Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Framework kullanilmali mi kullanilmamali mi?

Konu, 'Framework / MVC' kısmında deathisonitsway tarafından paylaşıldı.

  1. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    @sineld

    yine kusura bakma bir soru sorucam...kızmıcaksın ama :D yaww bu semiramisi otursan spagetti ile 2 saatte yazarsın zaten.laravellik bir şeyi yok...:D yani benim sormak istediğim şey şu...yani çatı dediğiniz şey HTML::link(....); bu mudur yani...<a href="">fooo</a> yazmak 5 saniyemi alıyor benim...onu geçtim...yani sen bu semiramisi yaparken sliderı

    PHP:

    load
    ::("slider");

    gibi bir kodla cagırıyorsan...bak onu severim güzel o zaman..ama oturup sen yazdıysan hiç bir şeye faydası yok onu..oturup kutuphane olusturcak yine kullanıcı.
    yani sen bu semiramisi yazarken laravelin hangi nimetlerinden faydalandın ? üretim dedigin metayı ingilizcesine otomatik çeviriyorsa..olağanustu..ama dil dosyasında butun dilleri oturup sen çeviriyorsan...faydası yine yok :D
     
  2. sineld

    sineld Daimi Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2005
    Mesajlar:
    2,075
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Coder, Bilgi İşlemci, Satınalma
    Şehir:
    Bursa, Türkiye
    "Hiç kimse duymak istemeyen biri kadar sağır olamaz." demiş William Shakespeare.

    Senin, gördüğüm kadarı ile FW ile bir sorunun var. Bunu diğer forum başlıklarında da gördüm, hatta aktif olarak forumda günde 100 mesaj yazdığın günlerde moderatörlük yaptığımdan hatırlıyorum ki uzlaşmacı olmaktan ziyade saldırgan olmayı tercih ediyorsun.

    Herhangi bir FW kullanırken bile tercih senindir, dilersen HTML::link('link', 'foo') yazarsın dilersen <a href="link">foo</a> yazarsın bu konuda kimse seni caydıramaz; bu bir yöntemdir.

    Yaptığım işi de sana beğendirmek için çaba sarfetmeyeceğim ama iletişim formundaki doğrulama fonksiyonu ve başarılı form doldurulması sonucu şablondan e-mail mesajı oluştulup POP3 aracılığı ile gönderilmesi konusunda bana yardımcı olması için bile FW kullanmayı salt php kullanmaya tercih ederim. Benzer bir siteyi CI ile bir haftada bitirmiştim, Laravel ile bu sistemi 2 günde tamamladım.

    Umarım sen de bu peşinhükümlerini yıkar, kendine bir iyilik olarak bir FW kullanırsın. Dilersen Zend kullan. Senin gibi aklı karışıklara daha uygun gelecektir sanırım. Selametle kal.
     
  3. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    @dogrudur huyum kurusun :D bu konuda düşünceye negatip tepki vermem.

    İşte hocam açıklama kısmında yaptığın şeyi soruyorum ben sana...diyorum ki çatı HTML::lin(....); bu olmamalı..eğer buysa sittin sene boyle bir şey icin amele link olusturmam :) ama diyorsan

    PHP:

    load
    ::("slider");

    kullanarak o slideri kullandım...bak bu olağanüstü..yoksa animate di settimeout uydu uğraş dur..:) aynı şekilde formda pop3 u dedin bak o da kolaylık..ben bunları soruyorum sana...ne kadar var bunlardan çatıda...abicim ben facebook eklentilerini facebook un sitesinden değilde laravelin kendisinde varsa kullanmak istiyorum...yada sevdiğim jquery pluginlerden anket oluşturma laravelde varmı otomatik

    PHP:

    load
    ::("pool_set"); 


    var mı boyle bir şey...ve en onemlisi..admin panellik ne veriyor bu çatılar bize...oturup form form uğraşmıyor muyuz..dün sancar hoca bir şey soyledi..hadi otur senin laravelle bir muhasebe programı yaz bakalım...olusturdugun kütüphanenin kacta kacını kullanabilcen...ne var abicim semiramiste yaa..:) kaydırıkuppak amatörleri temayı çalıp yapıyor zaten bunu 1000 tl ye de kakalıyor musteriye...
     
