Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

db gelen veri boş ise burayı gizle nasıl derim?

Konu, 'PHP' kısmında yousemeti tarafından paylaşıldı.

  1. yousemeti

    yousemeti Üye

    Kayıt:
    11 Şubat 2006
    Mesajlar:
    130
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgi İşlem Sorumlusu (I.T)
    Şehir:
    istanbul
    selam degerli hoclarım ;

    duyurular ile ilgili birsey yapıyorum bazı duyuruları resimli yapıyorum bazılarında resim olmuyor resim olanlarda sorun yok ama olmayanlarda verileri listeledigim zaman boş image ikonu cıkıyor bunun cıkması istemiyorum

    db cektigim verileri bu şekilde $row = mysql_fetch_assoc($result);
    $row degişkenine alıyorum sonra bu şekilde basıyorum.
    <?php echo $row['im_thumbnail']; ?>" // bu resimin adı tam adı yanii

    bunuda şu sekilde kulanıyorum eger db gelen $row['im_thumbnail'] boş ise
    burası görünmesin burayı komple gostermesin

    <img src="viewImage.php?type=glthumbnail&amp;name=
    <?php echo $row['im_thumbnail']; ?>" border="0" />

    ve devam etsin

    $row['im_thumbnail'] dolu ise burayı göstersin

    <img src="viewImage.php?type=glthumbnail&amp;name=
    <?php echo $row['im_thumbnail']; ?>" border="0" />


    saygılarımla
    Salih Hanifeoğlu
     
  2. sametweb

    sametweb Üye

    Kayıt:
    15 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    123
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci..
    Şehir:
    esenler / istanbul
    PHP:
    if ( empty($row[im_thumbnail]) ) {

    echo 
    "Resim yoktur.";

    }

    else {

    echo 
    "Resim vardır.";

    }
    İşe yarar umarım. :super:
     
  3. Emre

    Emre Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2004
    Mesajlar:
    248
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:

    <?php
    if(!empty($row['im_thumbnail']))
    {
    ?>
    <img src="viewImage.php?type=glthumbnail&amp;name=
    <?php echo $row['im_thumbnail']; ?>" border="0" />
    <?php
    }
    ?>
     
  4. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    bana kalırsa form file alandan gelen kullanıcının resmi boş ise ; varsayılan bir resim atamak daha kolay olur gibime geliyor...bilmem densizlik mi etmiş oldum :)
     
  5. yousemeti

    yousemeti Üye

    Kayıt:
    11 Şubat 2006
    Mesajlar:
    130
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgi İşlem Sorumlusu (I.T)
    Şehir:
    istanbul
    sametweb , Emre , deathisonitsway , çok teşekür ederim ilk önce
    bu kadar hızlı ceap verdiginiz

    hocalarım benim derim $row['im_thumbnail'] boş işe ise burayı göstermesin
    bu satırı göstermesin image ile ilgili yeri
    <img src="viewImage.php?type=glthumbnail&amp;name=
    <?php echo $row['im_thumbnail']; ?>" border="0" />

    ve devam etsin

    $row['im_thumbnail'] dolu ise bu satırı burayı göstersin

    <img src="viewImage.php?type=glthumbnail&amp;name=
    <?php echo $row['im_thumbnail']; ?>" border="0" />

    yani bana viseble yada disable gibi brisey varmı acaba

    sabit bir resimde ekleyemiyorum gende önerin için teşekür ederim
     
  6. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    PHP:
    <?php if ($row['im_thumnail != null): ?>
    <img src="viewImage.php?type=glthumbnail&amp;name=
    <?php echo $row['
    im_thumbnail']; ?>" border="0" />
    <?php endif; ?>
     
  7. yousemeti

    yousemeti Üye

    Kayıt:
    11 Şubat 2006
    Mesajlar:
    130
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgi İşlem Sorumlusu (I.T)
    Şehir:
    istanbul
    Ekran görünüsünüde koydum bunu anlatmaya çalıştım
    [​IMG]
     
  8. sametweb

    sametweb Üye

    Kayıt:
    15 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    123
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci..
    Şehir:
    esenler / istanbul
    Kardeş eğer onun görüntülenmemesini istemiyorsan verdiğim kodları şöyle düzelt.

    PHP:
    <?php

    if ( empty($row[im_thumbnail]) ) { ?>


    <?php 

    else { 
    ?>

    <img src="viewImage.php?type=glthumbnail&amp;name=
    <?php echo $row['im_thumbnail']; ?>" border="0" />

    <?php
    }  ?>
     
  9. sametweb

    sametweb Üye

    Kayıt:
    15 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    123
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci..
    Şehir:
    esenler / istanbul
    PHP:
    <?php if ( isset($row[im_thumbnail]) ) { ?>

    <img src="viewImage.php?type=glthumbnail&amp;name=
    <?php echo $row['im_thumbnail']; ?>" border="0" />

    <?php ?>



    Hangisi hoşuna giderse kardeşim. :)

     
  10. yousemeti

    yousemeti Üye

    Kayıt:
    11 Şubat 2006
    Mesajlar:
    130
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgi İşlem Sorumlusu (I.T)
    Şehir:
    istanbul
    samet web hocam senin kodu copy paste ettim oldu çok teşekür ediyorum

    çalışan kod
    <?php

    if ( empty($row[im_thumbnail]) ) { ?>


    <?php }

    else { ?>

    <img src="viewImage.php?type=glthumbnail&amp;name=
    <?php echo $row['im_thumbnail']; ?>" border="0" />

    <?php
    } ?>


    herkese cok teşekür ediyorum
    saygılarımla
    Salih Hanifeoğlu
     
  11. akyor35

    akyor35 Daimi Üye

    Kayıt:
    7 Nisan 2005
    Mesajlar:
    1,510
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    böyle kullanman performans açısından azda olsa daha etkili olur
    PHP:
    <?php

    if ( !empty($row[im_thumbnail]) ) { 

    ?>

    <img src="viewImage.php?type=glthumbnail&amp;name=

    <?php 

        
    echo $row['im_thumbnail']; ?>" border="0" />

    <?php

    ?> 
     
  12. m.erin

    m.erin Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Nisan 2005
    Mesajlar:
    472
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    KONYA
    Densizlik değil de profesyonel programcıya yakışmayacak bir cevap oldu :)
     
  13. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad

    haklısın gecenin bir saatinde işte boyle soguk dus etkisi olabiliyor.zira hava sıcak malumunuz :) :D