Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

formdan get methodu ile gelen veri

Konu, 'PHP' kısmında bahtiyarsenoglu tarafından paylaşıldı.

  1. bahtiyarsenoglu

    bahtiyarsenoglu Üye

    Kayıt:
    17 Şubat 2003
    Mesajlar:
    179
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    herkese iyi akşamlar...
    a.php yi b.php içinden
    ......a.php?deg1=1&deg2=$adsoyad
    şeklide çağırıyorum. GET ile adsoyad'ı alıyorum ancak ilk boşluğundan sonrasını almıyor. nasıl alabilirim?
    aslında bu konuya daha önce forumda rastlamıştım ancak bulamadım.
    ikinci bir soru;form içerisinde bir iframe açtım ve bunu a.php ye yönlendirdim.a.php içerisinde kullandığım bir değişkeni form içinde kullanabiliyor muyum?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
     
  2. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Selam Bahtiyar nasılsın.

    Öncelikle sana tavsiyem formlardan alacağın verileri get değil POST ile almandır. Neden ders isen daha güvenlidir ve belli bir url sınırlaması yoktur.

    açıkcası 2. soru JScript için mi sordun yoksa PHP için mi ?
     
  3. bahtiyarsenoglu

    bahtiyarsenoglu Üye

    Kayıt:
    17 Şubat 2003
    Mesajlar:
    179
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba Los.Tof.Ben iyiyim ama bizlerden çok sizlerin iyi olması önemli yoksa forumlarda kim yardımcı olacak bizim gibi php'yi yeni öğrenenlere...
    1.soru,a.php programı b.php yi çağırırken deg1,deg2,deg3 gibi parametre gonderiyor.b.php bu verileri hangi metotla almalı ve de örneğin deg2 nin içeriği "bahtiyar şenoğlu" ise bunu aynı şekliyle nasıl alabilirim.ben b.php içerisinde $deg2=$_GET["deg2"] ifadesini kullanıyorum ve $deg2="bahtiyar" oluyor.
    2.soru,tamamen php ile ilgili.şöyle birşey yaptim.a.php içinde bir form hazırladım.(bu form kişinin özlük bilgilerini alıyor).il ve ilçeler için birer table yaptım.il ve ilçe alma kısmını form içersinde bir iframe açtım
    ...
    <td width="69%" colspan="2">
    <iframe src="b.php" name="xxx" height="45" width="400" frameborder=1 scrolling="no">
    </iframe>
    </td>
    ...
    şeklinde. şimdi, b.php içinde seçtiğim il ve ilçe kodlarını a.php içinde nasıl kullanabilirim.
    (iframe'i şu amaçla kullanıyorum.b.php içinde önce şehirleri bir list içine atıyorum.select'in onchange'inde tekrar b.php'yi il_kodu parametresiyle çağırıyorum ve diğer list içersine bu ile ait ilçeleri getiriyorum)
    çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.
    umarım herşey gönlünüzce olur.
     
  4. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    ;)
    eheheh açıkcası ben giribim. ;) neyse

    form dan aldığın veriler $_GET ile olduğu için çıkarıyor.

    ben sana söyle bir öneri sunayayım.

    sen formundaki
    Kod:
    <form action="xxx.php" method="post" target="formsayfasi"></form>
    yapabilirsin istersen ama benim tavsiyem hiç kasma böle şeylerle.
    düz bir form yap oradan bilgilerini post ile yolla...
     
  5. blackhawk

    blackhawk Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2002
    Mesajlar:
    244
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ...
    Bahtiyar Lost.of'a katılıyorum..

