Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Güven Kip Sorunu !

Konu, 'PHP' kısmında ustaderdem tarafından paylaşıldı.

  1. ustaderdem

    ustaderdem Üye

    Kayıt:
    21 Aralık 2002
    Mesajlar:
    57
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Elektronik Müh.
    Şehir:
    İzmir
    Güven Kip Sorunu !

    Arkadaşlar benim serverım güvenli kipte çalışıyor ve budurumda ben server üzerinde klasör yaratma, var olan dosyayı kopyalama, web tabanlı upload yapma gibi işleri yapamıyorum...

    Bu durumda ne yapmak lazım ? Bu engeli nasıl aşarım ?

    Yardımlarınız için şimdiden sağolun.....



    Erdem Uslan
    Web : http://www.erdwebhizmetleri.com
    -------------------------------------------
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Bazı şeyleri aşamazsın maalesef...

    Ama güvenli kipte klasör oluşturabilirsin,dosya oluşturaiblirsin..

    Sadece senin dizininde ve yetkin olmak şartıyla...
     
  3. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Bir de şu nokta var..

    Dosya işlemlerini (klasör oluşturma, dosya kopyalama v.s.) FTP fonksiyonları ile yaparsan,hiç bir problem çıkmaz..

    Ceviz.net php yazıları içinde Axion'ın FTP fonksiyonları ile ilgili bir yazısı vardı,bir bak istersen..

    www.ceviz.net/php.php
     
  4. ustaderdem

    ustaderdem Üye

    Kayıt:
    21 Aralık 2002
    Mesajlar:
    57
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Elektronik Müh.
    Şehir:
    İzmir
    ÇOK SAĞOL,

    Gerçekten orada yazdıklarınla problemimi bir kalemde çözdün !

    Meğer sorun copy(); fonksiyonunndaymış...

    Yanlız bir de şöyle bir sorun yaşıyorum....


    Ben,

    mkdir($dosya_adi,"0777");

    fonksiyonunu kullanıyorum bana kafasına göre bir CHMOD ayarı veriyor... (1410)

    Bunu,

    chmod($dosya_adi,"777");

    ile düzelteyim istiyorum, bu seferde ne hikmetse, 410 diye CHMPD oluşturuyor?


    Ben program içinde otomatikman iki klasör iç içe yaratmak istiyorum ama daha ilk klasörün CHMOD ayarı 777 olmayınca doğal olarak ikinciyi yaratamıyorum... Kaldıki, ben her istediğim anda iç içe klasör yaratmak ihiyacı duyabilirim...

    Bu durumda ne yapmak lazım ?

    Sana zahmet bir el atı ver de bu klasör yaratma problemini de çözelim...

    Not: Ftp fonksiyonlşarı ile bu işi yapmayı denedim, yani kendi kendime kendi server'ıma bağlanayım istedim bu seferde ftp_connect(); fonksiyonunu tanıyamadı server :)
    Yani ne kadar engel varsa hep bana rastladı bugün :)

    Sabahtan beri uğraşıyorum ama elde var bir tek upload ve dosya yaratma... Kaldı geriye bir tek klasör yaratmak :)


    İlgilendiğin için bir daha SAĞOL !

    Erdem Uslan
    Web : http://www.erdwebhizmetleri.com
    -------------------------------------------