Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Detaylı bir site içi arama motoru

Konu, 'PHP' kısmında Sahin tarafından paylaşıldı.

  1. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Evet arkadaşlar php+mysql olan her sitede kullanılabilecek, hem html sayfalarda hem mysqlde arama yapacak, filtreleme özelliği olabilen uptade edilebilir, özelleştirilebilir, detaylı arama yapan sonuçaları 10 veya seçebileceğin sayılarda listeleyen, hatta belki bir lang.php dosyası ile dil seçenegi olan site içi arama motoru yapalım.

    Uzatmadan nasıldı falan demeden direk çalışmalara başlayalım, bugları ve geliştirmeleri ikinci versiyonda yaparız. Ne dersiniz?

    Başka özellik geliyormu aklınıza?
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    * En çok aranan n tane kelimeyi tutmak
    * Buna göre yanlış yazılan bi kelimeye asistanlık edebilmek,
    Mesela mysq yazan birisine 'mysql' demek istediniz diye sorabilmek ?
    * Sonuçları XML olarak verebilmesi ki böylece başka siteler ile verileri paylaşabilme
    * Hızlı olması :D
     
  3. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    www.tarabul.com bize iyi bir örnek olabilir fakat bu yapılmamış bir şey yapmak bence daha avantajlı olur.

    Ayrıca bunu mysql ile yapılmasına şiddetle karşıyım hızlı olabilir ama dayanıklı değil :)

    Sonuç itibariyle dayanıklı bir vt kullanılması daha iyi olacaktır.
    ben hala bi kod bankasından yanayım ;)
     
  4. Eylem

    Eylem Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2002
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Ögrenci & Webdesigner
    Şehir:
    Sweden
    Kod bankası ok. Ama biz site içi gelişmiş aramadan bahsediyoruz.Hatta çok gelişmiş. vt olarak mysql dışında ne önerirsin?
     
  5. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    :) Daha dayanıklı. Daha komutu olan bişi.

    Yani tamam arama motoru okey çok gelişmiş ama mysql le yapabileceğimiz sorgular kısıtlı tüm Sql dilini desteklemiyor çünkü.

    Bilemicem. Yalnız bir class yazip bütün vtleri bir arada kullanmasını sağlıyacak bir fonksiyon yazarsak bence iyi olur.
     
  6. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Selamlar..
    Tabii ki böyle bi projede sadece bir veritabanı kullanacak şekilde yapılan bi tsarım yanlış olacaktır.
    Lostof'un dediği gibi bi Db Abs. Layer zaten olması gerek. Zaten malum doğru dürüst bi uygulama olacaksa,uygulamanın 3 katmanıda birbirinden bağımsız olabilmeli. Yani modulerlik...
    Ya iyi güzelde bu işin sonu pek iyiye benzemiyor:)
    En son 3 katman falan derken kendimizi acayip bi şeyin içinde bulmuştuk ya hayırlısı...
     
  7. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    :) bulursak şaşmıcam zaten... Sonumuzu hayır etsin Allah.

    Neyse sonuç itibariyle bu proje için bence mysql yanlış bir seçim yerine belki daha güçlü bi vt... belki ms sql belki o ismi neydi pro ile başlayan hani elmaslı :D:rolleyes:

    :cool: benide katıyorsunuz demi işin işine :confused: :sus:
     
  8. Mingitau

    Mingitau Misafir

    Daha nerelerde bulaaksınız daha..... :D

    Bak o projede bu gibi bişeyde olabilir.

    Tüm üye siteler bu şey sayesinde taranabilir.
     
  9. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Tabiki senide katıyoruz hatta ee++, turker, hunteride katıyoruz ben mustafa ve sniperde katılıyoruz. Ama şu anki hostumuzun ms sql ve postgresgl destegi olmaması nedeniyle ilk uygulamayı daha yaygın olan mysql üzerinde yapalım diyorum daha sonra bunun mssql li versiyonunuda yaparız. Olmaz mı?

    Ama Mustafa startı ver başlayalım hemen şu işe.:s008:
     
  10. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Motorun bence bir özelliğide kendi içerisinde bulamadığı zaman google dan verilerini çeksin...
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Ekim 2002
  11. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Mümkünse böyle bir sey en iyisi bu olur tabiki. ;)
     
  12. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    tarabul.com benim arkadaşın sitesi denilebilir.
    arama sonuçlarına dikkat edin.
    1.
    1)
    die ayrılır bildiğim kadarı ile 1. lılar googledan çekilenler.
     
  13. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Yok yok bulaştık galiba yine ... :)
    Şahin abi ayıptır sorması yaw bu kadar detaylı olacakmıydı bu iş,işler karışacak yine anladığım kadarıyla :D

    HAdi hayırlısı bakalım...

    Yalnız projede veritabanı olayını soyutlamamız gerekiyor,şu an mysql kullanılacaksa,ilerde hiç problemsiz postgresql'e geçilebilinmeli tabiii ki.