  4. sineld

    sineld Daimi Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2005
    Mesajlar:
    2,075
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Coder, Bilgi İşlemci, Satınalma
    Şehir:
    Bursa, Türkiye
    Laravel'den önce Cı ve Kohana ile de projeler geliştirdim. İyi bildikten ve imkanlarını kullanabildikten sonra onlarla da harika şeyler yapabilirsin. Örneğin www.eripek.com CI ile yaptım, güzel CMS oldu, imaj işleme vs gayet iyi. Kohana ile de geliştirdiğim proje son derece sorunsuz çalışıyor (localde kullandığımızdan link veremiyorum). Demem o ki FW sundukları bir yana sen ne kadarını kullanabiliyorsun?

    Mesela php'nin kaynaklarını ne kadar kullanıyorsun?

    Datetime varolduğu halde substr ile tarih formatlıyorsan hiçbir FW seni paklamaz. :)
     
  5. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    valla hocam :) substr ile tarih atıyorsa zaten bilmiyordur...ona ne lazım fw :) yani anlatmak istediğim mesele...mesele kıytırk bir site için bile fw kullanmamak...bu benim tercihim..kimseyi ilgilendirmez..mesela ben şimdi otel otomasyonu yazıyorum elektranın web versiyonu...ama inan bana...hiç bir fw nin gramına ihtiyac duymuyorsun..cunku işe yaramıyor...MATEMATİKSEL LİTERATURDE. ne varsa artık...Allah ne verdiyse..matematik fw si geliştiren var mı acaba :) şu acenteye şu tarihlerde bu kadar opsiyon biç bundan %50 indir..şuna o bazı tanıma..şu kural şu aylarda geçerli olsun...hadi ciyle yap bakayım...

    yani velhasıl kelam hocam..benim muhalefetim komplex sitelerde bu fw ler birşeye yaramıyor açıkçası...4 ayda biterecegin bir şeyi 3 ay 25 gunde bitirdikten sonra bir anlamı yok fw ile kullandıgın 5 günlük zarfı...OTURUP PAŞA PAŞA YAZIYORSUN...hele o admin paneller yok mu....iflahımızı kesiyor..yok silmek için emin misin yok geri getir...yok resim formatı olmadı tekrar dene...ne la bu...85 form kutu lu bir admin panel bölgesi dusunebiliyor musun hocam...ha guvenlik muvenlik...yaawww geç...hakim olabiliyor musun neresinde ne var..yok tabi...mutlaka paşa paşa bakıcaksın ne nereye gitti...

    hadi yazın bakalım elektrayı laravelle...gözünü bozmaya değmez :)

    saygılarımla
     
  6. sineld

    sineld Daimi Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2005
    Mesajlar:
    2,075
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Coder, Bilgi İşlemci, Satınalma
    Şehir:
    Bursa, Türkiye
    Valla senin sade php ile yazdığın herşeyi en güzel şekilde Laravel ile yazarım. Örneğin sen hatalı doldurulan bir formu tekrar populate etmek için bir sürü <input type="text" name="name" value="<?=$_POST['name']?>"> yazacaksın, bense bunu Form::text('name', Input::eek:ld('name')) ile çözeceğim. Aynı şey diyorsan sana SUPER GLOBAL'ların ile mutluluklar.
     
