Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Framework kullanilmali mi kullanilmamali mi?

Konu, 'Framework / MVC' kısmında deathisonitsway tarafından paylaşıldı.

  1. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    o siyahla çizdigin kelimede Cİ HELPERLARDAN İBARETTİR cümlesini yorumlamak senin HAYAL DÜNYANDAN baska bir şey degil sevgili arkadasım benim...:) kendi ütopya cümlelerinle millete yafta atma...iyi analiz yapanlar bozar fiyakanı..benden söylemesi...

    son alıntıladıgında...ilk alıntıladıgın kelimede siyahla çizdigin cümlenin FW NİN HELPERLARDAN İBARETolmadıgını ispatlar...ama nerdee anlıcak kapasite..


    iyi geceler...
     
  2. Systematic

    Systematic Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    234
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bozulacak bir fiyakam yok, merak etme. Zaten, onlar benim değil senin cümlelerin. Ben, framework'lerin helper'lardan ibaret olmadığını biliyorum. Keşke, sen de farkedebilsen de "<a href yazmak benim üç saniyemi alıyor, niye framework kullanayım" diye ortalıkta dolaşmasan.
     
  3. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad

    sancar hocam..aynen öyle işte...memleketin hali ortada olunca bende demeye getirdiğim şey o kısım oluyor zaten...yani herkes de bir teamworkcülük hasıl olmuş her ne hikmeti sebepse...bende diyorum ki...eyvallahhh..!!! madem çok fw cisiniz teamworkcusunuz...neden yaso portala destek verilmedi..neden yusufun ceviz fw sine destek verilmedi..

    Cunku bizim ülkemizde hastalıklı bir duygu var...TEKERLEĞİ YENİDEN İCAT ETMEK manasızdır derler...işte tehlikeli olan bu cumle olduğu için...Open source i bile CLOSE source derecesine getirmişik...kendimizi yazılımcı sanıyoruz herhalde...kaçımız substr ın makine kodunu biliyor ki...kacımız php development

    olanlar fw yi mi savunuyor..oda belli değil... hülaseten, demek istediğim şey cok basit bu sitede...bendeniz diyor ki : Team work mim work hikaye...karnımızı doyurmak icin site yaparız...hepsi budur yani..geliştirme meliştirme safsata bunlar...

    tekerleği icat etmeye ne gerek var abi..ci yapmış işte..eyvallahta...bari caka satma biliyorum diye :) daha 5 yıl oncesine kadar alayımız spagetti yazardı..işler mi yetişmiyordu acaba.

    Parayı veren dudugu çalar ustam...bu ulkede en azından böyle...5 sayfalık bir site istiyor adam 100 tl ye yapar mısın diyor...ne ugrasıcan fw sinle...html yap geç yaa...sanki twitter yapıyoruz canına yandımını.video eklicek onu eklicek bunu eklicek...

    Hayır bir şirkete git...zaten ulkede özel sektör diye bir şey yok...ne cisi babam...DAHA CABUK ŞUTLAMASI İCİN ADAM Cİ İSTİYOR SENDEN...bunu da göremiyoruz yaa..helal ulkece...yapıcı eleştiriden bahsediyoruz...alayımız türkiyede yaşadıgımızı bilmiyor...

    saygılar
     
  4. w3root

    w3root Misafir

  5. oguzweb

    oguzweb Aktif Üye

    Kayıt:
    12 Kasım 2008
    Mesajlar:
    263
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    herkes nasıl mutluysa öyle çalışmalı, framework kullanmak bilmek ayrı meziyet olduğundan bilgi bilgidir.
    fw kullamak hazırcılıkta değildir, bir işte çalışıyorsunuz eviniz ile arasında 5 km var, her sabah yürüyerek gitmek veya otomobil ile gitmek arasındaki hazırcılıkla aynı şey :)
    şöyle birde hadis vardır "İlim Çin’de de olsa alınız"
     
  6. Romansanta

    Romansanta Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2010
    Mesajlar:
    1,424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Amele
    Şehir:
    1903'den
    ha yani diyosun ki ben buraya bi konu açarım onun aksini iddia edenide ciddiye almam bu mudur oLay?

    Abi anlamıyorum ne FW cileri Nede ANTİ-FW'cileri.

    Bir fikrin varsa savunursun oda bende başkasıda fikrini savunur forumlar zaten bunun icin değilmidir? Kalkıpda insanları yermek yerine fikirlerini çürütmeyi deneseniz ya?

    Adamı ciddiye alıcaz tabi. Ne bu forum ne de bu dünya FW'den ibaret değil kalkıpda insanların bilgilerini tecrübelerini bir konu üzerine yerle bir etme hakkına sahip değilsiniz.

    Çıkar FW yandaşı fikirlerinizi savunursunuz oda FW karşıtı fikirlerini savunur forumun amacı bu sonra bu konuyu okuyan amca/yeğen de karar verir hangisinin doğru olduğuna buraya çıkıp fw iyi güzel şudur budur diyorsunuz sonra ne mi oluyor?

    http://forum.ceviz.net/framework-mvc/ şu linke tıkla sonra ordaki konu başlıklarına bi bak sadece burası değil her yer benzeri konularla dolu __construct nedir bilmeyen insanlar "PHP Öğrenmek İstiyorum" diyen adamlar gidip CI indirip ne olduğunu bilmeden FW ile kod yazıyorlar bu senin tabirinle DGOP değil nedir söyLer misin? madem insanlara yararlı olmak istiyorsunuz kişileri bırakında başlayacak kişilerin ne zaman başlaması gerektiğini ve hangisine başlamaları gerektiği yönünde yönlendirin en azindan birisini hedef almış değilde bi amacı hedef almış olursunuz. Sonrada insanlar FW kullanıp kullanmayacağına karar verirler. ve konunun gidişatına bakılırsa da



    sizin mesajlarınızda deat'a ithafen olduğundan konu ile pek alakalı değil hani ciddiye alınmaması gereken siz gibi duruyorsunuz.
     
