Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

BLoB değerleri MYsql e yazdırmak... #KAYNAK#

Konu, 'PHP' kısmında LoS.ToF tarafından paylaşıldı.

  1. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Class ların mantığını anlamadım için HALA :aglama: bu şekilde sadece fonksiyonlarla yetinmek zorundayım..

    Neyse ben bi forum okumuştum yazdıra biliyormuyuz bu değerleri die :D onun için ufak bir şey yaptım ama 1 2 eksiği var onları şimdi anlatayım...

    Ben bu fonksiyonu sadece resimler için yaptım.. Yani GIF/JPEG türündeki dosyalar için o yüzden benim size tavsiyem dosyanın türünüde yanında taşımanızdır.

    Fonksiyonların bulunduğu sayfa...
    PHP:
    /* Dosya fonkisyonları başlangıç */
    // dosyayı okuyan fonksiyon....
    function dosya_upload($dosya) {
        if (
    is_uploaded_file($file))  // dosya kontrol ediliyor gerçekten upload edilen dosya ise...
        
    {
            return 
    false;
        }
        else
        {
            
    $fd fopen ($dosya"rb"); // açılıyor
            
    $icerik fread ($fdfilesize ($dosya)); // okunuyor
            
    fclose ($fd// kapatılıyor..;
            
    return $icerik// döndürülüyor
        
    }
    }
    // Blob değeri yazan fonksiyon...
    function dosya_yaz_vt($dosya,$id,$vt,$kutu) {
        if (!empty(
    $dosya) || !empty($id) || !empty($vt) || !empty($kutu)) { // değerlerden biri boş değilse devam...
            
    $blob dosya_upload($dosya); // dosya yı oku...
            
    if ($blob == false) { // blob false ise bitir...
                
    return false// return false
            
    }else{
                
    $_SQL 'UPDATE '.$vt.' SET '.$kutu.'=\''.addslashes($blob).'\' WHERE id=\''.$id.'\''// sql gir
                
    if (mysql_query($_SQL)) { return true; } else { return false; } // sql i gerçekleştirebilirsen true dön...
            
    }
        }else{
            return 
    false;
        }
    }
    // dosyayı okuyan fonksiyon....
    function dosya_oku($vt,$kutu,$id) {
        
    $_SQL 'Select * From '.$vt.' where id =\''.$id.'\'';  // sql sorgusu
        
    $_QUERY mysql_query($_SQL); // query
        
    $row mysql_fetch_array($_QUERY); // degeri ata
        
    return $row['resim']; // döndür
    }

    /* Dosya fonkisyonları bitiş */
    dosyayı ekleyen fonksiyon...
    PHP:
    if (!empty($_FILES['resim']['tmp_name'])) { // kontol et
    dosya_yaz_vt($_FILES['resim']['tmp_name'], $id'haber''resim');  // fonksiyona sok...
    }
    Buradaki haber ve resim değeri anlıyacağınız üzere SQL tablosu ve kutucuğu (Hoşuma gidiyo :D)
    PHP:
     echo dosya_oku('haber''resim'$_GET['id']);
    bu da dosyayı okutmak için...

    Hatalarım için affedin. Eğerki kodda bi eksiklik varsa önce düzeltin sonra hem o bölümü yazın hemde eleştirin :D ki gelişek :D
     
  2. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    eline sağlık...
     
  3. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Losti öyle görünüyorki şu kod bankasını zorlaya zorlaya açtıracaksın bize :D

    Ellerine sağlık üstad,devam et böyle... :)
     
  4. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    eline sağlık kardeş ,
    scriptini çalıştırmadım ama daha önce bir kac problem yaşamıştım web ortamında vt ye atarken blob verileri daha dogrusu atamamıştım desteklemiyo heralde vt
    ini den filan blob verileri veritabanına atıp atamayacağımı öğrenme şansım varmı

    bir de dikkatimi çeken scripte blob veriyi addslasshes la eklemişim vt ye niye striptslasshes la almadın sorun cıkarmazmı :)
     
  5. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    açıkcası nietsche striple aldığım zaman sebebini anlamadığım bi sorun yaşıyorum zaten kod sadece bi örnek...

    Zaten cevabını almışsın php.org.tr da ben şöyle açıklayayım sana onu... Php safe mode ta dosya fonksiyonlarını kullanamassın mesela
    copy();
    unlink();
    gibi upload dosyalarını move_upload_file komutu ile upload ettirirsin.
    Ayrıca bu dosyalarla oynamak için ftp fonksiyonlarını dene. baya bi önce bu tavsiye edilmişti bi forumda.

    Ayrıca Mustafa açılması bence gayet hoş olur. Zaten kodları vt de tutarız mysql den tar.gz veya bz2 ile download ettiririz. bz2 biraz sakat olur bazıları için ama gayet müsait bi ortamımız var :D