Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

DHTML Menu ve hız

Konu, 'Genel Webmaster Konuları' kısmında Sahin tarafından paylaşıldı.

  1. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Sürekli kullandıgım bir menu düzeni var ve hep şu kodu kullanırdım;

    Ve çok hızlıydı yani mouse menulerin üzerinde gezerken imleç ve renk anında değşirdi çok memnundum ama her td etiketine tek tek eklemem gerekiyoru.

    Bunun yerine 6-7 ayrı kod denedim ama mümkün değil aynı hız olmuyor bazıları yarım saniye gibi ufak bir farklada olsa yavaşladığı hissediliyor oyasa üstteki kodda hiç farketmiyor diğer kodlardan bazıları şöyle;



    Ve bunun gibi bir kaç tane daha ama ne yaparsam yapayım td içine yazdığım kadar hızlı olmuyor. Ne yapmalıyım?
     
  2. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Birde bütün bu kodların yaptığı aynı iş olmasına ragmen td renk değiştirirken link renk değiştirmiyor. Eğer tam linkin üzerine gelinirse hem link hem td renk değiştiriyor linkin dışında ikende linke renk değiştirtmek mümkünmü?
     
  3. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Her iki olayıda çözdüm birini css ile diğerini etkileyense flash imiş td ye yazılan javascripti pek etkilemiyor ama link olarak eklenen css ve javascriptleri activex compenentleri etkiliyor IE'de netscape'de sorun yok ;)
     
  4. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    style="cursor:pointer;cursor:hand"
     
  5. Scorpion

    Scorpion Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Abi bir tek sen bişiler yazmışsın içim elvermedi bende bişiler yazayım bari... Ama yazacak bişi yok :)
     
  6. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bende anlamıyorum ne yazıyorum ama iş olsun işte :D
     
  7. muharrem_tac

    muharrem_tac Bilgisayarcý

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    3,948
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    Yok yok çok faydalı oldu.Bende de böyle bir kod vardı misal:
    <script>
    function overrenkdegistir(nesne,ozellik)
    {
    nesne.stlye.background:eek:zellik;
    }
    function outrenkdegistir(nesne,ozellik)

    {
    nesne.stlye.background:eek:zellik;
    }
    </script>

    bunu <td>'den şöyle çağırıyordum:

    <td onMouseOver="overrenkdegistir(this,'#330000')" onMouseOut="outrenkdegistir(this,'')">
    Link
    </td>

    Baktım ki bu şekilde Mozilla'da çalışmıyor.Sorun out'da yani mouse çekildiğinde renk olmasın istiyorum.Fakat '' diye boş bırakınca Mozilla önceki rengi aynen tutuyor.Ben de buraya '0' (sıfır) koydum

    onMouseOut="outrenkdegistir(this,'0')"

    şeklinde...Ve işe yaradı ama hız konusunda birşey diyemeyeyeğim.
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 12 Mart 2003
  8. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Gördünmü scorpion konuya ilgi artıyor :) Kaç gündür bende netscapede table rengi değiştirecek bir javascript aruyorum ama ilayer olmadan olmadığına kanaat getirmiştimki şimdi Muharrem'den öğrendim onuda :)
     
  9. muharrem_tac

    muharrem_tac Bilgisayarcý

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    3,948
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    Şu menu_array.js dosyasındakini mi diyorsun.Orada belki "_self" olarak bir target yazarsan işe yarayabilir.Yeni pencerede açmak için "_blank" olması gerek.Bir dene bakalım.
     
  10. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ama Muharrem ben bu konuyu böldüm javascript target diye ayrı bir konu açtım :)
     
  11. muharrem_tac

    muharrem_tac Bilgisayarcý

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    3,948
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    Pardon,farketmemişim.
     
  12. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Canın sağolsun :)
     
  13. muharrem_tac

    muharrem_tac Bilgisayarcý

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    3,948
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    Ne yapalım silelim mi?
     
  14. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Boşver kalsın :)