  7. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    @romansata

    boşuna hırpalama kendini..burdaki üyelelerin hepsi eleştiriye kapalı insanlar...ülkece durum böyle zaten.en ufak eleştiride..yapıştırır bunlar yobaz,dinci...alışa geldiğimiz şeyler bunlar...o yüzden salla gitsin yaa...kime ne anlatıyorsun...adamın yazdığına bak...bu yazıdan sonra kim kaleye alıcak bunu diye...herif bitirmiş olayı yani...en ufak olumsuz şeyde basar yaftayı turk milleti..huyu cunku..halbusu kendisine gram laf etmişliğim yok...:)

    vah benim güzel ülkem...çok beklersin daha adam olmayı
     
  8. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    isteyen kullanir isteyen kullanmaz. Ben artik FW olmadan kod yazamiyorum daha dogrusu bir mvc catisi olmadan kod yazamiyorum. MVC guzel bir nimettir bence herkes kullanmalidir. konuyu da fazla abartmayin lutfen.
     
  9. latroman

    latroman Üye

    Kayıt:
    31 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    75
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    sonuç nedir arkadaşlar? tüm başlığı okudum bir sonuca varılmıyor...
     
  10. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    kullanılmalı...
     
  11. latroman

    latroman Üye

    Kayıt:
    31 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    75
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    death is on its way, en son sen deli oluyordun framework kullanımına? bu cevabın senden gelmesi şaşırttı açıkçası... eğer sen de kullanılmalı diyorsan, kullanmak farz demektir.
     
  12. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    kesinlikle kullanılmalı..ben fw karsıtı degilim..derdimi anlatamadım bundan sonrada hiç anlatmaya niyetim yok :)
     
  13. latroman

    latroman Üye

    Kayıt:
    31 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    75
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    peki dostum, başka başlık açmamak için burada son bir kez sorayım o halde, hangi framework u onerirsin ( türkiyedeki iş imkanları dahilinde ve freelance olarak da proje alabilme oranı düşünüldüğünde) ayrıca bir framework e adapte olmadan önce pure php de hangi noktalarda altyapı oluşturmak gerekir? ve son bir sorum daha, pure php mi yoksa framework ile web çalışmak mı daha fazla para kazandırır. saygılar.
     
  14. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    oop alt yapısına aşina ol,normal php de zaten bilinmesi gerekenler göreceli bir kavram...adam array kullanır sen baska bir şey...benim tavsiyem ci yi bir öğren yahutta sineldin başlattıgı laravel fw den başla direk..o iyi gorunuyor...
     
  15. latroman

    latroman Üye

    Kayıt:
    31 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    75
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    laravel bilmiyorum da az önce bir login tutorial izledim codeigniter a ait, sql query ve validation lar ne kadar kolaymış şaşırdım.
     
  16. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    valla neyin ne oldugunu tam olarak bilmiyorum latroman..hic ihtiyac duymadım ci vs gibi şeylere...ama dunya capında kullanılan bir fw oldugu icin iyi oldugu aşikar...onun haricinde degisik fw leride incelemelisin..tavsiyem ezbere hiç bir şeyi gitme..neyi nerden alıyor ne nerden geliyor kaynagını incelemelisin...yoksa bir sürü soru sorarsın bu niye calısmıyor diye yada bunu nasıl yapabilirim diye..:)
     
  17. latroman

    latroman Üye

    Kayıt:
    31 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    75
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    @deathisonitsway, şuan codeigniter ın tutorialini takılıyorum, henüz basic aşamadayım, static page de routing i okuyorum henüz basit bir statik sayfayı bastırmayı ve index.php den açılması kısmını halletim bakalım daha neler bekliyor beni, ama heyecan duydum.. bi şu tutorial i bitireyim php core a geri dönmem gerekecek çünk bu tutorial benim oop mantığında ne kadar eksiğim olduğunu, class keywordlerini ne kadar bilmediğimi öğretecek ve bunları öğrenmek için yine php manual e dönmem gerekecek. umarım iyi gider, çaylağım çok fena.
     
  18. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    gidişat iyi...ogreneceginden şüphem yok...eğer gerçekten iyi bir programcı olmak istiyorsanda...ingilizceye de önem vermelisin..neden söylüyorum..türkçe kaynaklar bazı durumlarda yetersiz...ornegin ben bazen değişik sitelere de bakıyorum ingilizce olarak...
     
  19. latroman

    latroman Üye

    Kayıt:
    31 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    75
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ingilizcem iyidir, ben zaten codeingiter ın kendi sitesinden tutorial kasıyorum bakalım okuyoruz nereye kadar
     
  20. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    oyleyse problem yok...burda da sorularını sorarsın anlamadıgın yerde...ci ciler cevap verir :)