  7. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    hocam :) formu amele gibi php ye post edersen o dediğin old bilmemnesini kullanmak zorunda kalırsın tabi..:) formu yanlış dolduruyorsa ikinci inputa geçtiğinde hata göster ki..herif anlasın ne halt yediğini :) guvenlik kodunu sessiona atıyorsan değerleride sessiona at...en ameleside bu olur..zor bişi değil...sanki o value değeri seninkinde manipule edilmicek...:) select kutudaki değerlerden bayan erkek seçmesini ben topum diye post edersem yine beyaz listeye alıp kontrol etcen..hangimiz kontrol ediyor acaba çok merak ediyorum..sıkıcıdır bee..amannn geldimi posting at db ye salla :) ha cide varsa böyle bir şey bilemem...dogrudur...ona muhalefetim yok..

    ha güzel kod diyorsan bak onda hemfikiriz..controllerla viewi ayırdın mı al sana guzel kod işte..birde

    PHP:

    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    /*-----------------codes----------------------------------------*/
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    echo $this->view_load("param1","val1","dosya");



    alsana 10 numara güzel kod işte..ha bu arada fw karşıtıyız dediysek hiç kullanmıyoruz demedik..

    saygılar...
     
  8. w3root

    w3root Misafir

    @deathisonitsway

    Her framework konusuna gelip "ne gerek var yhaa" demek zorunda mısın?

    -----------------

    Ceviz.Net' i çekilmez kılmak için bir kaç üye ciddi çabalıyor. Bu durumdan rahatsızım.
     
  9. Systematic

    Systematic Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    234
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Daha önce de tanıklık ettiğimiz üzere, deathisonitsway framework'lerin helper fonksiyonlarına bakıp, framework'leri HTML tag'larını kısaltmaktan ibaret sandığı için, gelip her başlıkta böyle tartışmalara yol açabiliyor. Ya trollük yapmaya çalışıyor ya da anlayışı gerçekten o kadar sığ ve kıt. Muhasebe bilmem nesi için framework'e ne gerek var demez mi, bir de? PHP sırf onun için kullanılıyor ya, hani. (Evet, o iş için değil framework'e, sınıflara bile gerek yok fakat konuyla ne alakası var, acaba?).


    Neyse, konuyla alakalı olarak sineld'e bir soru daha yönelteceğim. Hocam, şimdi, route'ler ile controller'lar birbirinin yaptıkları işi yapıyorlar (anlayabildiğim kadarıyla birirnin yapıp da öbürünün yapamayacağı bir şey yok). Siz, projelerinizde hangisini kullanmaya ağırlık veriyorsunuz? Controller ve Route'ların arasında, performans bakımından farklar var mı? Kılavuzun dediğine göre route'ler küçük ve fazla sayfası olmayan siteler için daha iyi. Biraz daha kapsamlı projeler için controller kullanmak daha iyi, galiba. Siz de böyle yapıyorsunuz, sanırım?
     
  10. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    vay anasını bee..!!! yine suçlu biz olduk...tamam ula..bir daha fw konularına girersem..:D
     
  11. che

    che Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Ocak 2007
    Mesajlar:
    615
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    @deathisonitsway makarna yemekten bıkmamışsın anlaşılan, hala öğrenciliğini üstünden atamamışsın, dön bak etrafına, güzel yiyecekler,içecekler vs var. Bir ömür makarna yemekle geçmez ki :) Başka lezetleri keşfetme vakti geldi de geçiyor bile. inat etme :)
     
  12. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    @che ben kendi kutuphanemi oluşturalı neredeyse 3-4 yıl oluyor.ama benim yaptığım işler genelde matematikseş çıkarması bol olan projeler olduğu için,mecburen oturup yazmak zorunda kalıyorsun..yani bazılarının dediği gibi muhasebe gibi programlarda fw gereksiz demiyorum...fw işe yaramıyor diyorum...ve ornegini de verdim..otel otomasyonunda adam x acentesine belirli aylarda x oranı veriyor gerektiğinde bunu fiyat kırılması olmadan uygulamak istiyor..hepsi manual yazılımdır bunların..yani benim sliderlık işim yok...yada facebook plugin cart plugin curt plugin...kendi kütüphanemden pagination ve table_set functionlarını kullanıyorum...hepsi o... kümülatif hesaplama,muhasebe girdisi,balance ayarları...

    ne cisi kardeşim..birşeye yaramıcak..bir de o kadar salak classı sayfaya yuklucem....oldu...normal site yaptım bir ton.. ci ile spagetti yazanı da gördüm ben...
    sanki hepiniz canına yandımını beyaz saraya site yapıyonuz...semiramis gibi siteler işte...:)

    neyse hadi kaçar ben :) yani che anlattıgım gibi..ben kendi viewimi kendi controllerımı kullanıyorum..hepde oyle olmustur...saglıcakla
     
