Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

dosya gönderme

Konu, 'PHP' kısmında LEthaL tarafından paylaşıldı.

  1. LEthaL

    LEthaL Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Kasım 2002
    Mesajlar:
    601
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    0grEnmEk :p
    Şehir:
    Sakarya
    Hosting i aldığım yer PHP'de copy fonksiyonunu desteklemiyor. Bunun yerine başka ne kullanabilirim. Web sayfalarının bulunduğu klasörlerden birine dosya göndermek istiyorum... Bunu "0", "1" lere dönüştürüp mysql de bir değişkene atasam olur mu olursa nasıl yapacağım çevirme işlemini, çevirmeyi yaptıktan sonra, veritabanından çekerken değişkene atayacağım ama bu dosyayı indirmek istediğimde nasıl olacak?

    YArdımlarınız için şimdiden teşekkürler....
     
  2. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
  3. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Copy() fonksiyonunun desteklenmemesi gibi bir durum söz konusu değildir muhtemelen. copy() ile ilgili en çok karşılaşılan kısıtlama basedir restriction gibi engellemelerdir ki bu durum doğrudan safe_mode ile ilgilidir..

    Eğer upload yapmak isterken bu hata ile karşılaştın ise move_uploaded_file() fonksiyonunu dene, bu fonksiyon safe_mode tarafından durdurulmaz.

    0,1 lere dönüştürmek derken binary demek istiyorsun sanırım. Bu şekilde de problemini çözebilirsin. mysql'in BLOB tipini kullanman gerekiyor. Yapman gereken dosyanın içeriğini fread() ile okuyup bi değişkene atmak,aynı zamanda veritabanında dosyanın mime türünüde okuyup bulundurman gerekiyor.
    Kod:
    $content = addslashes(
                    fread( $fp,
                           filesize($filename)
                          )
                        );
    $mimeType = filetype($filename);
    
    Bu bilgiler veritabanında bulundururken ziyaretçiye dosyayı gönderirken ise header() ile dosya türüne göe dosyanın içeriğinin hangi formata göre okunacağını tarayıcıya belirtmen gerekiyor
    Kod:
    header ("Content-type:$mimeType");
    echo $content;
    
    Kolay gelsin..
     
  4. LEthaL

    LEthaL Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Kasım 2002
    Mesajlar:
    601
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    0grEnmEk :p
    Şehir:
    Sakarya
    move_uploaded_file() ise yaramadı nasıl bir safe mode kullanmışlar :)) binary ile deneyeceğim teşekkürler...
     
  5. Turok

    Turok Üye

    Kayıt:
    19 Aralık 2002
    Mesajlar:
    233
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Kurucu Ortak, Turkcell ,Vodafone, Avea 3.Party Sof
    Şehir:
    A, A
    :(
    böyle bir seyi bende yasadım sonunda serveri değiştirdim.
    Çıkan hata uyarısı nedir .Onu yazsaydın daha ayrintili bir çözüm verilebilirdi.
    Bende mysql e gecireyim demistim ama ordada sorun cıkmıstı.tmp klasorune yazma yetkin yok demisti. :) (tmp de kendi alanimda tutmak gerekti tabi)
    Dosyayi copyalamaya calistigin dizinde yazma izninin olmasi tabi scriptinde gerekli yetkide olması gerekiyor.
    mesela /home/web/img/foto ya
    resmi yerlestirmek istedigimde foto 777 olduğu halde iznin yok demisti.(script in kendisi web klasorunde)
    img klasorunude 777 yaptigimda sorun çözülmüstü. Ama bu ilerisi için daha buyük bir sorun yaratacak gibi geldi bana :)