Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

forum

Konu, 'PHP' kısmında sato tarafından paylaşıldı.

  1. sato

    sato Yeni Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2002
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Samsun
    iyi günler...birkaç sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.

    bir forum yaptım ancak bi eksik var..



    sorulan soruyla o soruya verilen cevabı nasıl ilşkilendirecez...sorulara id numarası verdim...
    soru linkine tıkladığımda başka sayfada açılıyo...
    soruya cevap vermek isteyenler bu sayfada bulunan bir form kullanacaklar....soru cevap alt alta olack....biraz karşık oldu galiba.inşallah anlatabilmişimdr

    ii çalışmalara
     
  2. Asosyal

    Asosyal Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2002
    Mesajlar:
    59
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Administrator
    Şehir:
    Arkana Bak!
    konular ve cevaplar diye 2 tablo olacak, yeni konu acildiginda konular tablosuna yazilacak ve her konunun kendine ait bir id si olacak. auto increment bir alan gerekiyor yani.

    bir konuya cevap yazildiginda cevaplar tablosuna yazilacak. cevaplar tablosunda, cevabin yazildigi konunun id sini tutan bir alan olacak..

    bir konuyu actiginda cevaplar tablosunda o konunun idsine sahip olan cevaplar o konunun cevabi olarak alinacak.
     
  3. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Bak sole yapmayı denesen bıde.. Sorular ve cevapların kayıtlı oldugu tek bır tablo olustur ve her soru/ceveba bır id ver.. Tablonun yapısı suna benzer bısey olabılır:

    PHP:
    id  baslik  icerik  hedef
    1   Soru    
    ...     0
    2   Cevap   
    ...     1
    Burda oldugu gıbı tablona eklıycegın bır hedef alanıyla sorununu cozebılırsın.. Yanı tum soruların hedefı 0 tum cevapların hedefı ıse cevabı oldukları sorunun id'si olur boylece bır soruyu goruntuledıktek sonra o soruya aıt cevabı goruntulemek ıcın soyle bır sorgu kullanabılırsın;

    PHP:
    $sonuc mysql_query("select * from forum where hedef='$soru_id'");
    Umarım yeterınce acık olmustur..
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Ekim 2002
  4. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Oldu oldu :D