  13. sineld

    sineld Daimi Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2005
    Mesajlar:
    2,075
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Coder, Bilgi İşlemci, Satınalma
    Şehir:
    Bursa, Türkiye
    Sevgili @Systematic ben basit kullanım gerektiren alanlar için route onun dışında tüm alanlarda controller kullanmaktan yanayım. Bunun birkaç sebebi var;

    1. Örneğin bir önceki projemde dil seçiminde session ve cookie atıyordum bu durum için route kullandım. Projenin geri kalan alanlarının tamamında controller kullandım.
    2. Controller tercih etmemin bir diğer sebebi eski alışkanlıklar. CI ve Kohana'da sürekli controller'lar ile işlemler yaptım.
    3. Controller içerisinde layout tercih edeceksem (view veya layout türünde 2 şekilde template kullanabilirsiniz.) temel girdiler için bir master controller oluşturuyor ve öteki controllerlar'ı bu controller üzerinden extend ediyorum.

    Route ve controller arasındaki performansı test edecek kadar işin performans işine girmedim ancak bunu siz kendiniz de çok basit şekilde yapabilirsiniz. BU tür durumlar için "hello world" testleri ve insert/update/delete için veritabanı denemeleri yapabilirsiniz.

    Laravel ile yerleşik olarak gelen unit testler var, ayrıca siz de yazdığınız uygulama için unit testler yazıp tutarlılığını ve hızını test edebilirsiniz. Eminim @deathisonitsway kendi unit testleri ile bu olayın çok daha ileri boyutundadır.

    İnoksan Mutfak Gereçleri için 2006 yılında xtpl ve ajax kullanarak www.inokser.com servis yazılımını geliştirmiştim; halen kullanılıyor. Fatura, irsaliye, stok ve montaj bölümleri vardı. Servislere özel iskontolar vs.

    Sağlam bir framework yapısı olsaydı o zamanlar tercih ederdim. Gerekli durumlar için kendi class'larımı yazmıştım çok fazla zaman ve emek israfı. Netice bu FW sizden iyi bilen insanlar yazıyor. @deathisonitsway ne kadar iyi bilirsen bil senden iyi bilen bir kodere danışacağın şeyler vardır elbette.

    Matematiğim sağlamdır @deathisonitsway takıldığın yer olursa işini kolaylaştırak birkaç matematik fonsiyonu yazabilirim sana, 2006 yılında yazdığım kodlar bile fazlasıyla işini görecektir. Sana php 3 yeter bence. 5e falan geçme. Sisteme fazladan class yüklemene ne gerek var aaaaa.
     
  14. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    @sineld hocam,ben senin ustalığına yemin billah söz etmişliğim yok :) vallahide billahide kimsenin ustalığına gram söz etmiyorum farkınızdaysanız...ve çelişki gelicek belki ama ben fw karşıtı biride değilim...yaww abi bilmem x firması blahblah fw si çıkarıyor..hadi ona gidelim...bilmem cart firması yepyep fw si çıkarıyor...hadi ona gidelim...şimdi hala uzatıyorsun diyeceksiniz

    Abicim bu ulkede demokrasi zaten yok onu geçtimde...bari siz yapmayın..hakaret mi ediyorum burda da herkes üzerime geliyor..


    b
    en diyorum kii, fw dediğiniz şey her projeye uygun bir şey değildir..bunu kullanıcısı yapar...yani o fw yi ne kadar iyi biliyorsan ona kütüphane atarsın ilerde kullanırsın...aman yaaa...ben yapmısım zaten onu çoktan..

    PHP:

    $this
    ->load("pagination")->page("yepyep");


    bunu bende yapmısım zaten...haa kopya mı çektim yooo...php nin açık kaynak olduguna inanıyordum ben yanılıyor muyum :):)

    PHP:

    $this
    ->load("pool_set")->pool("blahblah");


    benim kutuphanemde bunlar hazır zaten..ne zaman istesem getiriyorum....eee ben fw ciyim zaten farkındaysanız...eee o zaman neyi eleştiriyon...

