Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Check-Box u işaretleyince aktif olan buton

Konu, 'ASP' kısmında rdeneri tarafından paylaşıldı.

  1. rdeneri

    rdeneri Üye

    Kayıt:
    10 Ekim 2004
    Mesajlar:
    39
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba;

    aspx ile yazılmış bir sayfa var. Bu sayfaya bir metin koymak istiyorum.
    Metnin altına bir check-box ve yanında bir buton.

    Kullanıcılar Kabul Ediyorum yazısı yanındaki kutuyu işaretleyince link vereceğim butonun aktif olmasını istiyorum..

    Nasıl yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok :(

    Template sayfamın kodları aşağıdaki gibidir..
    Kod:
    <%@ Page Language="C#" ContentType="text/html" ResponseEncoding="iso-8859-9" %>
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9" />
    <!-- TemplateBeginEditable name="doctitle" -->
    <title>Site Başlığı</title>
    <!-- TemplateEndEditable -->
    <link href="../../../style_bankamiz.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    <!-- TemplateBeginEditable name="head" --><!-- TemplateEndEditable -->
    </head>
    <body>
    <table width="530" border="0" cellspacing="0" cellpadding="10">
      <tr>
        <td><!-- TemplateBeginEditable name="icerik_buraya" -->
          <h1>Duyurular </h1>
          <p>Burada metin olacak... </p>
          <p>&nbsp;</p>
        <!-- TemplateEndEditable --></td>
      </tr>
    </table>
    </body>
    </html>
    
     
  2. maxmann

    maxmann Üye

    Kayıt:
    27 Aralık 2006
    Mesajlar:
    39
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    checkbox autoposctback özelliğini true yap sonra checked olayına

    if checkbox1.checked then
    button1.enable=true
    end if

    sen C# göre yazarsın;)
     
  3. rdeneri

    rdeneri Üye

    Kayıt:
    10 Ekim 2004
    Mesajlar:
    39
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Benim istediğim bu formu o hale sokmak... Senin söylediğini tam anlamadım ..
     
  4. memphiswoo

    memphiswoo Aktif Üye

    Kayıt:
    22 Ocak 2005
    Mesajlar:
    471
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İzmir
    Merhaba :
    @maxmann'in demek istedigi detayıyla su :
    Metni okuduk,anladım yazısının yanına koyacagin checkbox'un properties'ine gir. Autopostback ozelligin true yap. Ardından Checkbox isaretlendikten sonra ortaya cıkacak butonun visible ozelligini False yap. Ardından bu kodu kullan :

    If checkbox1.checked then
    Button1.visible=true
    End if

    Boylece checkbox isaretlendiginde buton gorunur olacak, aksi taktirde gorunmez.

    Ancak ben bu noktada ajax'ı tavsiye ediyorum ısrarla.
    Google bu konuda fazlasıyla yardımcı olacaktır.
    Kolaylıklar
     
  5. rdeneri

    rdeneri Üye

    Kayıt:
    10 Ekim 2004
    Mesajlar:
    39
    Beğenilen Mesajlar:
    0

    Tam olarak neyi arayacağım google da.. bu uygulamanın bilinen bir adı varmıdır ?
     
  6. efet

    efet Aktif Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2007
    Mesajlar:
    329
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Senin bu sordugunu asp ile degil javascriptle yazman daha uygun olur. Google'da arama yapinca baska bi forumda bu yaziyi buldum. Ingilizce biliyorsan kesinlikle isine yarar:
    Assign an ID to the radio-button, for example:

    <input type="radio" id="myRadioButton">

    Then you put a JavaScript Function in the head of your document:

    <script language="javascript">

    function disable_radio(checked)
    {
    document.getElementById('myRadioButton").disabled = checked;
    }
    </script>

    Then you call the function in each checkbox you want to disable the radio-Button.

    <input type="checkbox" onclick="disable_checkbox(this.checked);">

    It should work.
     
  7. rdeneri

    rdeneri Üye

    Kayıt:
    10 Ekim 2004
    Mesajlar:
    39
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Error veriyor bu şekilde :(
     
  8. anov

    anov erlang programcýsý adayý

    Kayıt:
    29 Nisan 2004
    Mesajlar:
    3,488
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    İnternet Programcısı (Kreatif Design Studio)
    Şehir:
    Mavi kabarcığın içi
    CheckBox için OnClientClick;
    Radio için de ClientID özelliklerini kullanabilirsin.

