Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

eski vbulletin database imi yeni kurduğum versiyon ile bütünleştirmek ?

Konu, 'İçerik Yönetimi' kısmında realperest tarafından paylaşıldı.

  1. realperest

    realperest Aktif Üye

    Kayıt:
    29 Ocak 2003
    Mesajlar:
    472
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Selam.

    Forumlar hakkında çok bilgi sahibi olmayan birisiyim.

    3.0.** versiyonunda bir vbulletin forumum vardı. Bunun veritabanında biraz kayıdım vardı. host kapanması sebebiyle pek bilgi sahibi olmama rağmen bu işi kıvırmam gerekiyor.

    Elimde eski vbulletin yedeğim ve ayrıca database yedeği sql dosyam var.

    3.8.3 versiyonunu sıfırdan kurdum. Ancak eski database ile bu yeni kurulumu nasıl aynı yerde birleştireceğim bunu bilemiyorum.

    ???? acaba kurulumu yaparken eski veritabanını kullanabilmek için bir püf noktası var mıydı ?
    ???? eski vbulletin i yeni kurulumun üzerine kaydetsem ne olur ?
    ???? yeni kurulumdaki config dosyası üzerinden eski database ayarlarını yapsam otomatik olur mu ?

    aklıma daha bir kaç şey geliyor ama , acemi olduğum için bunları kurgulamakta zorlanıyorum.

    Ancak işin esası elimde bir vbulletin yedeği, birde database yedeğim var. Bunu yeni hostta kaldığı yerden nasıl devam ettirebilirim . Asıl sorum bu.

    Bu konuda bilgili birisinden yardım almadan yapamayacağım heralde.

    Bana bu işi anlatabilecek birisi var mı ? 1 nci adım, 2 nci adım .......................... gibi basit anlatım olursa çok sevinirim.

    Teşekkürler.
     
  2. realperest

    realperest Aktif Üye

    Kayıt:
    29 Ocak 2003
    Mesajlar:
    472
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    aslında bi şey buldum. benim bu yapmak istediğim işleme upgrade deniliyormuş.

    yeniden kurulum gibi başlatsam bile beni güzelce upgrade işlemine yönlendiriyor.
    Ancak hemen şu hata mesajını alıyorum.


    Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pkullan6/public_html/includes/class_core.php on line 2552

    Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/pkullan6/public_html/includes/class_core.php on line 1644

    Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pkullan6/public_html/includes/functions.php on line 933

    Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pkullan6/public_html/includes/functions.php on line 937

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/pkullan6/public_html/includes/class_core.php:2552) in /home/pkullan6/public_html/includes/functions.php on line 3087


    anlamı ve çözümü hakkında bir yardımı olacak olan var mı ?
     
  3. Adem GENÇ

    Adem GENÇ Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2012
    Mesajlar:
    872
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Meslek:
    Bina Elektronik Sistemleri
    Şehir:
    İstanbul
    Hataların anlamı nedir php pek bilmediğim için bilgim yok.

    Sizin yapmanız gereken şu:
    veritabanı yedeğiniz karşılaştırma kodu ne ise ona göre veritabanı oluşturup yüklemeniz gerekiyor
    Sonra phpMyAdmin ile yüklediğiniz veritabanı optimize, onarma yapmakta fayda diye düşünüyorum

    Veritabanınız hangi vBuletin versiyon ise aynı versiyon veya üstü versiyonlu (alt versiyon olmaz) vBulletin dosyaları sunucuya eksiksiz atın.

    config.php dosyanıza yeni veritabanı bilgileri girin ve
    <?php den sonra aşağıdaki kodu ekleyin
    define('DISABLE_HOOKS', true);

    Bu kod vBulletine daha önce yüklenen eklentileri devredişi bırakacaktır güncellemede bu böyle yapılır ama önemli php dosyaların içinde bu eklentilere ait dosya yoksa hata vermesine neden olur bu tip durumları önlemek için bu kod eklenir

    isim.com/install/upgrade.php ile forum güncellenir

    Eğer yedek veritabanı sağlam ve eksiksiz ise sorun çıkmaz, ayrıca php dosyalarında da eksik ve değiştirilmiş dosya yoksa sorun çıkmaz

