Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

hata var ama bulamıyorum yardım edermisiniz

Konu, 'PHP' kısmında kamil07 tarafından paylaşıldı.

  1. kamil07

    kamil07 Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2017
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Antalya
    PHP:
    gghhghggh
    arkadaşlar ben bu hata beni verem edecek nerede hata yaptığımı da bulamıyorum hata bildirimi de gelmiyor lütfen yardım eder misiniz
    sorun yaşamış olduğum php kodu bunlar
    <?php
    include 'admin/baglanti.php';
    if ($_POST) {
    $isim = $_POST["isim"];
    $soyad = $_POST["soyad"];
    $cinsiyet = $_POST["cinsiyet"];
    $dog_tarih = $_POST["dog_tarih"];
    $dog_yeri = $_POST["dog_yeri"];
    $uyruk = $_POST["uyruk"];
    $medeni = $_POST["medeni"];
    $tc = $_POST["tc"];
    $ehliyet = $_POST["ehliyet"];
    $meslek = $_POST["meslek"];
    $adres = $_POST["adres"];
    $tel = $_POST["tel"];
    $ceptel = $_POST["ceptel"];
    $il = $_POST["il"];
    $ilce = $_POST["ilce"];
    $posta = $_POST["posta"];
    $mail = $_POST["mail"];
    $pozisyon = $_POST["pozisyon"];
    $seyehat = $_POST["seyehat"];
    $ucret = $_POST["ucret"];
    $egitim = $_POST["egitim"];
    $okul = $_POST["okul"];
    $fakul = $_POST["fakul"];
    $bolum = $_POST["bolum"];
    $cv = $_POST["cv"];
    $sorgu=mysql_query("INSERT INTO is (ad,soyad,cinsiyet,dogum_tarih,dogum_yer,uyruk,medeni_hal,adres,ev_tel_no,cep_tel_no,il,ilce,posta_kodu,email,pozisyon,sey_eng,ucret_bek,egitim,okul,fakulte,bolum,cv ) VALUES('$isim','$soyad','$cinsiyet','$dog_tarih','$dog_yeri','$uyruk','$medeni','$adres','$tel','$ceptel','$il','$ilce','$posta','$mail','$pozisyon','$seyehat','$ucret','$egitim','$okul','$fakul','$bolum','$cv')")or die(mysql_error("SQL HATALI!"));
    if ($sorgu) {
    echo str_repeat("<br>",8)."<center><img src=images/ok.gif border=0 /> İşleminiz Gerçekleşmiştir.</center>";
    echo '<meta http-equiv="refresh" content="1; url=isbasvuru.php">';
    }
    else{
    echo str_repeat("<br>",8)."<center><img src=images/hata.gif border=0 /> Malesef İşleminiz Gerçekleşmemistir.</center>";
    echo '<meta http-equiv="refresh" content="1; url=isbasvuru.php">';
    }
    }
    ?>

    ve hatalı olduğunu düşündüğüm php kodu bunlar
    $sorgu=mysql_query("INSERT INTO is (ad,soyad,cinsiyet,dogum_tarih,dogum_yer,uyruk,medeni_hal,adres,ev_tel_no,cep_tel_no,il,ilce,posta_kodu,email,pozisyon,sey_eng,ucret_bek,egitim,okul,fakulte,bolum,cv ) VALUES('$isim','$soyad','$cinsiyet','$dog_tarih','$dog_yeri','$uyruk','$medeni','$adres','$tel','$ceptel','$il','$ilce','$posta','$mail','$pozisyon','$seyehat','$ucret','$egitim','$okul','$fakul','$bolum','$cv')")or die(mysql_error("SQL HATALI!"));
    lütfen yardım edin
     
    Son düzenleme: 13 Ağustos 2017
  2. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    96
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    Tablonun ismini değiştir is yapmışsın herhalde mysql izin vermiyor diye biliyorum
     
    kamil07 bunu beğendi.
  3. Yilmazx

    Yilmazx Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Haziran 2017
    Mesajlar:
    4
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    istanbul
    hata bölümünü "or die(mysql_error());" olarak değiştir, tam hata mesajını ekrana yazdırsın, daha kolay çözüm bulursun
     
    kamil07 bunu beğendi.
  4. kamil07

    kamil07 Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2017
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Antalya
    neden izin vermiyo ve ne yapmalıyım ismini
     
  5. kamil07

    kamil07 Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2017
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Antalya
    sorun çözüldü ikinizede çok teşekkür ederim
     
  6. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    96
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    Sorunun çözümünü yazabilir misiniz? Belki birilerinin işine yarar
     
  7. kamil07

    kamil07 Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2017
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Antalya
    Yilmazx'in dediği gibi yaptım seni dediğin hata çıktı onu değiştirdim veri tabanındaki bir kaç yer hata verdi
     
  8. kamil07

    kamil07 Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2017
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Antalya
    bu arada tablo adı neden hata verdiki
     
  9. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    96
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    Büyük ihtimalle mysql in kendine ait tablo isimleriyle çakışma var. Bu yüzden vermiştir.
     
    kamil07 bunu beğendi.
  10. tst

    tst Aktif Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    269
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    kamil07 ve sefa1471 bunu beğendi.
  11. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    96
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    @tst Bende nereden hatırlıyorum diye düşünüyordum bilgilendirdiğin için teşekkürler.
     
    kamil07 ve tst bunu beğendi.
  12. kamil07

    kamil07 Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2017
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Antalya
    hepinize teşekkür ederim
    tekrar:)