Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Delphi ile ScreenShot :) #KAYNAK#

Konu, 'Pascal / Delphi / Delphi.NET' kısmında hmustak tarafından paylaşıldı.

  1. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    Buttonumuzun onClick olayına yazıyoruz tabi bunu...


    -------------

    procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
    var
    DCDesk: HDC;
    begin
    DCDesk:=GetWindowDC(GetDesktopWindow);
    BitBlt(Form1.Canvas.Handle, 0, 0, Screen.Width, Screen.Height,DCDesk, 0, 0,SRCCOPY);
    ReleaseDC(GetDesktopWindow, DCDesk);
    end;

    -------------

    form1.canvas.handle ile görüntüyü form üstüne alıyoruz. İmage, panel hatta button üzerine almak için görüntüyü (tabi varsa form üzerinde bu bileşenler) o bileşenin canvas handle'ını yazmak gerekir...

    Eklemelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum...

    --- Bu topiği bizlere öğretici abiliğini esirgemeyen MUSTAFA ŞİMŞEK'e itafen yazdım... teşekkürler...
    :)
     
  2. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Güzel yaw çalıştı hadi bu kodları tek tek açıkla banada aramı yap Delphi ile :D
     
  3. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    :D
    ben "ARAYAPICI" mıyım? İstemiyosan öğrenme :)
    Ama öğrenicem diyosanda ARA$TIR da öğren. Öyle ahkam kesme
    diye

    :hmmm: :hmmm: :hmmm:

    ---------



    GetDesktopWİndow apisi ile Adının üzerinde olan işlevi DCDesk'e almış KODU yazan, BitBlt ile de hangi nesneye hangi ölçülerde ve ne yapacağını belirtmiş filan...

    Kodu yazan aşağıdaki linkin sahibi;
    http://www.mussimsek.com
     
  4. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    teşekkür ederim ahkam kesmem zaten :( haddime değil ..
     
  5. cancana41

    cancana41 Üye

    Kayıt:
    25 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    60
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    merhaba,

    form üzerindeki belirli bir alanın ekran görüntüsü için ne yapmalıyız,yardımcı olabilirmisiniz ?
     
  6. cancana41

    cancana41 Üye

    Kayıt:
    25 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    60
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ekran görüntüsü ve belirli bir bölümün alınması

    Merhabalar,
    net te yaptığım araştırmaya istinaden yaptığım uygulama ve kodları ekte.
    1. buton ile tüm ekran görüntüsü image 1 e ekleniyor.
    2. buton ile belirlenen koordinat ve uzunluktaki bölüm image2ye aktarılıyor ve aktarılan kısım aynı zamanda clipboarda kopyalanıyor.

    bende bi yardım rica edicem :)

    şimdi bu clipboarda attığım resmi bir mailto syntax ında bodye nası ekleyebilirim ?
    attach olmaması gerekiyo :(

    şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar:hey: