Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

c# iki tablodan ikili sorgu

Konu, 'C#' kısmında suley6691 tarafından paylaşıldı.

  1. suley6691

    suley6691 Yeni Üye

    Kayıt:
    23 Temmuz 2017
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    bursa
    iki ayrı tablodan tek sorgu(ad, soyad) ile iki ayrı datagrid'e veri çekmek istiyorum nasıl yaparım bilen varsa yazsın.(niye iki ayrı datagrid diyecek olursanız ad soyad dışındaki kolonlar farklı) union ve inner join işimi görmiycek gibi...şimdiden teşekkürler....
     
  2. sedirAğacı

    sedirAğacı Daimi Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2016
    Mesajlar:
    675
    Beğenilen Mesajlar:
    185
    Meslek:
    Bilgisayar programcısı.
    Şehir:
    Aydın
    tbl1 ad, soyad, diğer alanlar
    tbl2 ad, soyad, diğer alanlar,

    PHP:

    public static DataTable selData(string myAdstring mySoyad)
    {
                
    SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter();
                
    DataTable myTable = new DataTable();

                    
    cmd.Connection conn;
    cmd.CommandText "SELECT diğer alanlar
    FROM tbl1 AS a, tbl2 AS b
    WHERE a.ad = '" 
    myAd "' AND a.soyad = '" mySoyad "' AND a.ad = b.ad AND a.soyad = b.soyad"

    using (myTable)
                    {
                        
    da.SelectCommand cmd;
                        
    da.Fill(myTable);

                        return 
    myTable;
                    }
    }

                
    DataTable myTable selData("ali""can");
                
    grid1.DataSource myTable;
                
    grid1.DataBind();
                
    grid2.DataSource myTable;
                
    grid2.DataBind();
    selData içine try catch eklenmeli,
    grid1 ve 2 içine tablolardaki alanlar ilgili yerlere koyulmalı.
    örnek:
    <asp:GridView ID="grid1"...
    <ItemTemplate>
    ...
    <asp:Label ID="lblQueue" runat="server" CssClass="lblDisplayData" Text='<%# Eval("adres") %>'></asp:Label>
    ...
    </ItemTemplate>
    </asp:GridView>

    ezbere yazdım, hatalar vardır mutlaka...
     
    Son düzenleme: 23 Temmuz 2017
  3. aklibasinda

    aklibasinda Yeni Üye

    Kayıt:
    23 Temmuz 2017
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    izmir
    ado.net biraz uğraştırıcı olur tabi ama entity framework ile çok daha kolay yazabilirsin.