Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

delphi 7 access veri tabanında güncelleme hatası

Konu, 'Pascal / Delphi / Delphi.NET' kısmında bigbrother tarafından paylaşıldı.

  1. bigbrother

    bigbrother Yeni Üye

    Kayıt:
    6 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    edit1 ile arama yaptığım ve db den bulduğum veriyi button3 e yazdığım kod ile silebiliyorum fakat güncelleme yapmak istediğimde;

    Project Project1.exe raised exception class EDadabaseError with message 'Anahtar sütun bilgileri yetersiz veya yanlış. Güncelleştirme çok fazla satırı etkiledi.' Process stopped. Use Step or Run to continue.

    hatası veriyor. güncellemeyi nasıl yapabilirim kodlarda yardımcı olurmusunuz teşekkürler.

    Kod:
    procedure TForm3.Button4Click(Sender: TObject);
    begin
    ADOQuery1.Close;
    ADOQuery1.Open;
    ADOTable1.Edit;
    ADOTable1.FieldByName('tc').AsString:=Edit1.Text;
    ADOTable1.FieldByName('adsoyad').AsString:=Edit2.Text;
    .
    .
    .
    ADOTable1.FieldByName('not').AsString:=Edit14.Text;
    ADOTable1.Refresh;
    ADOTable1.UpdateRecord;
    end;
     
  2. bigbrother

    bigbrother Yeni Üye

    Kayıt:
    6 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Kod:
    procedure TForm3.Button4Click............
    begin
    ADOQuery1.close;
    ADOQuery1.Open;
    [B]if adotable1.recno>0 then 
    begin 
    adotable1.edit; 
    adotable1.fieldbyname('tc').asstring:=edit1.text; 
    . 
    . 
    . 
    adotable1.post; [/B]
    end;
    
    cevap buymuş arkadaşlar denedim ve oldu sorum açık kalmasın bir başkasına da yarar diye yazayım dedim :hey:
     
  3. Caylaq

    Caylaq Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1,145
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Product Development Specialist
    Şehir:
    DELPHI LAND
    Duyarlı davranışınız için teşekkürler, Ancak sitede bir sürü çözülmüş soru ve örnek var konuda.

    Örneklere bakmanız çözüme daha hızlı kavuşmanıza yardımcı olacaktır

    Projenizde başarılar








    .