Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Google bot ve üyelik sistemi

Konu, 'PHP' kısmında indream tarafından paylaşıldı.

  1. indream

    indream Daimi Üye

    Kayıt:
    18 Mart 2004
    Mesajlar:
    551
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    istediğimi at ile deve sanar dururdum değilmiş !

    üyelik sistemim var ve üye olmayan içeriğe ulaşamıyor

    ama ben googlebot un üyelik sistemini aşmasını üye giriiş yapmış gibi
    herşeyi alıp listelemesini istiyorum...

    sistem php xoops nuke

    olmaz diyordum ama şu nu gördüm
    http://www.google.com.tr/search?q=cache:IX-_p1eh0voJ:www.cehennem.com/%3Fsayfa%3Duyeara%26gorev%3Dinfo%26kim%3DaCheLobeCy+Achelobecy&hl=tr
    cehennem.com adlı sitenin önbellekdeki hali
    sanırım googlebotun listemesi için google diye user açmışlar



    gelen google bot ise girsin üye gibi alsın herşeyi listelesin istiyorum
    nasıl yaparım bunu ?

    teşekkürler
     
  2. Mingitau

    Mingitau Misafir

    giriş kısıtlayıcı kısımda üye ise ve ya tarayici kimligi GoogleBot ise diye tanimlaman lazim uye olmayanlarin gorebildigi sayfalarla ilgili Access loglarda Google Bot' un ip araligini ve istemcisini gorebilirsin.
    Ayrica, GoogleBot haricinde MSN Bot ve Yahoo!Slurp da artik is basinda...
     
  3. indream

    indream Daimi Üye

    Kayıt:
    18 Mart 2004
    Mesajlar:
    551
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    peki hocam bunu nasıl yapacam ?
    if googlebot gir
    if not googlebot msn bot yahoobot üye girişi yap giremezsin
    mantıgı da kod konusunda tiyo
     
  4. bkandemir

    bkandemir Üye

    Kayıt:
    2 Nisan 2004
    Mesajlar:
    28
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Anahtar kelimeler: access.log, apache
     
  5. indream

    indream Daimi Üye

    Kayıt:
    18 Mart 2004
    Mesajlar:
    551
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    nasıl hocam nasıl yapacağım access.log apache felan fıstık
     
  6. Haymac

    Haymac Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Ocak 2003
    Mesajlar:
    266
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Arayüz Programlama
    Şehir:
    IstaNbuL
    Access.log google bot ne diye gelir ıvırı zıvırı nedir bunu tespit etmek için şöyleki googlebot olduğunu nerden anlayacan gelenin dimi : ) işte access.log dan inceleyip bulursun. Dierini bende anlamadım yaws :D
     
  7. indream

    indream Daimi Üye

    Kayıt:
    18 Mart 2004
    Mesajlar:
    551
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    access log dan googlebot iplerini buldum de üyelik sistemi ile ne alakası olacak
    üyelik sisteminde uye adı şifre sorar, kafam karıştı
     
  8. Haymac

    Haymac Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Ocak 2003
    Mesajlar:
    266
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Arayüz Programlama
    Şehir:
    IstaNbuL
    Sen biraz daha düşün ne işe yarar diye. Bence gelen kişinin googlebot olup olmadığını tespit etmeye yarar.
     
  9. bronze

    bronze Aktif Üye

    Kayıt:
    24 Ekim 2002
    Mesajlar:
    359
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Anonim giriş için bir kullanıcı adı oluşturursunuz, daha sonra anonim giriş bilgilerine göre bir form hazırlar, uname ve pass alanlarını hidden olarak yazarsınız. Formun çalışabilmesi için buton yerine text link kullanmanız gerektiğinden
    Kod:
    <form name=giris ....
    ...   
    <a href=javascript:document.giris.submit();>.</a></form>
    şeklinde anasayfada gözükecek bir yere bu kodu eklersiniz ya da

    if(eregi("google",$HTTP_USER_AGENT))
    {
    kodlar
    }

    gibisinden bir önkoşul ile sadece google robotunun kodları görmesini sağlayabilirsiniz.
     
  10. Haymac

    Haymac Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Ocak 2003
    Mesajlar:
    266
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Arayüz Programlama
    Şehir:
    IstaNbuL
    Gelenin google bot olduğunu bulduğun zaman(ki bu $HTTP_USER_AGENT ile kolay oluyor), userid username kısımlarını sen atarsın(tabi önce bi googlebot a hesap açman lazım) değişken olarak. sonra zaten gerisi kolay listeler google cıkar : )

    Yada uye sayfalarına şunu yapabilirsin uye değil ise veya googlebot değil ise

    if(empty($uyebilgi[sifre]) or !eregi("google",$HTTP_USER_AGENT)) exit("uye degilsin giris yap");

    değişkenler adı üstünde değişebilir : ) kolay gelsin
     
  11. Ansugo

    Ansugo Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    6,090
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ajana bakmak iyi bir yontem. Ama bazi kisiler kendilerini ajan gibi gosterebilir. Ama sorun bu degil zannedersem.

    Son olarak googleBot'a cookie atmaya calismayiniz demek istedim birden.