Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Disk Etiketini Değiştirme (SetVolumaLabel) #KAYNAK# +soru

Konu, 'Pascal / Delphi / Delphi.NET' kısmında Sedat Atif tarafından paylaşıldı.

  1. Sedat Atif

    Sedat Atif Daimi Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2002
    Mesajlar:
    622
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öcü
    Şehir:
    Fâni bir yer
    Disk (+disket) etiketini değiştirmek için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

    Örneğin, button1’in onclick olayına yerleştirin, ya da formcreate’e vs. Siz bilirsiniz.

    Kod:
    SetVolumeLabel('C:\','Ananasdalındagüzel');
    
    SetVolumeLabel('A:\','SizdemibizimADSLlileştiremediklerimizdensiniz');
    
    önemli : kodda ":" dan sonra "\" var ama gözükmüyor. Neden acaba.

    SORU : VolumeLabel’i değiştirebiliyoruz. Peki var olanı alabilir miyiz? Mesela, eğer A’nın label’i “delphi” ise değiştir “delphi4” yap diyebilir miyiz?

    Teşekkürler.

    KAYNAK : DELPHİ TÜRK, EKLEYEN : Gobra
    DİKKAT! Yazdığım kaynaklar denenmemiş olabilir, sorumluluk kabul etmiyorum. Genellikle denenmiş olsa da. Bir de, açıklama istemeyin.
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Aralık 2002
  2. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    Ya bunun için kaynak belirtmene gerek yok ki, adam source hazırlamamış ki...

    mesela,geçen NumLock Açıp kapatma gibi bir kod yazmıştın hatırlarsan; Ben onu şu halde bidaha yazıyorum ;



    procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
    var
    t:TKeyboardState;
    messg:string;
    begin
    GetKeyboardState(t);

    if t[VK_NUMLOCK] <> 0 then
    messg:='NumLock Yanıyor...'
    else
    messg:=messg+'NumLock Yanmıyor...' ;

    if t[VK_CAPITAL] <> 0 then
    messg:='CapsLock Yanıyor...'
    else
    messg:=messg+'CapsLock Yanmıyor...' ;

    if t[VK_SCROLL] <> 0 then
    messg:='Scroll Yanıyor...'
    else
    messg:=messg+'NumLock Yanmıyor...' ;

    Caption:=messg;

    end;


    şimdi bu source da oldu. Peki bu source'u şimdi benden izin almadan yayımlayamayacak mı kimse ???

    Bence rahat ol ve Aksi belirtilmediği sürece belirtme de. (Tekrarlıyorum aksi belirtilmediği sürece).

    What's CodeBank ? It's eatables ??

    God Bless You..!
     
  3. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    unutmadan, sisteminize gelecek herşeyden dolayısıyla da ben mesulüm denerseniz şayet :D
     
  4. Sedat Atif

    Sedat Atif Daimi Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2002
    Mesajlar:
    622
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öcü
    Şehir:
    Fâni bir yer
    God seni de blesssin arkadaşım. Aslında haklısın abarttım sanırım. Ama ben böyle şeylere nedense çok temkinli yaklaşıyorum. Ha, doğru, adam kendisi birşey yazmamış ama ben de ona "yazar" demiyorum zaten. Ben onun sayesinde buldum, öğrendim, teşekkür ediyorum. O kadar.

    Madem öyle bu "resource" kısmını kısaltayım bari. Sona falan ekliyeyim, kimsenin göremeyeceği bir boyut vereyim. :D

    Haklısın.
     
  5. Sedat Atif

    Sedat Atif Daimi Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2002
    Mesajlar:
    622
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öcü
    Şehir:
    Fâni bir yer
    :confused:
     
  6. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    yazdığım opınsorç kod ile ilgili. Daha yazarken bile 1 ton bug vardı, burdan bakınca da var. Copy/Paste yapacaklar için önlem amaçlı :)