Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Dosya İsimleri Sıralama...

Konu, 'PHP' kısmında Elik tarafından paylaşıldı.

  1. Elik

    Elik Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2002
    Mesajlar:
    33
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba,
    Bu ilk mesajım :D . Öncelikle böyle güzel bir ortam için tüm yönetici ve katılımcıları kutluyorum. Girişten sonra derdime geçsem iyi olacak sanırım. Sorunum şu;

    bir dizinin içinde 4-5 tane herhangi bir uzantıda dosyalar var diyelim. Bu dizin içindeki dosya isimlerini bir döngüyle okuyup ekrana basmak istiyorum. Uğraşmama rağmen yapamadım. Yapabilecek arkadaşlar var mı?
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Aşağıda basitçe bir klasördeki tüm dosyaları okuyup,ekrana basan bir program var.

    PHP:
    $dir="../resimler";
    $handle=opendir($dir);
    while (
    $file=readdir($handle)){
         if (
    $file!=".." && $file!=".")
             echo 
    "$file<br>";
    }
    closedir($handle);
    Aşağıdaki kod ise biraz daha gelişmiş,bi klasör içindeki belli uzantılara sahip dosyaları listeler,umarım faydalı olur...

    Bu kodu inceleyip dosya fonksiyonları hakkında biraz daha bilgi sahibi olabileceğini düşündüm

    PHP:
    <?
     
    $gecerli_uzantilar =array("jpg","gif","bmp","png");

     
    //Eğer linux kullanıyorsan veya virtual path belirteceksen /
     //diğer durumlarda \, yani windows
     
    $folder_seperator="/";
     
    $dir="/herhangi/bir/klasör";

     if (
    $handle=@opendir($dir)){
         echo 
    "<table ><thead><th>Dosya</th><th>Boyut</th></thead>";
          while (
    $file=readdir($handle)){
                  
                   if (
    eregi(join("|",$gecerli_uzantilar),$file){
                       echo 
    "<tr><td>$file</td><td>".filesize($dir.$folder_sep.$file)."</td></tr>";
                   }

          }     
          echo 
    "</table>";
     } else {
          echo 
    "$dir açılamadı";
     }

    ?>
    Kolay gelsin
     
  3. Elik

    Elik Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2002
    Mesajlar:
    33
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba,

    Yardımın için teşekkürler, mkarabulut. Kafama takılan bir soru var. Bir haber scripti hazırlıyom. Bu scripte eklenen resimleri ilgili haberin id'sine göre bir klasör açıp içine atacağım. Fakat bunu yapmayıpta resimleri haberin ekleneceği veritabanına kaydetsem nasıl olur? Sayfanın açılmasında veritabanındaki resim kodları PHP ile okunacağından bir yavaşlama yada performans kaybı olur mu? Ben birazdan düşündüm ve klasörlere yüklemeyi tercih ettim. Bu konudaki görüşün ne?
     
  4. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Şahsi görüşüm haberler ile beraber haber resimlerinin adlarınıda veritabanına kaydet ve oradan oku.

    Performans kaybı pek olmayacaktır.
    Kolay gelsin.
     
  5. Elik

    Elik Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2002
    Mesajlar:
    33
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Sanırım karıştı :D . Eklenen resimlerin adlarını değil, kendilerini yani resimleri veritabanına kaydedeceğim. Resimler veritabanı'ndan okunurken bir yavaşlık olur gibi geliyor bana.
     
  6. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Evet biliyorum.
    Zaten onun için sadece resimlerin adlarını kaydet dedim.
     
  7. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
  8. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Resimleride veritabanına kaydedebiliyormuyuz? Yani images diye bir klasör yapmadan direk mysqle atabiliyormuyuz resimleri?
     
  9. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Evet atabiliyorsunuz.
    Zaten veri tabanlarındaki blob değerler onun için :)

    Bir ara yapmıştım ama kodlar
    30 GB MAXTOR 7200 disk im ucuna gitti :D

    Duyurulur elinde olan varsa 1 günlüğüne alabilirsem kulu kölesi olurum :D

    Bu arada çok basitti matığı.

    Bir fonksiyon yazıyor diğeri okutuyordu.

    header ile dosya tipini yolluyordun filan felan.