Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Farklı DB'leri tek admin panelinden yönetmek

Konu, 'ASP' kısmında Mariah tarafından paylaşıldı.

  1. Mariah

    Mariah Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2002
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ACİL!!!

    Bu konuya döneceğim, ama şimdi başka bir şey sormak istiyorum. Lütfen hemen cevap verin, iki gündür uğraşıyorum ve başıma ağrılar girmeye başladı... Benim sitedeki bölümlerin DB'leri ayrı ayrıydı; şiir, şarkı sözü vs... Ayrı admin panelleri kullanmaktan sıkılıp DB'leri birleştirdim, tek bir admin paneli yaptım. Birkaç sorun var ama bir arkadaşın dediğine göre ayrı DB'ler kullanmak daha iyiymiş. Tek olunca DB bir süre şişiyormuş ve veri kaybı oluyormuş. Bana mantıklı geldi, ayrı ayrı olunca FTP'ye yüklemek falan da daha kolay oluyor. Ama tek admin paneliyle ayrı DB'leri nasıl yöneteceğim? Bu konuda biraz yardımcı olun lütfen...
     
  2. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bu konuda gene ASP'ci arkadaşlar sana yardımcı olacaktır Hilal ama ben şimdilik konuyu buradan bölüp ASP bölümüne taşıyorum ok karışmasın. :)
     
  3. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    Re: ACİL!!!


    Bir Listbox eklenip, yanında add_Database gibi bir buttonkoyulabilir mi? Bu listbox Value'leri ayrı bir text dosyada script tarafından kontrol edilebilirinir. Hangi databasei kullanacaksan onu seçer işlemini yaparsın.
    Scriptte aldığı request'e göre sql cümleciğini düzenler. Database / Table kontrolleri de yazmak gerekir, derken dosya çoook büyür.
    Sitene binlerce kişi ekleme yapmayacaksa, sen yinede tek database ile çalış...


    ---------
    vakit bulabilirsem salıdan sonra uğraşabilirim :)
     
  4. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    yukarıda yazdıklarım, alel acele oldu. Böyle olabileceğini düşünüyorum. Olur demiyorum. Uğraşmak gerek :)

    Kolay Gelsin :)

    :cool:
     
  5. Mariah

    Mariah Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2002
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Olsa bile bu kadarını kendim yapamam ki... :(
     
  6. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Selamlar..
    <konu_disi>
    Mariah deyince aklıma hep Carey geliyor nedense, sanki dünyada başka Mariah yokmuş gibi.. :)
    Mesela cevizde de bi Mariah varmış mesela.. :)
    </konu_disi>

    İki veritabanını aynı anda yönetebilirsin, sadece bi şey sormak istiyorum, bir yönetim bölümün var anlaşılan,bu yönetim bölümünü sen mi yazdın ?

    Yani kod yardımı mı istiyorsun yoksa, hazır bi script mi lazım sana.. ?
     
  7. Mariah

    Mariah Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2002
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Script'i arkadaşım şiir bölümüm için yazmıştı, DB'yi de o yaptı. Sonra ben bunları çoğaltıp, değiştirip diğer bölümlerde de kullandım. Şimdi bütün bölümlerin DB'leri db dizininde, sayfaları da ayrı dizinlerde. Örnek: Şiir bölümü sayfaları siir dizininde, siir.asp, islem.asp falan. Hepsi bu şekilde ayrı dizinlerde. Şimdi ben tek admin panelini nasıl yapacağım, nasıl bu bölümlerin hepsini bir merkezden yöneteceğim?
     
  8. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Zaten önemli olan DB değil, tablolardır...

    Sen şimdi o bütün dblerdeki tabloları bir tek veritabanına kopyalacaksın..

    Sonra scriptlerindeki tüm bağlantı stringlerini
    Kod:
    Set con = Server.CreateObject ("ADODB.Connection")
    con.open "DBQ=" & server.Mappath ("db/tumdbler.mdb") & _
                    ";Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};"
    
    şeklinde tek bir bağlantıya çevirirsen sanırım herşey eskisi gibi çalışır ve tek veritabanında tutulur...

    (Not : Yukarıda eski yöntem DSN siz bağlantı var, bunun yerinde JET.OLE.DB kullanmak daha iyidir, yalnız onun tam syntax'i aklıma gelmedi..)

    Kolay gelsin...
     
  9. Mariah

    Mariah Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2002
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ya herkes ayrı DB'ler kullanmanın daha iyi olduğunu söylüyor...
     
  10. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    tek bir sayfadan (htm/asp) , 3-4 ayrı DB yönetmek istiyor. yapılır... Yukarıda yazdığım gibi mesela...

    @mkarabulut
    bende Mariah Carey'in Fan'ı sandım ilk okuduğumda, Bende nicki değiştirip neredeyse JAMES yapacakdım.... ( HETFIELD :) )
     
  11. Mariah

    Mariah Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2002
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Yaw ne uğraştırıyonuz beni, Table Editör denen hazır bir script'le, hatta programla bütün DB'leri yönetebiliyormuşuz... İki gündür boşuna uğraşıyorum, iki dakikada kurdum, DB'lerde istediğim işlemi yapabiliyorum... Çok kolay, süper bir şey bu! Niye söylemiyorsunuz, teessüflerimi bildiririm yani... :)

    Mariah'ın Fan'ı derken fanatiği kastediyorsan doğrudur... ;)
     
  12. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    madem varda niye bize kafa patlatırıyosun... derrrmişimmm... ama diyemiyorum... Neden??? :D:D:D

    Hadi kolay gelsin...


    - sıradaki...


    :cool:
     
  13. Mariah

    Mariah Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2002
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ben yeni öğrendim, ama siz biliyor olmalıydınız... :)
     
  14. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bende yeni öğrendim, siz biliyorsunuzdurrrrr :D
     
  15. Mariah

    Mariah Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2002
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Süper bir script, deneyin... :)
     
  16. omerosmanoglu

    omerosmanoglu Daimi Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2002
    Mesajlar:
    610
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Sentez Yazılımda Kurumsal Çözüm Uzmanı olarak çalı
    Şehir:
    İstanbul
    Tek scriptle farklı mdbleri kontrol etmek için güzel bir program.

    Evcil ASP Sql Monitor 2.0

    Ayrıca bu script ile eş zamanlı sql öğrenmekte mümkün
     
  17. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
  18. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Table editor güzel de çok fazla bug var...

    Özellikle unique,primary key, auto_increment tanımlamarında çok kötü ,mecburen elle sql kullanarak tanımlama yapmak zorunda bırakıyor insanı...

    Bi kaç hatası daha var ama genel olarak iyi sayılır..

    bu arada @Mariah :

    Bende çok severim Carey ablamızı :)
     
  19. onlinefizik

    onlinefizik Üye

    Kayıt:
    2 Temmuz 2005
    Mesajlar:
    117
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Hiç bir şey anlamadım. Adama yardım etmek yerine, sanırım bir dizi karekteri adı olan, nick ine takmışlar.
     
  20. DotNetKid

    DotNetKid Daimi Üye

    Kayıt:
    13 Mayıs 2003
    Mesajlar:
    1,625
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    TurKey
    Forumlar'da bazan, bazı insanlar, birbirleriyle olan muhataplıklarında soru-cevaptan öteye giderler.. İnsanlar forumlara uğradıkça, uğrama sıklıklarıyla orantılı olarak aralarından bir samimiyet doğar. Yukarıdaki yazışmalar da, düşündüğün gibi bir takıntı değil, sözünü ettiğim samimiyetin bir göstergesidir.

    Ne dedim ben yaa, herkese Merhaba.. ;)