    Cevap : size öyle geliyor :)


    gelelim hocam matematik yardımına...Olur neden olmasın..:) 4 zincir otelin muhasebesini tek programda nasıl yazarız onu dusunuyorum...:) ci yapar mı acaba bu işi


    PHP:

    $ci
    ->load->muhasebe("4 otel");

    haha :) hiç sanmıyorum...
     
  15. sineld

    sineld Daimi Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2005
    Mesajlar:
    2,075
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Coder, Bilgi İşlemci, Satınalma
    Şehir:
    Bursa, Türkiye
    @deathisonitsway yazdığın herhangi bir cümlenin sonuna :) koyman cümleyi komikleştirmediği gibi ciddiyetsizleştiriyor, sen de bu sinir edici tutumdan bencilce zevk alıyorsun ki bu da hoş değil. Çok rica ediyorum artık bu konuyu daha fazla saptırma ve çarpıtma. Laravel sana göre değil. Kendi FW'ni kullanmaya devam et.
     
  16. Sancar Saran

    Sancar Saran Daimi Üye

    Kayıt:
    9 Mart 2007
    Mesajlar:
    2,063
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Meslek:
    Bilgi Islem
    Şehir:
    Izmir
    Aga boşa mevzu yapıyorsun.

    public function indexAction()
    {
    $paginator = $this->mdl_vpos->fetchAllPaginator($this->_getParam('page',1),10);
    $this->assign('CONTENT', $this->get_templete($this->tpath.'list.php',array(
    'list'=>$paginator->getCurrentItems(),
    'paginator'=>$this->get_templete('paginator.php',array('pages'=>$paginator->getPages(),'url'=>'/cms/pos-manager/?')),
    &nbsp;)));
    }


    buda mdl_vpos içindeki metod

    public function fetchAllPaginator($page,$items=10)
    {
    $select = $this->select()->from($this)->order(array('vpos_order ASC'));
    $adapter = new Zend_Paginator_Adapter_DbSelect($select);
    $paginator = new Zend_Paginator($adapter);
    $paginator->setCurrentPageNumber($page);
    $paginator->setItemCountPerPage($items);

    return $paginator;
    }


    Şimdi bu arkadaş 5 satır içinde. Sqlden datayı çekti, varsa paginasyon yaptı, o sayfayı sayfada 10 eleman olacak şekilde dizdi, 7 satırda paginator + model için kullandı etti sana 12 satır, 10 satırda bunların cast ları olsun 22 satır

    22 satırda aynı özellikleri yap veya sus artık.

    Takmışın kafaya şudurdu budurdu diye.

    veya söyle sorayım

    Senin kullandığın kütüphanenin bana bir faydası var mı ? Dünyanın en süper kodu olsa, facebook u 5 satırda yazsa bana faydası nedir ? Sen o kodu sittim senedir cilalamış olabilirsin, ancak o kodun bana beş kuruş faydası yok, yarın senin yerine o mekana ben işe girsem en az 3 ayım senin yazdığın kodu ayıklamakla ve anlamakla geçer. Kodun ne kadar iyi yazılmış olduğu da önemli değil. Önemli olan yapıyı programcının içselleştirebilmesidir.

    Atladığın başka bir konu daha var,
    (yanılıyor olabilirim) Seni bildim bile hep aynı sektörde muhtemelen aynı firmanın aynı işlerini yapıyorsun, özetle aynı kod üstünde kurcalayıp duruyorsun.

    Buradaki bir çok kimse kısa dönemli bir sürü proje yapıyor. bu yüzden onların kodu mıncıklayacak şunlayacak bunlayacak zamanıda yok. Yapıp geçicekler.

    Dediğim gibi aş artık bunları,

    Sadece çirkin görünüyorsun hepsi bu, sen dünyayı kurtarsan da insanların fikri değişmeyecek. Sen orada tıkalı kalacaksın, milletin projesi milyon dolar yapıcak.