    Bu biçimde güncelleme yapıldıktan sonra yüklenen eklentiler kontrol edilir config.php deki // define('DISABLE_HOOKS', true); başına iki // slash koyulur kodu iptal etmiş oluruz sorun yoksa forum kullanıma açılır, eğer sorun varsa eski haline getirilir ve
    Admin CP>Ürünler & Pluginler>Ürünlerin Yönetimi alanından yüklenmiş eklentiler tek tek devredişi bırakılır tekrar // define('DISABLE_HOOKS', true); // ile kapatılır ve eklentileri tek tek etkinleştirerek sorun çıkaran bilinmiyorsa bulunur ve sorun giderilir.


    Bunun bir diğer yolu impex bununla eski veritabanından yeni veritabanına Forum bilgileri, Konular, Mesajlar, Eklentiler, Üyeler, vs aktarmak mümkün bunu 3.8x den 4.20 versiyona geçerken eski veritabanından sadece belli bilgileri aktarmak için kullanılabilir.

    Kolay gelsin
     
  4. realperest

    realperest Aktif Üye

    Kayıt:
    29 Ocak 2003
    Mesajlar:
    472
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    teşekkürler. oldukça detaylı bir cevap vermişsiniz.

    ancak

    Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pkullan6/public_html/includes/class_core.php on line 2552

    Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/pkullan6/public_html/includes/class_core.php on line 1644

    Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pkullan6/public_html/includes/functions.php on line 933

    Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pkullan6/public_html/includes/functions.php on line 937

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/pkullan6/public_html/includes/class_core.php:2552) in /home/pkullan6/public_html/includes/functions.php on line 3087


    hata kodlarının anlamı ve çözümünü bulabilirsem hallederim sorunumu,bu konuda bilginiz var mı ?
     
  5. Adem GENÇ

    Adem GENÇ Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2012
    Mesajlar:
    872
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Meslek:
    Bina Elektronik Sistemleri
    Şehir:
    İstanbul
    config.php dosyaya alttaki kodu ekleyip dene hele

    <?php
    ini_set("display_errors", false);

    olmaz ise install/init.php
    içindeki bu kodu @ini_set('display_errors', false); false yapın
     
  6. realperest

    realperest Aktif Üye

    Kayıt:
    29 Ocak 2003
    Mesajlar:
    472
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    işe yaradı ama 2 tanesi hala geliyor.

    Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pkullan6/public_html/includes/class_core.php on line 2552

    Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/pkullan6/public_html/includes/class_core.php on line 1644

    diğerini de yapayım mı ?

    şunu yani :

    olmaz ise install/init.php
    içindeki bu kodu @ini_set('display_errors', false); false yapın
     
  7. realperest

    realperest Aktif Üye

    Kayıt:
    29 Ocak 2003
    Mesajlar:
    472
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bu arada gözden kaçmış olabilir diye söylüyorum.

    ben çalışan bir vbulletini upgrade yapmıyorum. zaten host değiştiği için sıfırdan kurar gibi upgrade yapıyorum.
     
  8. Adem GENÇ

    Adem GENÇ Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2012
    Mesajlar:
    872
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Meslek:
    Bina Elektronik Sistemleri
    Şehir:
    İstanbul
    php versiyonunuz yüksek vBulletin versiyonunuz düşük bu tip şeylerle hataları gözardı etsen bile bazı yerlerde düzgün çalışmayabilir bunu dikkate alman lazım.
    Eğer imkanınız varsa vBulletin versiyonu bir kaç versiyon yukarıya güncelleyin bence.
     
  9. Adem GENÇ

    Adem GENÇ Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2012
    Mesajlar:
    872
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Meslek:
    Bina Elektronik Sistemleri
    Şehir:
    İstanbul
    Yeni bir vBulletin kurup üstüne eskisi güncellenmez nasıl yaptınız bilmiyorum ama bu iş benim yukarıda dediğim gibi olur yanı doğrusu odur. Daha sonra geri dönüşü zor olacak sorun olmaması için kesinlikle benim dediğim gibi yapmalısınız. Bilginize
     
  10. realperest

    realperest Aktif Üye

    Kayıt:
    29 Ocak 2003
    Mesajlar:
    472
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    veritabanına tablo yedeklerini yükledim. daha sonra vbulletin kurulumu yaparken config dosyasında bu database in bilgilerini girince zaten kurulum beni yönlendirdi. upgrade yapmak istiyorsun galiba gibi bi şey söyledi. yani ben bi şey yapmadım.

