Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

form

Konu, 'PHP' kısmında sakura tarafından paylaşıldı.

  1. sakura

    sakura Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Ocak 2003
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Arkadaslar cok kit kaynaklarla kendi capimda Php ogrenmeye calisiyorum..Sayenizde cok sukur serveru kurdum,Phpde calisyor..Hersey yolunda derken yeniden kabus basladi bir turlu formlarimi gonderemiyorum..ya hata veriyor yada sayfa bos cikiyor.
    Acaba benmi yanlis yaziyorum doye baska kaynaklardan aldigim scriptleri de denedim yinede olmuyor ...Yardimci olursaniz cok sevinirim.......
     
  2. TaLkAtIvE98

    TaLkAtIvE98 Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2003
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    ankara
    //Form sayfası

    <html>
    <body>
    <form name="form1" method="get" action="kaydet.php">
    <input name="isim" type="text" >
    <input name="mail" type="text" >
    <input name="kaydet" type="submit" value="Kaydet">
    </form>
    </body>
    </html>



    //Kaydetme (Kaydet.php)

    <?
    mysql_connect("localhost","root","");
    mysql_select_db("bilisim");

    $isim = $HTTP_GET_VARS['isim'];
    $mail = $HTTP_GET_VARS['mail'];
    $sql = "insert into tablo (isim, mail) values (";
    $sql .= "'" . $isim . "',";
    $sql .= "'" . $mail . "'".")";
    mysql_query($sql);
    ?>

    Kolay gelsin!
     
  3. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    helperler yetişmis hızlı jack:D
     
  4. TaLkAtIvE98

    TaLkAtIvE98 Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2003
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    ankara
    <? echo(' :) hemen yetişiriz! '); ?>
     
  5. sakura

    sakura Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Ocak 2003
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ilgilenip cevap verdiginiz icin cok tesekur eerim..Yanliz ben sorunumu iyi anlatamadim herhalde...Cunki sorun benim server veya PHP ayarlarimda saniyorum..Normalde herhangi bir php sayfasini rahatlikla acabiliyorum fakat ne zaman formdan birseyler yazip php sayfasinda formdaki bilgiyi almaya calissam bos sayfa veya hata veriyor....
    Yardimlariniz icin simdiden tesekurler...
     
  6. NAE4

    NAE4 Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    926
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    N/A
    Şehir:
    N/A
    server apache mi?
     
  7. sakura

    sakura Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Ocak 2003
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Evet...Windows uzerine apache kurdum...
     
  8. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bir form örnegi pasteleyebilirmisin başka bir serverde deneyelim?
     
  9. NAE4

    NAE4 Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    926
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    N/A
    Şehir:
    N/A
    Bir de Xitami ile dene..
     
  10. sakura

    sakura Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Ocak 2003
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ben internet uzerinden tripod daki sayfamda denedim calisiyor..Fakat benim serverde acamiyorum...
     
  11. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    O zaman serverinde bir kurulum hatası olabilir.
     
  12. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Genelde forumdaki izlenimlerinden şöyle bi sonuç çıkardım..
    Kaynaklar, kitaplar,örnek kod parçaları nedense hep register_globals açık varsayarak kodlama yapılmış oluyor..

    Ama artık register_globals On olarak ayarlı gelmiyor,dolayısıyla ekranda boş sayfa dediğimiz şey muhtemelen olmayan değişkenleri ekrana yazdırmaya çalışıldığı için oluyordur..

    Not : register_globals On şeklinde ayar varsayılarak yazılmış bir script veya scriptler topluluğunda tek tek gidip tüm kodu değiştirmektense php'nin extract() fonksiyonuna ve değişken değişkenlere bakarak hazırki kodlarını yeni sisteme taşıyaiblirler..
    MEsela değişken değişkenler ile sayfaların en üstünde yazılan şöyle bi kod ile tüm gerekli dizi değişkenlerin değişken isimlerini global değişken haline getirebiliriz. Yani bi nevi 'registering as globals' işlemi..
    Kod:
    $variable_arrays = array (
                                    'HTTP_POST_VARS',
                                    'HTTP_GET_VARS',
                                    'HTTP_SERVER_VARS'
                                  ); 
    foreach ($variable_arrays as $array){
           if (is_array($$array)) {
                    foreach ($$array as $name=>$value){
                              $$name = $value;
                    }
           }
    }
    
    Oldukça şık değil mi ? :)
    Kolay gelsin...
     
