Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

formlar için ufak bi teknik.

Konu, 'PHP' kısmında LoS.ToF tarafından paylaşıldı.

  1. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    biliyorsun kullanıcıların en çok yakındığı şeylerden bir tanesi bu formu tekrar gönderiyimmi butonunun çıkmasıdır. Özellikle bu olay session tuttuğumuzda başımıza geliyor :tabi:

    bi arkadaşım bunu nasıl aşarım die düşünmüz ve

    Form dan aldığı veriyi sadece bir dosyada işliyor ve veriyi geri veriyor. yani input output yapıyor :D
    form.html
    isle.php
    sonuc.php
     
  2. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    :super:
     
  3. different

    different Yeni Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2004
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    webmaster
    baska bi cozum yokmu???

    form alanlarim baya fazla checkbox, radio gibi bir suru. problem su sayfamda session_start(); kullanirsam formu submit edip explorerdan geri tusuna bastigimda girdigim verileri goremiyorum ama session_start(); kodunu kaldirdigimda gorebiliyorum.

    text veya degisik sekilde cozerim ama bunun nedeni ne daha basit bi yontemi yokmudur.
     
  4. pirilti

    pirilti Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Nisan 2004
    Mesajlar:
    1,530
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    hocam bu olaydanmı bahsediyorsun eğer öyleyse çözümü anlamadım:(((
     
  5. regulus

    regulus Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    70
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /usr/bin/mozilla-firefox
    Sanirim buradaki JavaScript isini gorecektir senin.
     
  6. different

    different Yeni Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2004
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    webmaster
    tesekkurler dostum da;

    yararli bi fonksiyon ama derdime care degil. radio butonlari check box lari hatirlamiyo. hatirlama olayini php ilede saglayabilirim ama session_start(); kullandigimda javascript:history.back(1); ile bi hata dan dolayi sayfayi geri aliyorum ve sayfa refresh lenmis gibi hic bi bilgi kalmiyo. ama dedigim gibi session kullanmazsan bi problem yok...

    :confused:
     
  7. gumush

    gumush Üye

    Kayıt:
    3 Temmuz 2003
    Mesajlar:
    74
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bilgileri session icinde'de tutup , form sayfasi basinda degiskenin set edilip edilmedigini kontrol edip varsayilan degerler olarak form elementlerine atabilirsiniz.
     
  8. pirilti

    pirilti Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Nisan 2004
    Mesajlar:
    1,530
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    şu forma geri verme olayını bir anlatsanız!!!
     
  9. erman_arýk

    erman_arýk Üye

    Kayıt:
    4 Aralık 2004
    Mesajlar:
    205
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bunun bir yoluda sayfanın kendisine post edip işlemleri gerçekleştirmek. eğer hatalı bir işlem gerçekleşişse
    mesela soyle bir kontrolle
    if ( isset($_POST["kaydet"]) )
    {

    $isim=$_POST["isim"];
    .
    .
    .
    //işlemler
    // mesela form da boş alan bırkılmamışsa sayfayı başkabir yere yonlendir.
    // hata varsa yonlendirme
    }

    // ve eksik alan varsa aşagıdaki gibi yapılabilir
    <input type="text" value="<?=$isim?>">
    <input type="checkbo" <?php if ( $degisken ) { echo "checked"; }?>">

    gibi..