    Postla yollarsan boşluk konusunda sıkıntı çekmezsin
     
  6. blackhawk

    blackhawk Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2002
    Mesajlar:
    244
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ...
    şöyle bir javascript kodu:

    function yukle(s,g){

    window.location.href="otel_teknik_ozellik2_guncelle.php?olay=degistir& secim="+s+"&id="+g
    }

    +
    şöyle bir html koduyla

    <select name="hedef<? echo($i)?>" id="<? echo($i)?>" onChange="yukle(this.value,this.id) ">

    aynı senin dediğine benzer bazı işlemler yaptım ben.

    bir incele belki yardımcı olur
     
  7. bahtiyarsenoglu

    bahtiyarsenoglu Üye

    Kayıt:
    17 Şubat 2003
    Mesajlar:
    179
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    değerli zamanlarınızı çalıyorum ama;
    ...
    window.location.href="otel_teknik_ozellik2_guncelle.php?olay=degistir& secim="+s+"&id="+g


    satırında çağırdığın otel_teknik_ozellik2_guncelle.php,parametreleri POST ile mi alıyor?

    ya da,bir listeleme programında
    geri |1 2 3 | ileri
    şeklinde listelemede örneğin ileri'yi tıklayınca yine kendisini çağırıyor. burada da GET kullanmak zorunda değil miyiz?

    ayrıca yazdığın javascript için teşekkürler hemen deneyeceğim.
     
  8. blackhawk

    blackhawk Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2002
    Mesajlar:
    244
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ...
    evet postla
     
  9. legolas188

    legolas188 Yeni Üye

    Kayıt:
    12 Aralık 2006
    Mesajlar:
    5
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Arkadaşlar afedersiniz ama get ve postun nasıl çalıştığını blimeden yorumlar getirmişsiniz.
    Şöyle güvenlik açısından konuşacak olursak get te post ta güvensizdir. çünkü ikiside dışarıdan gelen herşeyi uygularlar. Tabi get komutunda değişkenlerinizin isimleri gözüktüğünden biraz daha fazla açık var. bunları şifreleyerek bu sorunu aşabilrisniz.
    Birde eğer bir veri get yöntemiyle formdan geliyorsa bunu getle alabilrsin aynı şekilde post içinde geçerli. php nin register_globals özelliği açık olan bir b.sayarda bunlar $_GET[], $_POST[] Şeklinde dizi değişkenleriyle alınarak yapılır. php 4 ve altı versionlarda kapalıdır.

    ASIL işte buraya dikkat eğer bir değişkeni bir link ile taşıyorsanız yani
    <a href="xxx.php?degisken=degeri">tıklayın</a>
    şeklinde taşıyorsanız . bunu ancak $_GET[degisken]
    şeklinde alabilrsiniz.
    benden bir not.
    hadi kolay gelsin..
     
  10. cappytoi

    cappytoi Daimi Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2003
    Mesajlar:
    2,745
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci (halen)
    Şehir:
    Ankara
    yaklaşık 4 sene önce açılan bir konuya yorum getirmen de çok ilginç olmuş.
     
  11. Myxomatose

    Myxomatose Aktif Üye

    Kayıt:
    3 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    388
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Geçmişin derinliklerinden çıkarılmış bir konu :garip: Tabii bakmak isteyen olursa; rawurldecode()
     
  12. SametCilli

    SametCilli Üye

    Kayıt:
    12 Aralık 2006
    Mesajlar:
    234
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Uzmanı
    Şehir:
    İstanbul
    oyle ama konusmalarda cok yanlıs var gibi gözüküyor bana ilk bakısta zamanım olduug bi zamanda güzel bi bakıcam bunlara
     
  13. Splinter

    Splinter Yeni Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    2 sene sonra aynı konuya bir cevapta ben yazayım:) php'yi kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum ve 2 saattir oluşturduğum bi formdan veri çekmeye çalışıyordum. buradaki ufak bi ayrıntı çok işime yaradı vve sorunumu çözdüm. çok sevindiğim içinde bişeyler yazayım istedim:) arkadaşlar zaman ne kadar geçerse geçsin bilgi ölümsüzdür. siz biryerlere bildiklerinizi yazın, ihtiyacı olanlar nasılsa birşekilde ulaşırlar. teşekürler