Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Güncelleme'nin Mantığı Nedir? (UPDATE)

Konu, 'PHP' kısmında osman arslan tarafından paylaşıldı.

  1. osman arslan

    osman arslan Aktif Üye

    Kayıt:
    31 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    377
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Grafik & Web Tasarım Uzmanı
    Şehir:
    İstanbul
    Merhaba,
    Problemim şu; diyelim ki bir form ile veritabanına bir haber girdim. Fakat daha sonra haberin başlığını yanlış girdiğimi farkettim. Admin panelinden bunu düzenleyeceğim. Diyelim ki haber eklediğim sayfanın adı "haber_ekle.php" olsun. Haberi güncelleyeceğim sayfa da bu sayfa mı olacak? Yoksa haber_ekle.php yi, haber_guncelle.php (vb.) şekilde kaydedip, bu sefer o forumun VALUE alanlarına ilgili haberin verilerini mi çekmek lazım. Yani güncelleme işlemlerini haber eklediğim sayfa (haber_ekle.php) üzerinden mi yapıyorum, yoksa aynı tasarıma sahip bir başka sayfa üzerinden mi yapabiliyorum? Kısaca bana güncellemenin mantığını birkaç adımda anlatabilir misiniz. Teşekkürler.
     
  2. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    bu ne osman...ya şundadır ya bunda helvacının kızında :)...admin panel giriceksin.aradıgın haberin konusunu arattıracaksın.daha sonra bunu editore tasıyarak update yapıcaksın.haber_ekle.php ile ne işin olur senin.orada 2 satır kod var sadece haberi ceken.
     
  3. researcher9

    researcher9 Üye

    Kayıt:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    132
    Beğenilen Mesajlar:
    0
  4. osman arslan

    osman arslan Aktif Üye

    Kayıt:
    31 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    377
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Grafik & Web Tasarım Uzmanı
    Şehir:
    İstanbul
    Ya şöyle, admin panel yazıyorum. Daha önce de bunu yapmıştım. Ama uzun zaman oldu, unutmuşum. Belki bilmediğim birşey vardır diye sorayım dedim. Şimdi haberi güncelle dediğimizde tıpkı haber ekle sayfasındaki gibi bir form geliyor, ve bu sefer o formda çağrılan ID ye ait haberin verileri görünüyor. İstediğin değişikliği yapıp güncelle butonuna tıkladığında haber güncelleniyor. Nasıl güncellendiğini vs. biliyorum. Fakat şu konuda yardım talep ediyorum, acaba bu güncelleme yapacağım sayfa da haber_ekle.php sayfasının bir kopyası mı olacak? Sonuçta aynı form..

    Bu arada researcher9 un verdiği sayfayı da inceliyorum şu an..
     
  5. ozguraybar2

    ozguraybar2 Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    473
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Denizli
    anladığım kadarıyla :D
    bu sefer inputların value değerlerini en baştan gireceksin
    yani aynı formu biraz editleyip kullanabilirsin
     
  6. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    yaa karıstırma simdi dosyayı mosyayı sen girecen admin panele...hangi haberi duzenlemek istiyorsan ilk once onu bir arattır konusunu arattırabilirsin.sonuc true donerse ide gore adres bilgisinden yararlanarak

    misal

    haberduzenle.php?id=32

    32 nolu haberi (32 de nerden cıktıysa,gidim yarın sans topu oyniyim bari :) ) duzenleyecen demektir bu...dikkat etmen gerekenler buradaki idi hidden alan yap...ve update de where yan kriterine idi gotur.gidip te konu içerik gibi alanları kriter yapma


    PHP:

    $sorgu
    =mysql_query("update set tablo alan='yenideger' where id='".$_POST['id']."'");


    gibi...
     
  7. osman arslan

    osman arslan Aktif Üye

    Kayıt:
    31 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    377
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Grafik & Web Tasarım Uzmanı
    Şehir:
    İstanbul
    Aslında demek istediğimi anlatamadım ben sanırım. Şöyle sorayım o zaman; "haberduzenle.php?id=32" sayfasındaki haberduzenle.php sayfası tasarım olarak aynı haber_ekle.php gibi mi olacak? Yani bu sayfayı elde etmek için haber_ekle.php sayfasını açıp, haberduzenle.php şeklinde farklı kaydetsem olur mu? Sonra tabi ki PHP kodlarını değiştireceğim.

    Özgüraybar yanıtı vermiş sanırım.
     
  8. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    pasa gonlun bilir osmancım...nasıl istersen oyle yap...update yaptırda..tasarım isterse bos sayfa olsun :)