    Sanırım bu iş için varolan Veritabanı soyutlama araçlarını kullanabiliriz, mesela PEAR veya ADODB...

    Abi hostingimizde PEAR var mıdır ?
     
  14. redial

    redial Misafir

    eger kabul ederseniz, bir iki sey soyleyecegim...

    Burada db konusunda cok daha bilgili ustadlarim var iken, cok konusmaya niyetim yok ama, LoS.ToF ustadimdan, "dayaniksiz" kismini bir parca acmasini isteyecegim...
    En azindan 'Dayanikli' db icin ornek rica edecegim...

    Bunun disinda (kendimi de dahil ettim de :) ) bu tip bir proje icin, D.A.L. kullanilmasinin yaninda, belli basli sql sunucularini alalim, (mySQL pgSQL msSQL oracle ornegin) hepsinin eksisksiz destekledigi ozellikleri alalim, ve gerisini orta katmanda yazilim ile halledelim...


    Ve Sahin ustadin dedigi gibi, derhal baslayalim (bi memlekete bir topcoder yeter :D :D :D)

    Son olarak, eger mySQL disinda birsey dusunulurse, (ornegin pgSQL) uzerinde istedigimiz gibi tepinebilecegimiz bir makinamiz var, onu kullanabiliriz...

    pgSQL icin tek yapmak gereken servisi start etmek...(torende duzenşeriz :D)

    Benide araniza aldiginiz icin tesekkurler pek sevgili ustadlar


    :super:
     
  15. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    oracle mesela

    mysql de biraz çektim bazı konularda vt lerim bozuldu gerçi daha çok fazla birşeyde girilmemişti

    neyse mysql ayrıca bazı SQL sorgularını desteklemiyormuş 5. versiyon filan ekleyeceklerini söylemişler.
     
  16. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Üstad Los.Tof bu konu ocal da uzun uzun tartışılmıştı...Sana şunu diyebilirim üstad redial'ın olduğu yerde mysql şöyle kötü böyle yetersiz dediğine pişman olacan emin ol,inanmıyorsan bi arkadaş böyle bi hata yapmıştı aşağıdaki linkten oku :D
    Buyrun bi bakın ama haklı olduğunuz yönlerde var tabii ...

    http://www.ocal.net/tasp/konu.asp?k=11084

    Konu biraz uzunca ama güzeldir :)
     
  17. Eylem

    Eylem Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2002
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Ögrenci & Webdesigner
    Şehir:
    Sweden
    Ne zaman basliyoruz?
     
  18. norda_krepusko

    norda_krepusko Üye

    Kayıt:
    5 Ekim 2002
    Mesajlar:
    95
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bt
    Şehir:
    @home
    pek sevgili sayinlar,

    bana haber vermeden yeni proje olayina girersiniz demek haaaa....

    bu arada, http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=959 linkindeki projeyi es gecerekten, arama motoru diyonuz dimek, peki oyle olsun, tamam, alicaginiz olsun...

    herneyse, umarim bi kac bintane mesaj daha yazmadan bu projeye baslariz, diyerek ilk uyuzlugumu yapayim,

    hemen akabinde, subselect haricinde, mysql in boyle bi projede handikap olusturcak tarafi yok zannimca, hepi topu, iki uc kelimeyi aramak icin transaction baslatip atomik bi sii yaratip gondermenin zaten pek bi manasida yok.
    (2. uyuzluk )

    oracle ile boyle bi proje yapmanin bedeli 3000 $ dan basliyo..
    (3. uyuzluk)

    pgsql olsun, ama mysql in select lerdeki hizina postgres in erisemeyeceginide unutmayalim. netekim transaction overhead ile ugrasmiyo adam, o yuzden hizli, ve arama motoru icin daha uygun.
    (4. uyuzluk)

    mumkunse, dagitik bi yapisi olsun,
    (5. etti)

    gorev dagilimi yapalim,
    ( bu oneri sadece)

    server ustunde tepinmesekde, bi projeye baslasak diyom ben...
    (6. ve son)
     
  19. redial

    redial Misafir

    Haydaaa...

    Elimi salladim, gene poroce ye carpti...

    ve ayrica...

    mySQL eyidir, eyidir..
     
  20. Asil

    Asil Voyager

    Kayıt:
    31 Aralık 1999
    Mesajlar:
    75
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    web designer
    Şehir:
    Sweden
    Valla norda'ya katılıyorum. Sanırım Mustafa bugün startı verecekti bu proje için çok uzun süreceğinide sanmıyorum hemen diğerine başlayabiliriz.

    Proje, proje diyoruz hep ama lafta kalıyor küçükte olsa bir şeylere başlayıp bitirelim ve olabileceğini kendimize kanıtlayalım önce.

    Hadi Mustafa sadece küçük bir adım at ve başla sonuçta bitiririz biz bunu. :super: