Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

delphi'de iki exe ile calismak (ACIL)

Konu, 'Pascal / Delphi / Delphi.NET' kısmında Hard`n`Dark tarafından paylaşıldı.

  1. Hard`n`Dark

    Hard`n`Dark Aktif Üye

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    340
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    kölelik
    Şehir:
    34
    selam,

    delphi'de diyelim birbirinden bagimsiz 2 tane exe'miz var :

    exe1, exe2 olsun.

    Herhangi bir anda exe1'den bir tane ama exe2'den maximum n tane calisabilir oldugunu kabul edersek, (n>1)

    exe1'deki bir butona tiklayinca exe2'lerden birincisinin

    1. o anda calismiyor ise calistirilmasini ;
    2. calismakta ve minimize ise maximize olmasini;
    3. acik ve maximize ise ama aktif degilse aktif olmasini;

    nasil saglayabilirim????????????????
     
  2. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    tam anlamasamda bişiler yazdım basitçe...

    daha detaylı anlatırsın yinede olmadıysa... Ufak notlar var kodların arasında, onlarada dikkat ediyosundur umarım :D



    unit Unit1;

    interface

    uses
    Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
    Dialogs;

    type
    TForm1 = class(TForm)
    procedure FormClick(Sender: TObject);
    procedure FormCreate(Sender: TObject);
    private
    { Private declarations }
    public
    { Public declarations }
    end;

    var
    Form1: TForm1;
    say : integer = 1;

    implementation

    {$R *.dfm}

    procedure TForm1.FormClick(Sender: TObject);
    begin
    WinExec('c:\windows\calc.exe',SW_SHOWMAXIMIZED);
    // kodu yazarken sw_ yazdıkdan sonra CTRL+SPACE 'e basarsan programı Maxmı Minimize mi, Hide mı artık naapcaksan seçebilirsin
    // CTRL+SPACE ve CTRL+J işi kolaylaştırıyor :D // mailleşebilirizde ayrıca...
    ShowMessage('Program'+#32+inttostr(say)+#32+'defa çalıştırılmıştır...'+chr(13)+'www.ceviz.net');
    say:=say+1;
    end;

    procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
    begin
    with form1 do
    begin
    width:=270;
    Height:=100;
    Caption:='>>> Form üstüne 1er kez tıkla <<<';
    end;

    end;


    Kolay gelsin :)
     
  3. Hard`n`Dark

    Hard`n`Dark Aktif Üye

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    340
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    kölelik
    Şehir:
    34
    tsk..

    tsk ederim yardim icin ..

    o anda calismiyor ise calistirilmasini ShellExecute ile
    calismakta ve minimize ise maximize olmasini; Application.Restore ile
    acik ve maximize ise ama aktif degilse aktif olmasini Application.BringToFront ile yaptim.

    iyi calismalar..
     
  4. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    test edebiliriz seve seve :)