Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

eth0 etkinleştirilemiyor...

Konu, 'Linux' kısmında Sahin tarafından paylaşıldı.

  1. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    eth0 etkinleştirilemiyor. 2 etherneti yer değiştirip yeniden denedim gene olmadı. Biri realtek 8029, diğeri Netgear FA311 fast ethernet.

    Sık görülen bir sorun sanırım ama çözümüne pek rastlamadım nette yaptığım araştırmalarda.
     
  2. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    yani bu durumu aşabilen kimse yok...
    -----
    # ifconfig
    -----
     
  3. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Valla yok "eth0 not started booting linux..." gibi sorular çok ama cevap pek yok
     
  4. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    Neler yaptın tam olarak açıklasan, ben olmasam bile bilen anlayan yada daha önce bu sorunu yaşamış biri yardımcı olur aslında...


    -------------
    Dalyaya az kaldı...
     
  5. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bu konuyu gene üste taşıyayım.

    Bu kadar Linuxcudan biri biliyordur eth0 sıfır nasıl etkinleştirilir :)
     
  6. Rapsodi

    Rapsodi Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,371
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Unix Sys Admin.
    Şehir:
    /tmp/loop
    #ifconfig eth0 up işine yaramadı mı?
     
  7. Rapsodi

    Rapsodi Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,371
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Unix Sys Admin.
    Şehir:
    /tmp/loop
    bi de biraz daha acıklayıcı yazarsanız daha azla yardımcı olabiliriz sorun tam olark ne şartlar felam:)
     
  8. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Sorun redhat açılışta bu mesajı veriyor ve açılıştan sonra eth0 etkinleştirilemediği için internete girilemiyor yani ethernet IP almıyor #ifconfig eth0 up nasıl uygulanır?
     
  9. Rapsodi

    Rapsodi Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,371
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Unix Sys Admin.
    Şehir:
    /tmp/loop
    komut satırından ifonfig eth0 up yazsan yeter,,
     
  10. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şimdi sana garip gelecek ama gelmemeli :D

    Komut satırı nerede :p

    Yeni yükledimde Linux'u. :)
     
  11. Rapsodi

    Rapsodi Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,371
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Unix Sys Admin.
    Şehir:
    /tmp/loop
    redhat kullanıosan altta taskbar denilen yerde olması lazım ordaki menulerin uzerinde dolaş yazar mousenuzerinde konsole die,yada başlat(?)menusunden caliştiri bul konsole yaz:)
     
  12. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Redhat kullanıyorum, buldum, yazdım işe yaramadı :(

    Kontrol Panel gibi bir yer var oradan baktım Ağ aygıtları diye bir bölüm var oradada eth0 etkin değil yazıyor acaba oradan bir ayar yapılabilirmi?:rolleyes:
     
  13. RaiST

    RaiST Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    1,932
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    linuxrocker
    Şehir:
    krynn
    ewt o ayarlar bolumunde yapabilirsin.. ewe donunce detaylı bakarız beraber.. bu arada iyi bir haberim var, gelecek 2.0 ön incelemelerini yakında ceviz.net te bulabileceksiniz:)
     
  14. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Hadi be kardeş sende dön artık.

    Linux'le nete bağlanılıyor değil mi (biraz hırs yapalım :p)
     
  15. Rapsodi

    Rapsodi Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,371
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Unix Sys Admin.
    Şehir:
    /tmp/loop
    abi sen nasıl bulamadın Run Command menusunu sole bir ekran goruntusu yollim sana ordan bak:)
     
  16. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bulmusum :)

    evet evet bu konsola yazdim degisen bisey yok. Ne olmasi gerekiyordu?
     
  17. Rapsodi

    Rapsodi Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,371
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Unix Sys Admin.
    Şehir:
    /tmp/loop
    abi sen tam olark ne yapmak istion onu detaylıca anlat:) eniyisi ethernet cartına ip mi atayamıon internetemi baglanamıon?
     
  18. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ethernet kartına ip atayamayıp internete bağlanamıyorum :)

    ya ip almıyor almayıncada haliyle nete bağlanmıyor kardeş :)
     
  19. Rapsodi

    Rapsodi Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,371
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Unix Sys Admin.
    Şehir:
    /tmp/loop
    ifconfig eth0(eth1) up diince hatra veriomu veriosa ne hatası birde nete baglanırken ip i otomatik alması lazım :)dns ayarları felam tamam mı?uff ne zor sus sistemi gormeden uzaktan konusmak:)detaylı bilgiiii
     
  20. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ifonfig eth0 up yazdigimda hic bir tepki yok hic bir sey yazmiyor. :p
     
Benzer Konular
Yüklüyor...