    Sizin dediğinizden şunu anladım. vbulletin 4 küsür bir sürüm kurarsam sorun kalmaz diyorsunuz.
     
  11. realperest

    realperest Aktif Üye

    Kayıt:
    29 Ocak 2003
    Mesajlar:
    472
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    üstad;

    init dosyasın içindeki satırı dediğin gibi false yaptım. bütün hata mesajları gitti ancak bu sefer de ;

    It is not possible to upgrade directly from vBulletin 2 to vBulletin versions 3.8.x and newer due to incompatabilities in data structures.

    If you are currently running vBulletin 2 and would like to upgrade to the latest version of vBulletin, please begin by downloading a version of vBulletin 3.6 from the vBulletin Members' Area.

    Upload the extracted files from the archive you download over the existing files here and run the upgrade process until it is complete.

    After completing the upgrade process to 3.6.x, download the most recent version of vBulletin from the Members' area, and upload the extracted files here, then continue to run the upgrade process until it is completed.

    gibi bir yazı çıkıyor. yarım ingilizce ile anladığım kadarıyla 3,6 ayarında bir sürüm yaparsam problem çıkmayacak. hazır bir bileni bulmuşken sorayım dedim.
     
  12. Adem GENÇ

    Adem GENÇ Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2012
    Mesajlar:
    872
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Meslek:
    Bina Elektronik Sistemleri
    Şehir:
    İstanbul
    config.php
    <?php
    ini_set("display_errors", "0");

    bunu ekleyin
     
  13. Adem GENÇ

    Adem GENÇ Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2012
    Mesajlar:
    872
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Meslek:
    Bina Elektronik Sistemleri
    Şehir:
    İstanbul
    Anlarmda o kadar anlamam, bu konuda sana kesin birşey diyemem

    Bu arada bu mesaj nerede görünüyor?
     
  14. realperest

    realperest Aktif Üye

    Kayıt:
    29 Ocak 2003
    Mesajlar:
    472
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    o init dosyasında dediğinizi yaptıktan sonra zaten hata mesajları gitti.

    bu dediğim son mesaj bir hata kodu değil vbulletin in açıklaması.

    hata mesajlarını giderdikten sonra bunu dedi.

    php versiyonu 5 küsür heralde, yedeğim vbulletin 2 imiş.

    diyor ki, 3.8 eski komutları algılayamıyor, bunun yerine önce daha eski ve her iki komutlarıda algılayabilen 3.6 versiyon vbulletin yüklemelisin. (anlayabildiğim kadarıyla)
     
  15. Adem GENÇ

    Adem GENÇ Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2012
    Mesajlar:
    872
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Meslek:
    Bina Elektronik Sistemleri
    Şehir:
    İstanbul
    Haber bulteni olduğunu anladım da emin olmak için sordum
    Orada zaman yeni versiyon bildirimleri ve önemli güncellemeler hakkında bildirim yapar bu normadır

    Lisansınız varsa yada almak istiyorsanız daha üst versiyonları satın alıp forumunuzu daha yeni versiyon yapabilirsiniz ama en idealı bence 4.2 versiyondur 5 versiyon o kadar para vermeye değecek olarak ben görmedim başkalarını bilemem

    Kolay gelsin
    iyi forumlar
     
  16. ozgurer34

    ozgurer34 Yeni Üye

    Kayıt:
    22 Ocak 2015
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0


    Sırf şu mesajınıza teşekkür etmek için forma üye oldum.
    Formumuzu kurtardınız, teşekkürler.
     
  17. Adem GENÇ

    Adem GENÇ Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2012
    Mesajlar:
    872
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Meslek:
    Bina Elektronik Sistemleri
    Şehir:
    İstanbul
    Yardımcı oldu ise ne mutlu bize, tekrar gerek olursa yardımcı olmaya çalışırım.
    Kolay gelsin