    Falanyum filanyum farketmez. MVC kullanan bişi şart. İstersen kendin az hiç farketmez

    Hızlı, bakımı kolay kod yazmak istiyorsak öyleyken böyle, lamı cimi yok...
     
  17. sineld

    sineld Daimi Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2005
    Mesajlar:
    2,075
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Coder, Bilgi İşlemci, Satınalma
    Şehir:
    Bursa, Türkiye
    Sevgili @Sancar Saran değerli görüşlerin için teşekkürler.

    Konuda bahsi geçmişken başımdan geçen bir olayı kısaca anlatayım:

    Bir yazılım firmasında işe girdiğimin ilk ayında benden önce birinin %60 oranında yazıp yarım bırakmış olduğu projeyi tamamlamakla mükellef kılındım; Sancar'ın da söz ettiği gibi mevcut kodları anlayıp kod yazabilecek duruma gelmem yaklaşık 25-30 zamanımı aldı. Eeee? Diyeceğim şu ki eğer kodlar CI, Kohana, Laravel, Yii vb. bir FW ile yazılsa bu süre 2-3 gün ile kısıtlı olacaktı. İşte burada bu sistemlerin artıları devreye giriyor.

    Değerli vaktiniz için teşekkürler arkadaşlar.
     
  18. Romansanta

    Romansanta Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2010
    Mesajlar:
    1,424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Amele
    Şehir:
    1903'den
    Bana kalırsa
    + bide Notepad++ Zend Coding : ) Al Sana En Baba FW :D
     
  19. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,140
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    sancar hocam yanılıyorsun işte ama...

    $this->select()->from($this)->order(array('vpos_order ASC'));

    sen bu zamazingonun ne halt yediğini functionına bakmadan mı çalıştırıyorsun...yokkk artık...!!!! o kadar da degil senin gibi bir ustaya hakaret olur bu...yani o 1 satırlık kodun function ında en az 20 satır var mıdır vardır..eeee ne yaptıgını oturup çalışmışmısın yess...

    o halde

    PHP:

    $this
    ->load("pagination")->pages("blah");

    diye yazdıgım tek satırlık koda mı bakmıcaksın...benim yerime işe gir yemin ediyorum dunyanın en temiz kodunu görürsün...öyle süsledim ki her yerinde yorum satırı var...:)

    evet benim çalıştıgım şirket aynı şirket 5 yıldır neredeyse bu sektördeyim..otel + acente ama sadece site yapmıyoruz ki biz...acente programları geliştiriyoruz otel programları geliştiriyoruz cart geliştiriyoruz curt geliştiriyoruz ve aynı şekilde ki sistemi kullanıyoruz 3 arkadaş olmak üzere...yani muhakkak girsen ne yaptıgımızı anlarsın...cunku yorum satırlarına olağanüstü değer veriyoruz biz.

    PHP:

    $this
    ->load("paket_fiyatlar")->Toget("yep");

    yani paket fiyatları sıralarken ustunde 10 satırlık yorum var ve bu kod var sadece...yani anlamayacak adamın alnını karışlarım...benim yazdıgım kodun elbet size faydası yok..belki siz benim yazdıgım koda da mana bulursunuz..hepsine eyvallah...benim yazdıgım kod belki cok da hafıza tuketir..onada eyvallah...ama sitemin yada programın yavaş oldugunu soyleyen bir patron dırdırı çekmedim ben hiç...yani velhasıl kelam demek istiyorum ki,,,

    mutlaka bir fw kullanılmalı...ama ay sonu cıkan cart firmasının su cartını kullanıyoruz eğer biliyorsan gel başla diye bir patron zımbırtısı baltalamaktır kanımca..

    saygılar
     
  20. sineld

    sineld Daimi Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2005
    Mesajlar:
    2,075
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Coder, Bilgi İşlemci, Satınalma
    Şehir:
    Bursa, Türkiye
    phpdesigner, dreamweaver, notepad++, sublime text 2, frontpage vs. bunlar framework değil text/html/php/asp editörleridir.