Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Hangisi Daha Mantıklı

Konu, 'PHP' kısmında SAki tarafından paylaşıldı.

  1. SAki

    SAki Üye

    Kayıt:
    19 Haziran 2008
    Mesajlar:
    117
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    istanbul
    Merhaba Arkadaşlar.
    Benim inndir tarzında bir program sitem var.

    Bu script ı geliştirmek ve yeniden tasarlamak istiyorum ancak nasıl bir yol izleyeceğime karar veremedim.

    [​IMG]
    Bu şekilde düşünüyorum aynı cms sistemleri gibi config ve settings den sql ve site ayarlarını çekecek. ayar dosyasına göre dil dosyasından değişkeleri ve template klasöründeki tema klasörlerin den birini kullanacak.
    Ancak Bunun için bir kalıp index dosyası hala oluşturamadım.:)

    Böylemi başlıyayım yoksa başka bir mantık önerirmisiniz sizce nasıl başlamalıyım.

    Yorumlarınız ve fikileriniz için teşekkürler şimdiden...
     
  2. Emre

    Emre Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2004
    Mesajlar:
    248
    Beğenilen Mesajlar:
    0
  3. SAki

    SAki Üye

    Kayıt:
    19 Haziran 2008
    Mesajlar:
    117
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    istanbul
    Şu Şekilde Oluşturdum Ben

    -Config.php MySql Bağlantısı

    -Settings.php Kullanılacak Tema Klasörü, Meta Taglar, Title vb. ayarları değişkenler sayesinde buradan okuyacak.Tabi Bu Değişkenleri Admin Panelden Düzenlemenin Bir Yolunu Bulmam Lazım.

    Tema Dosyaları
    -/themes/blue/home.php veya .tpl
    -/themes/blue/header.php veya .tpl
    -/themes/blue/footer.php veya .tpl

    php mi yapim tpl mi yapim karar veremedim.

    -index.php Ana Sayfa
    Bu Sayfasa include ve echo yu kullanarak diğer sayfaları buradan görüntülüyorum.
    Örneğin include("themes/$tema/home.tpl"); gibisinden.

    Dil İşinide Şöyle Yapmaya Karar Verdim Browser diline göre tr.php veya us.php dosyalarını index.php de include ile çağıracağım.Bu sistemi sanki forumda görmüştüm ama asp di galiba bir araştırayım olmazsa konu açarım.
     
  4. m.erin

    m.erin Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Nisan 2005
    Mesajlar:
    472
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    KONYA
    Bu kısmı veritabanında saklarsan, değişikliklerde problem yaşamazsın.
     
  5. Emre

    Emre Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2004
    Mesajlar:
    248
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bence veri tabanı yerine bir xml de tutsan ve admin panelinden yaptığın her deişiklikte bu xml'i güncellesen daha sağlıklı olur. xml yerine txt, php, inc dosyasıda olabilir tabiki.
     
  6. SAki

    SAki Üye

    Kayıt:
    19 Haziran 2008
    Mesajlar:
    117
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    istanbul
    bende zaten php dosyasında tutmayı düşünüyorum.
    Ancak Php dosyasına değişkenlere tr karakter yazdığımda başka sayfadan örneğin index.php ye title yi çağırdığımda ı lar i görünüyor.

    Bu yüzden setting bilgilerini m.erin
    arkadışımızın dediği gibi yapmak benimde aklımdan geçti.Daha mantıklı gibi yada değişken olayında tr karakter olayını çözmem lazım.
     
  7. AlBaTR

    AlBaTR Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ayarların veritabanında tutulması daha mantıklı en azından güncellemede zahmet çekmezsin
    yetkisiz erişim de bir açıdan engellenmiş olur;)

    Karakter sorunu default_charset ten kaynaklanıyor olabilir, ini_set ile halledebilirsin

    Genel yapı olarak Smarty tarzı bi yapı kullanabilirsin tema ve dil olaylarında oldukça faydalı oluyor.