Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

harici linklerle ilgili bir problem

Konu, 'PHP' kısmında NorthWales tarafından paylaşıldı.

  1. NorthWales

    NorthWales Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    mehmet şamlının kitabındaki bi harici link örneğini compile ederken istenilen sonuç gerçekleşmedi.

    aşağıda dosyalarım php komutları altında verilmiştir.

    ana_sayfa.inc
    PHP:
    <a href="?git=diger">tıklayın</a>
    diger.inc
    PHP:
    merhaba burasi diger sayfa
    harici_link.php
    PHP:
    <html>
    <head>
    <title>fkfkf</title>
    </head>
    <body>
    <?php
    if($git=="diger")
    {
    include 
    "diger.inc";
    }
    else
    {
    include 
    "ana_sayfa.inc";
    }
    ?>
    </body>
    </html>


    şimdiden teşekkürler, kullandığım web server paketi wamp server'dır extensionlarla alakalı bir ayar falan gerekiyorsa yazarsanız sevinirim?
     
  2. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    wampserver kullanmadım lakin php.ini ayarında register_globals ayarı Off durumunda ise betiğiniz çalışmaz.

    PHP:
    if($git=="diger")
    bu satırı aşağıdaki ile değiştirp deniyiniz

    PHP:
    if ($_GET['git'] == "diger")
     
  3. NorthWales

    NorthWales Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    sağol @Raiden: wamp ta default olarak register kapalıymış onu açtım
     
  4. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    @NorthWales
    aslında açmanız sizin dez avantaj php6 versiyonunda kaldırılcak. sen en iyisi süper global kullanımına elini alıştır. yani;
    PHP:
    $_POST
    $_GET
    $_SERVER
    $_ENV
    $_FILES
    $_SESSION
    bu tarz yazarsan hiç bir problem yaşamazsın. host falan değiştirdiğinde her yer de register_globals on olmayabilir. bunları göz önünde bulundurup daha yeni başladığını da düşünürsek verdiğim şekilde kullan
     
  5. NorthWales

    NorthWales Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    tekrar sağ ol Raiden.
     
  6. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    mehmet samlı orada switch komutunu kullanıyor,sense if kullanmıssın

    PHP:

    switch ($git) {
    case 
    "diger";
    include 
    "diger.inc";
    break;
    default:
    include 
    "ana_sayfa.inc";
    }

     
  7. NorthWales

    NorthWales Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    yok bendeki kitapta if ile yapmış, sorun register globals'miş ya da $_GET['git'] olarak da halloluyormuş sağolsun raiden.