Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Cannot redeclare tr_month() in

Konu, 'PHP' kısmında sokrates tarafından paylaşıldı.

  1. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    selamlar
    tarih fonksiyonunu cagirdigim zaman Cannot redeclare tr_month() in boyle bir hata veriyor
    ayni sayfada fonksiyonu iki kere cagirdigim icin veriyor sanirim bir kere cagirdigim zaman vermiyor cunku:) ne yapmali?

    PHP:
    function tarih()
    {
     
       function 
    tr_month($i
       { 
         switch (
    $i
         { 
         case 
    1: return "Ocak"
         case 
    2: return "Þubat"
         case 
    3: return "Mart"
         case 
    4: return "Nisan"
         case 
    5: return "Mayýs"
         case 
    6: return "Haziran"
         case 
    7: return "Temmuz"
         case 
    8: return "Aðustos"
         case 
    9: return "Eylül"
         case 
    10: return "Ekim"
         case 
    11: return "Kasým"
         case 
    12: return "Aralýk"
         default: return 
    "*HATA*"
         } 
      } 

       function 
    tr_gun($i)
       {
     
         switch(
    $i)
         {
         case 
    0:return "Pazatesi";
         case 
    1:return "Salý";
         case 
    2:return "Çarþamba";
         case 
    3:return "Perþembe";
         case 
    4:return "Cuma";
         case 
    5:return "Cumartesi";
         case 
    6:return "Pazar";
         default: return 
    "*HATA*";
         }
       }

    echo 
    date("d")." "tr_month(date("n"))." ".date("Y").", ".tr_gun(date("w")); 
    }


     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Ekim 2002
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    PHP'de fonksiyon içinde fonksiyon tanımlanabiliyormuymuş ?

    (Not: Sanırım hatanın kaynağı bu,fonksiyon içinde fonksiyon tanımlamaya çalışman..)
     
  3. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    haklısın yaw ilk cagırdıgımdada veriyormuş aynı hatayı :sus:
     
  4. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    :)
    Sanırım bu civarda php nin derleme mekanizmasını senin kadar zorlayan yoktur ... :D
     
  5. ee++

    ee++ Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    1,122
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    Iyi hos da, o isi neden case ile yapıyorsun?

    Ay ve gun isimlerinden birer dizi olustursan birer islev icinde ve isleve parametre aldigin degeri dizi indisi olarak kullanip ilgili elemani dondursen?...

    Sanirim kod %80 filan kisalir..

    Istersen aralik denetimi yaptiktan sonra dondurursun.
     
  6. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    oğreniyok KARDEŞ ne dalga geciyon :)
     
  7. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Estağfirullah...

    Kızma canım :)