Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

flash ve php

Konu, 'PHP' kısmında sokrates tarafından paylaşıldı.

  1. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    selamlar

    on (press) {
    if (s101.checked == true) {
    siparisx.additem(m101.text+" ,Porsiyon"+p101.text);
    }

    ... boyle gidiyo

    }

    bu sekilde checked olanlari siparisx adindaki listbox olan kutuya ekliyorum
    bu da siparis.php dosyasi



    PHP:
    echo "msgbox=$adi\n + $telefon\n";


    adi ve telefon alanlarini msgbox adli dinamik texte gosteriyorum ama siparisx e ekledigim verileri msgbox adli dinamik texte gosteremiyorum

    yukaridaki degiskenleri php nin mail fonksiyonu kullanarak gondericem ama siparisx verilerini alamiyorum ne yapmali
     
  2. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Ben hıc bısey anlamadım.. Su flayı ve phpyı bıyerlere atıp lınkını bıze vermen mumkunmu?
     
  3. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    emailine gondereyimmi 1.14 mb filan
     
  4. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
  5. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    ok su an yolda:)
     
  6. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Siparisal.php'nin içeriği su sekılde olucak:

    PHP:
    <html>
    <head>
    <title>Sipariş İlet</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9">
    </head>
    <body>
    <?
    $icerik 
    "
    <pre>

    Adınız      : 
    $adi
    Telefonunuz : 
    $telefon
    Adresiniz   : 
    $adress

    Siparişiniz
    ------------------------------------
    $siparis

    Özel İstek
    ------------------------------------
    $istek

    </pre>
    "
    ;

    $adres  "herhangi@biri.com";
    $baslik "Sipariş Var!!!";
    $header "Content-Type:text/html; charset=iso-8859-9";

    if (@
    mail($adres,$baslik,$icerik,$header)){
      echo 
    "$icerik <br>\nİletisi $adres adresine başarıyla ulaştırıldı..";
      }
    else{
      echo 
    "$icerik <br>\nİletisi $adres adresine ulaştırılamadı..";
      }
    ?>
    </body>
    </html>
    Flashtakı Sipariş Gonder butonuna ıse action olarak:
    Kod:
    on (release) {
        msgbox = "";
        var len = siparisx.getLength();
        for (i=0; i<len; i++) {
            siparis = siparis+siparisx.getItemAt(i).label+"\n";
        }
        getURL("siparisal.php", "_blank", "POST");
    }
    
    Bunları yaz.. Ve mutlu son :)
    Kod:
    
    Adınız      : Ertugrul Yıldırım
    Telefonunuz : 0535 869 80 89
    Adresiniz   : Çanakkale/Merkez
    
    Siparişiniz
    ------------------------------------
    101 Karışık Salata  ,Porsiyon1
    102 Çoban Salata  ,Porsiyon1 
    103 Ton Salatası  ,Porsiyon1 
    
    
    Özel İstek
    ------------------------------------
    Acil!!!
    
    İletisi [email]herhangi@biri.com[/email] adresine başarıyla ulaştırıldı... 
    
    Sanırım sorun Flashın UI Components lerınden kaynaklanıyor.. Bunları post ıle php ye aktaramıyoruz.. Bızde basıt bır dongu kullanıp ıcerıgı once metın olarak bır degıskene aktarıp oyle gonderıyoruz..

    Ise yarıyor.. Bu arada sanırım ıkı saattır bu ıs ıcın ugrasıyorum, eh sende sıparısımı hemen gonderırsın :)
     
  7. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    tesekurler Hunter yolun duserse buralara siparisini cepte bil :super:
     
  8. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    :) Tamam
     
  9. muharrem_tac

    muharrem_tac Bilgisayarcý

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    3,948
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    Yaw şu site nerede bi karışık salata da biz söyleyelim.Canımız çekti.
     
  10. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    :sus:
     
  11. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    siparisal.php sayfasi yeni bir sayfada acilmadan nasil yapariz ,yani yeni bir sayfa acilmasin.
     
  12. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Sıparıs Gonder butonundakı actıon u su sekılde degıstırebılırsın..

    Kod:
    on (release) {
        msgbox = "";
        var len = siparisx.getLength();
        for (i=0; i<len; i++) {
            siparis = siparis+siparisx.getItemAt(i).label+"\n";
        }
        loadVariables("siparisal.php", "", "POST");
    }
    
    Bu sayede Php Scrıpt'ı Flash ıcınden cagırarak (bı nevı ınclude) ıslemı "sezsızce halledebılırsın.. Tabı siparisal.php ıcınde $hata gıbı bır degıskene sıparısın gonderılıp gonderılmedıgıne daır bır bılgı atayıp bunu movıe ıcınde de kullanabılırsın..

    Bunun ıcın ek bısey yapmana gerek yok.. loadVariables komutu hem Flash ıcındekı degıskenlerı Php ye aktaracak, hemde Php den donen degıskenlerı Flash'a ımport edecektır..

    Dıkkat etmen gereken sey sadece ıslem suresı.. Ornegın 0.0001 ms gıbı bı sure onemlı olmasada, Php kodlarını 5 sanıye gıbı bı surede ıcra edıyorsa Flashta da Php den donen degıskenlerı ıslemek ıcın 5 sanıye beklemelısın..

    Yanı loadVariables->5 sn bosluk->if($hata) gıbı.. Maıl gondermek gıbı bır ıslem uzun surecegı ıcın buna dıkkat etmelısın..
     
  13. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    :super:
     
  14. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    bu son insallah :)
    @Hunter simdi siparisi ver buttonunun yanina temizle diye bir button koydum ama temizle buttonuna bastigim zaman siparisx alanini temizlemiyor.
     
  15. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    :) Temizle butonun ıcerıgı soyle olmalı:

    Kod:
    on (release) {
        siparisx.removeAll();
    }
    
    Ayrıca bı oncekı postumda atladıgım bısey var... Siparis degıskenı sıfırlanmadıgı ıcın arda arda gonderılen sıparıslerde bı oncekı degerlerde aynen yazılıyordu.. Bunu onelemek sıparsı gonder butuonun ıcerıgını :

    Kod:
    on (release) {
        msgbox = "";
        siparis = "";
        var len = siparisx.getLength();
        for (i=0; i<len; i++) {
            siparis = siparis+siparisx.getItemAt(i).label+"\n";
        }
        loadVariables("siparisal.php", "", "POST");
    }
    
    seklınde duzenleyebılırsın.. Kolay gelsın..
     
  16. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    atladigin yeri doldurmayi uzun ugraslar sonucu basarabildim:)
    tesekurler :super:
     
  17. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Kusura bakma, ınsanlık halı :)