  13. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    mkarabulut

    very beatiful;)
     
  14. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Hoşunuza gitti mi ? :)
    O zaman konu açılmışken devam edeyim.. Mesela PHPmyadmin'de register globals problemi nasıl çözülmüş ondan bahsedeyim..
    Her sayfanın üstüne libraries/grab_globals.lib.php dosyası include ediliyor. Bu script sayfası temel olarak bahsettiğimiz gibi GET,POST benzeri dizilerdeki değişkenleri global değişkenler haline getiriyor..
    Bu script sayfasını incelersek bizim yaptığımız işi elle değil ,bir php fonksiyonu kullanarak daha zarif bi hale getirmişler.
    Kullanılan fonksiyon extract()
    Bu dosyadan örnek bi parçaya bakalım
    Kod:
    if (!empty($_GET)) {
       extract($_GET, EXTR_OVERWRITE);
    } else if (!empty($HTTP_GET_VARS)) {
       extract($HTTP_GET_VARS, EXTR_OVERWRITE);
    } // end if
    
    Görüldüğü gibi hem $_GET hem $HTTP_GET_VARS gözönüne alınmış.. Tüm yapılan iş GET değişkeni var mı ,eğer varsa extract fonksiyonu ile o değişkeni aç..
    extract fonksiyonu tam olarak şu işi yapıyor..
    Eğer ilişkili bi dizi varsa $_GET['ad']='ahmet' gibi,$ad='ahmet' değişkenini otomatik oluşturur.. Yani bizim yukarıda manuel olarak döngü içinde yaptığımız şeyi otomatik yapar.
    Anlaşılır olması açısından extract() fonksiyonunu yukarıda anlatlanları da düşünerek kendimiz yazmak isteseydik
    Kod:
    function extract ($array){
        foreach ($array as $name=>$value){
             $GLOBALS[$name]=$value;
        }
    }
    
    extract fonksiyonunun 2. parametresine gelince, o da diyorki eğer daha önceden böyle bi değişken varsa onun da üzerine yaz..
    extract fonksiyonu ve parametreleri ile ilgili değişik bilgileri manual da bulabilirsiniz..

    Herneyse yukarıda GET için yapılan işlemlerin benzerleri POST ve POST_FILES içinde yapılıyor (POST_FILES da biraz değişiklikler var tabii ki) ve bu script dosyası böylece bitiyor

    Görüldüğü gibi phpmyadmin'de bu sorun böyle güzel ve kolayca çözülmüş..
    KEşke bi fırsat olsada phpmyadmin mimarisi incelenebilinse,detaylı bi çalışma yapılsa.. Çok güzel şeyler öğrenilebilinir oradan eminim..

    Çok gevezelik ettim.. Özürler..

    Saygılar
     
  15. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    AMAAAAAN... Sende ha Mustafa bunu PHPMYADMIN i incelemeye cesaret edenlerin hepsi bilir :D hehehe

    Şaka bir yana Mustafa en tecrübelilerimizden birisi ayrıca.
    sakura bir www.php.net ten php manual ini download et işine yarayacaktır okuyamasanda kodlara bakarsın.
    www.phpclasses.org idi sanırım burasıda GLP lisanslı kodlar bulabilirsin
    www.kodbankasi.com da yakın bir zamanda bana hep göz kırpıyor ama oturup kafamı yoğunlaştıramıyorum.

    Bu arada her zaman Mustafa'da bende sanırım hep aynı fikirdeyiz.
    $_GET , $_POST , $_SERVER gibi global leri kullanınız. En azından sonradan sorun çıkmaz....

    Bu değişkenlerin hepsine
    PHP:
    <?
    if  (empty(
    $_GET)) { 
    echo 
    '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?x=heheh">PHP info</a>'
    } else{ 
    phpinfo();
     }
    ?>
    gibi bir sayfada Phpinfo fonksiyonundan daha fazla veri alma imkanınız var. Kolay gelsin.

    Bu arada eski forumları biraz araştırın yararlı bilgiler bulabileceksiniz...
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Ocak 2003
  16. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Evet. üstad dogru diyor.. Zaten forumda benzer sorulara,sorunlara hep bu cevap verildi..
     
  17. sakura

    sakura Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Ocak 2003
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Yardimlariniz icin tesekurler,eger bizim buralardan bir isteginiz (Japonya) olursa ben hazirim...Turkiye'ye ve Ceviz.net uyelerine selamlar...:)
     
  18. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    :) tabi ayıpsın beni yanına alsana :)
     
  19. sakura

    sakura Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Ocak 2003
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Neden olmasin.....Ben soylerken cok samimiydim halada oyle...
    Sayet gelmek istiyorsan hangi sifat ile gelmek istiyorsun..Ogrenci(master,burs) ,kalifiye eleman(IT sektor..vb)...Turist olmarak gelmek istersende kapimiz acik...Ve birazda tabi nasil bir ulkeye gitmek istiyorsun...Japonya gorundugunden cok farkli bir ulke...Her yonuyle hayran kaliyorsun ama bir turlu isinamiyorsun....Eger istersen detayli gorusuruz....
     
  20. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Yoksa Konuk defterine yazan arkadaşta senmiydin :) Amma duygulandırdın valla beni kardeş teşekkürler.