Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Ekran çözünürlüğünü almak

Konu, 'PHP' kısmında turker tarafından paylaşıldı.

  1. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    JS ile ekran çözünürlüğünü alabiliyorum ama bunu php ile işlemem lazım. Ufak bir istatistik scripti hazırlıyorum. Ancak JS ile bulduğum ekran çözünürlüğünü otomatik olarak php'ye nasıl aktaracağım?

    Örneğin script.php dosyası kullanıcı tarafından çalıştırıldığında ip adresini php ile nasıl alıyorsan ekran çözünürlüğünü de öyle almalıyım. Umarım anlatabilmişimdir.

    Buda adı geçen JS:
    Kod:
    <script LANGUAGE="Javascript"><!--
    if (self.screen) {     // for NN4 and IE4
            width = screen.width
            height = screen.height
    // Testing this first prevents firing the slow Java of NN4
    }
    else if (self.java) {   // for NN3 with enabled Java
           var jkit = java.awt.Toolkit.getDefaultToolkit();
           var scrsize = jkit.getScreenSize();       
           width = scrsize.width; 
           height = scrsize.height; 
    }
    else{
     width = height = '?' // N2, E3, N3 w/Java off, probably Opera and WebTV
    }
    document.write("Your Screen Resolution is:");
    document.write(width +"×"+ height)
    //or whatever based on the above results
    
    //--></script>
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Önerebileceğim iki yol var :
    1-Birinci yöntemi bi scriptte görmüştüm, javascript kodunun en altına şöyle bi şeyler yaz :

    document.write "<img src='istatistik_al.php?width="+width+'&height="+height+" border=0 width=0 height=0>"

    Böylece resim dosyası hiç görüntülenmeyecek ama resim dosyasını almak için istatistik_al.php dosyasına gittiğinde sen get ile değerleri alabileceksin.

    2-İkincisi biraz daha deneysel, Javascript ile cookie oluşturup, cookie'yi php ile okutmak.Çalışırmı emin değilim ama deneyebilirsin....
     
  3. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    cookie yöntemini denemedim ama diğeri olmuyor.
     
  4. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Sonunda buldum.
    Epey kapsamlı bir istatistik scripti diyebilirim aslında birazda karmaşık. İlk önce js ile tüm veriler formun hidden inputuna aktarılıp form, sayfa yüklenince gönder tuşuna basılmış gibi işlev görüyor. oto submit diyebiliriz yani :) zaten bir bulabilseydim bu otomatik submit yapan kodu daha önceden....

    isteyen olursa mail adreslerine gönderebilirim.
     
  5. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    :super: