Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Gmail hesabından mail gönder

Konu, 'PHP' kısmında apaydin0054 tarafından paylaşıldı.

  1. apaydin0054

    apaydin0054 Aktif Üye

    Kayıt:
    18 Nisan 2007
    Mesajlar:
    465
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Kod:
    
    function reklamgonder()
    {
    //gmail adresini kullanmak için gmailer isimli bir script buldum
    //onu burada çağırıyorum
    require_once('phpgmailer/class.phpgmailer.php');
    //bağlantımı yapıyorum
    include('../baglanti.php');
    //formdan gelen değerleri çekiyorum
    $mesaj    = $_POST['mesaj'];
    $konu      = $_POST['konu'];
    $kategori = $_POST['kategori'];
     
    //veritabanımdaki mail adreslerini istenen kategoriye göre soruyorum
    $sor = mysql_query("SELECT * FROM ".$DBPrefix."tablo where kategori='".$kategori."' ORDER BY id ASC");
    //ve mail göndermeye başlıyorum
     while($yaz=mysql_fetch_array($sor)){
      $isim        = $yaz['unvan'];
      $email      = $yaz['email'];
      $kategori  = $yaz['kategori'];
      $tarih       = date('h:i:s') . "\n";
    //mail göndermek için kullandığım kodlar
    $mail = new PHPGMailer();
    $mail->Username = 'mailadresiniz@gmail.com'; 
    $mail->Password = 'mailsifresi';
    $mail->From = 'mailadresiniz@gmail.com'; 
    $mail->FromName = gönderici ismi';
    $mail->Subject = $konu;
    $mail->AddAddress($email);
    $mail->Body = $mesaj.$kategori;
    $mail->Send();
    //mail gittimi gitmedimi kontrolüm
      if($mail)
      {
       echo'<table width="100%" height="30" cellpadding="1" cellspacing="1" bgcolor="#FFFFCC">
       <tr>
          <td width="33"><img src="../images/icons/Success.png" width="48" height="48" /></td>
          <td width="10" bgcolor="#FFFFFF">&nbsp;</td>
          <td width="2">&nbsp;</td>
          <td><strong>'.$isim.'</strong> i&ccedil;in <strong>'.$email.'</strong> adresine reklam g&ouml;nderildi. </td>
         </tr>
       </table><hr>';
      }
      else
      {
       echo'<table width="100%" height="30" cellpadding="1" cellspacing="1" bgcolor="#FFCCCC">
       <tr>
          <td width="33"><img src="../images/icons/Warning.png" width="48" height="48" /></td>
          <td width="10" bgcolor="#FFFFFF">&nbsp;</td>
          <td width="2">&nbsp;</td>
          <td><strong>'.$isim.'</strong> i&ccedil;in <strong>'.$email.'</strong> adresine reklam g&ouml;nderilemedi. </td>
         </tr>
       </table><hr>;
     
      }
    //spam için aldığım duraklama yöntemi olarak bu kodu kullanıyorum
    //yaptığım araştırmaya göre o anki zamanın 3 saniye sonrasına kadar bekletip
    //devam ediyor...
     
       var_dump(time_sleep_until(time()+3));  
    }
    }  
    
    
    

    Arkadaşlar bu kodu yine bu siteden aldım konunun olduğu yerde cevap gelmedi eski konu olduğundan görülmüyor diye düşündüm ve burda sormaya karar verdim ...

    Yukarıdaki kod ile birlikte eklentiler var phpgmailer klasörü var .. Onlarda bir problemim yok fakat benim sorunum bu kod .. Bu kodda javascript php karşımı bişeyler var .. Arkadaş bu kodu bu şekilde paylaştı.Ben burada javascripti nerede açarım kaparım ve php yi nerede açarım kaparım bulamadım .Denedim bikaç yer beyaz sayfa çıktı yardımcı olursanız memnun olurum ...
     
  2. I-TECH-INN

    I-TECH-INN Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    552
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Karşıyaka
    @apaydin0054; yanlış görmediysem yada yanlış betiği vermediyseniz bu verdiklerinde JS bulunmamakta.

    26. satırda $mail->FromName = gönderici ismi'; yazılmış , Onu $mail->FromName = 'gönderici ismi'; olarak düzenlerseniz gönderim yapması lazım.

    Kolay gelsin
     
  3. apaydin0054

    apaydin0054 Aktif Üye

    Kayıt:
    18 Nisan 2007
    Mesajlar:
    465
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Kod:
    function reklamgonder()
    Bu kodu javascript kodu diye biliyorum değilmiymiş :D O halde Ben bi deniyim bakalım inş olur :D
     
  4. I-TECH-INN

    I-TECH-INN Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    552
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Karşıyaka
    O bir php fonksiyonu. İşlem bitince düzeltmeleri tamamlayınca ayrı bir sayfada veya aynı sayfada reklamgonder(); yazarak formunuzu yollama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

    Birde ,

    PHP:
    else
      {
       echo
    '<table width="100%" height="30" cellpadding="1" cellspacing="1" bgcolor="#FFCCCC">
       <tr>
          <td width="33"><img src="../images/icons/Warning.png" width="48" height="48" /></td>
          <td width="10" bgcolor="#FFFFFF">&nbsp;</td>
          <td width="2">&nbsp;</td>
          <td><strong>'
    .$isim.'</strong> i&ccedil;in <strong>'.$email.'</strong> adresine reklam g&ouml;nderilemedi. </td>
         </tr>
       </table><hr>;
     
      }
    Yerine ,

    PHP:
      else
      {
       echo
    '<table width="100%" height="30" cellpadding="1" cellspacing="1" bgcolor="#FFCCCC">
       <tr>
          <td width="33"><img src="../images/icons/Warning.png" width="48" height="48" /></td>
          <td width="10" bgcolor="#FFFFFF">&nbsp;</td>
          <td width="2">&nbsp;</td>
          <td><strong>'
    .$isim.'</strong> i&ccedil;in <strong>'.$email.'</strong> adresine reklam g&ouml;nderilemedi. </td>
         </tr>
       </table><hr>'
    ;
     
      }
    Yazarsanız sorun kalmayacaktır. (diye tahmin ediyorum)
     
  5. apaydin0054

    apaydin0054 Aktif Üye

    Kayıt:
    18 Nisan 2007
    Mesajlar:
    465
    Beğenilen Mesajlar:
    0