arkadaşlar flash sahnemde bir daire var ve ben bu dairenin X koordinatını fare pozisyonunu alarak değiştiriyorum yani daire, fareyi takip ediyor ama sadece X koordinatında. şimdi yapmak istediğim şey bu daireyi bir çizgi üzerinde hareket ettirmek. sadece çizgi boyunca bu daire hareket etsin istiyorum. yani yine fareyi X koordinatında takip etsin ama hareketi bu çizginin sınırlarını aşmasın. öyle bişey olmuyorsa belirli X koordinatlarında nasıl hareket ettirebilirim acaba? bir fikri olan var mı ?
tmm arkadaşlar olayı çözdüm. actionscript e yeni başladığım için bazı yapıları bilmiyorum. movieclip._x i biliyordum ancak if yapısını henüz bilmediğim için yazamamıştım bir arkadaş yardımcı oldu saolsun şimdi hallettim.
mc adında bir MovieClip olduğunu varsayarak bunu 0 ile 200 arasında oynatmak istersen; Kod: stage.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_MOVE, mouseHareket); function mouseHareket(evt:MouseEvent):void { if (mouseX > 200) { mc.x = 200; } else if (mouseX < 0) { mc.stopDrag(); mc.x = 0; } else { mc.x=mouseX; } } umarım işine yarar..