    Yalnız ben şuraya takıldım kaldım. aspx ile yazılmış bir sayfada template kullanımı da ne oluyor? Yani neden ihtiyaç duyuldu? master pages vs. ve tonla kontrol sırf bu template mantığını bitirmek için çıkartılmamış mıydı?

    (yanlış anlama görünce çok garibime gitti de merak ettiğim için soruyorum.)
     
  9. rdeneri

    rdeneri Üye

    Kayıt:
    10 Ekim 2004
    Mesajlar:
    39
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    site aslında asp olarak dw ile hazırlanmıştı... Daha sonra aspx yaptık..

    Aslında şöyle birşey yaptım ama buda hata verdi..

     
  10. anov

    anov erlang programcýsý adayý

    Kayıt:
    29 Nisan 2004
    Mesajlar:
    3,488
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    İnternet Programcısı (Kreatif Design Studio)
    Şehir:
    Mavi kabarcığın içi
    ClientID kullanımını bana merhum mkarabulut öğretmişti. Kendisini buradan bir kez daha rahmetle anıyorum.
    Kod:
    <input type="checkbox" 
    onclick="document.getElementById('<%=buton.ClientID%>').disabled=!this.checked"/>Kabul ediyorum.
    
    <asp:Button runat="server" ID="buton" Text="Tamam" Enabled="false"/>
    
     
  11. rdeneri

    rdeneri Üye

    Kayıt:
    10 Ekim 2004
    Mesajlar:
    39
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Kafayı yemek üzereyim.. Verdiğiniz kodu aşağıdaki gibi koydum ama webconfig hatası verdi.. '/' Uygulamasında Sunucu Hatası.

    Kod:
    <%@ Page Language="C#" ContentType="text/html" ResponseEncoding="iso-8859-9" %>
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9" />
    <!-- TemplateBeginEditable name="doctitle" -->
    <title>T.C. Ziraat Bankası</title>
    <!-- TemplateEndEditable -->
    <link href="../../../style_reco.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    <!-- TemplateBeginEditable name="head" --><!-- TemplateEndEditable -->
    </head>
    <body>
    <table width="530" border="0" cellspacing="0" cellpadding="10">
      <tr>
        <td><!-- TemplateBeginEditable name="icerik_buraya" -->
          <h1>Vizyonumuz </h1>
    <input type="checkbox" 
    onclick="document.getElementById('<%=buton.ClientID%>').disabled=!this.checked"/>Kabul ediyorum.
    
    <asp:Button runat="server" ID="buton" Text="Tamam" Enabled="false"/>
        <!-- TemplateEndEditable --></td>
      </tr>
    </table>
    </body>
    </html>
     
  12. anov

    anov erlang programcýsý adayý

    Kayıt:
    29 Nisan 2004
    Mesajlar:
    3,488
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    İnternet Programcısı (Kreatif Design Studio)
    Şehir:
    Mavi kabarcığın içi
    Çalışıyor

    Vallahi denemeden yazmıştım ama sen hata veriyor deyince hemen ufak bir test sayfası hazırladım. Tam beklediğim gibi de çalışıyor. Örnek ektedir.
    Kod:
    <%@Page Language="C#"%>
    <html>
    <head><title></title>
    </head>
    <body>
    <form runat="server">
    <input type="checkbox" 
    onclick="document.getElementById('<%=buton.ClientID%>').disabled=!this.checked"/>Kabul ediyorum.
    
    <asp:Button runat="server" ID="buton" Text="Tamam" Enabled="false"/>
    </form>
    </body>
    </html>
    
     
  13. rdeneri

    rdeneri Üye

    Kayıt:
    10 Ekim 2004
    Mesajlar:
    39
    Beğenilen Mesajlar:
    0

    bu sefer oldu hata vermedi :) tesekkur ederım..

    Bır sorum daha olacak.. Butona lınk verdıgımde pasıf oldugunda verdıgım lınke dıdıyor.. aktıf oldugunda kendı sayfasını acıyor.. tam tersı bır durum olması gerekıyor
     
  14. anov

    anov erlang programcýsý adayý

    Kayıt:
    29 Nisan 2004
    Mesajlar:
    3,488
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    İnternet Programcısı (Kreatif Design Studio)
    Şehir:
    Mavi kabarcığın içi
    Butona link verilmez. asp:LinkButton var onu kullanabilirsin.

    Eski asp de bile bu böyledir. Herhangi bir form nesnesini jenerik bir kontrolün içine almak sakıncalıdır. Eğer kontrol container değilse ama <div> <span> gibi bir element ise bir sakıncası kalmaz. (Türkçeye bak)

    Meali :
    <input> nesnelerinin <a> içinde olması sakıncalıdır.