak 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    nasıl yapacağımı bilmiyorum php'de editcoder seviyesindeyim daha :)


    çalışmıyor hocam :/
     
  5. harami

    harami Aktif Üye

    Kayıt:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    483
    Beğenilen Mesajlar:
    22
    Şehir:
    Ankara
    senin kodlarında şurda sessiona atamış zaten;
    PHP:
    $_SESSION["username"] = $username;
    O bahsettiğin başka sayfanın en başına
    PHP:
    session_start();
    yaz ve istediğin yerde
    PHP:
     echo $_SESSION["username"];
    ile kullanıcı adını alırsın. Tabi bu isim üyeler tablonda username sütününda yazıyor ise.
     
  6. Web Developer

    Web Developer Üye

    Kayıt:
    7 Ocak 2011
    Mesajlar:
    193
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Interactive Deparment Manager, Tam Hizmet. Markala
    Şehir:
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Evet, çıktı almak istediğin sayfada session_start() ile session'ı açman lazım
     
  7. BurtiBurak

    BurtiBurak Üye

    Kayıt:
    18 Ocak 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenilen Mesajlar:
    0


    PHP:
    <?php
    }else {
    session_start();  
    echo 
    'Hoşgeldiniz Sayın Kullanıcı Bu Sayfa Yapım Aşamasındadır.';
    echo 
    $_SESSION["username"];
    echo 
    '</br><a href="logout.php">Çıkış</a>';
    }
    ?>
    böyle yaptım gene çalışmadı. sayfanın başınada koydum :S

    ben session ile giriş yaptırmıyorum ama kullanıcıyı. cookie ile giriş yaptırıyorum setcookie ile

    bkz:
    <?php
    $login_check=$_COOKIE["guneyli_login"];
    if($login_check==""){

    ?>

    ondan dolayıda olabilir mi?
     
  8. harami

    harami Aktif Üye

    Kayıt:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    483
    Beğenilen Mesajlar:
    22
    Şehir:
    Ankara
    Hayır sayfanın en başında yani büyün kodlardan bağımsız olacak şekilde 1. sütüna session_start();yazmalısın. Senin yazında ) else { den sonra yazıyor. E üstünde de bir if blogu vardır. O yüzden çalışmıyor. Varsa html etiketlerinden bile önce olacak. Sayfada onun üstünde hiçbirşey yazmayacak.