Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Flash ile image loading mümkünmü

Konu, 'Animasyon' kısmında Sahin tarafından paylaşıldı.

  1. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Flash ile bir sonraki sayfada gelecek olan imajları önceden yüklemek mümkünmü? Yani flash bir intro yapacağız ama bu arada bir sonraki sayfanın imajları javascript ile yükleniyormuş gibi yüklenince sayfa kendiliğinden o sayfaya geçecek.
     
  2. Mingitau

    Mingitau Misafir

    MX ile olabiliyo olması lazımdı ama ezbere bilmediğimden bişi diyemiyecem...
     
  3. yemre

    yemre Daimi Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    2,180
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Uygulama Geliştirme
    Şehir:
    İstanbul
    abi bunun normal flash loadiginden farkı nedir anlamadım eğer normal flash loading ise anlatayım nasıl olduğunu
     
  4. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Flash 4 ten bıldıgım kadarıyla "if frame is load" denen bır fonksıyonla bu ısı yapabılıyosun..

    Yanı dıyelımkı senın ıntron 10 frame bu durumda asıl olay 11. frame de baslıyor.. Ve sen her 10. framede "if frame is load" fonksıyonunu ıcra ederek dıyelımkı fılmın sonuncu frameı olan 40. framenın yuklenıp yuklenmedıgını sorguluyorsun.. Yuklendıyse goto 11 yuklenmedıyse goto 1 dıyorsun.. Benım bıldıgım kadarıyla boyle..
     
  5. Asil

    Asil Voyager

    Kayıt:
    31 Aralık 1999
    Mesajlar:
    75
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    web designer
    Şehir:
    Sweden
    Normal loadingden farki su, normal flash loadingde, load olacak sayfada swf degil mi? Bunda bir sonraki gelecek sayfa html ya da php sayfa ve ben o sayfanin imajlari yuklendikten sonra flash loading bitsin ve html sayfa gelsin istiyorum.
     
  6. Mingitau

    Mingitau Misafir

    Abi bu iş için MX kullanmaya gerek yok ben movie içine yüklüyorsun zannetmiştim eğer Javascript ile bu işi yapabiliyorsan Flash ile de yaparsın ama javascript kullanarak :D .
    Biraz Macromedia nın sitesine göz at bulursun ;) .
    Bu arada herhalde bu yüklendiyse şunu yüklenmediyse bunu yap olayını sormazsın
    :)
     
  7. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Yok sormam :) Sadece html sayfanın imajlarının yüklenmesi bitince flash intro kendilginden bu sayfaya yönlensin istiyorum.

    Basit bir örnek verebilecek olan var mı? :)
     
  8. con_simit

    con_simit Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    561
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    0. Selam

    1. Loading'i javascript'le yap.
    1.1. Tamamlanınca yine javascript'le swf'ye istediğin komutu gönder.

    2. Kolay gelsin.
     
  9. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Javascript ile zaten yapıyorum ama bunu swf nin anlamasını nasıl sağlarım sorun bu :)
     
  10. con_simit

    con_simit Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    561
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    0. Selam

    1. Diyelim ki intro belirli bir frame'de duruyor. Sonraki frame'de de hangi sayfa yüklenecekse onun url'si çağrılsın [getUrl("foo.com/foo.html")].

    1.1. swf'nin <Embed> tag'ına şunu ekle: swliveconnect=true

    1.2. swf'ye bir id ver. Diyelim ki "benimSwf".

    1.3. javascript'te şunu ekle:
    Kod:
    window.document.benimSwf.Play();
    2. Bu yarayışlı ve zevkli bir konu. Ben de son günlerde bu alanda naçizane scriptler yazdım. İşim bitince (inşallah) bir makale filan yazarız. Şimdilik soru-cevap yapalım.

    3. Kolay gelsin.
     
  11. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Teşekkürler!;)

    Ok o zaman ben intro sayfasını yazmaya başladığımda bu konuya geri dönelim adım adım yapacağız inşallah :)
     
  12. invisible

    invisible Üye

    Kayıt:
    18 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    31
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    üniversite öğrencisi
    Şehir:
    istanbul
    karışık bi durum.