Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Bizi unuttunmu?

Konu, 'PHP' kısmında hilmi tarafından paylaşıldı.

  1. hilmi

    hilmi Üye

    Kayıt:
    7 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    94
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Şehir:
    Ankara
    Bizi unuttunmu mkarabulut arkadas, yeni yazilarini bekliyoruz.

    Tesekkurler.
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Unuturmuyum yaw...

    Bugün Şahin abiye PHP ve Filesystem fonksiyonları hakkında bir yazı hazırlayıp verdim, muhtemelen bugün yayınlarız.

    Bu arada sizden de ihtiyaç duyduğunuz konuları yazarsanız, bende ona göre yön veririm işlere...

    selamlar..
     
  3. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ya dalmış gitmişim foruma bir o konu bir bu konu işlerimi ihmal ediyorum pardon hemen yayınlıyorum arkadaşlar.

    1 saat sonra insallah.
     
  4. hilmi

    hilmi Üye

    Kayıt:
    7 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    94
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Şehir:
    Ankara
    15 dakika falan kalmis :D
     
  5. hilmi

    hilmi Üye

    Kayıt:
    7 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    94
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Şehir:
    Ankara
    Ehem ehemmm!
     
  6. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
  7. hilmi

    hilmi Üye

    Kayıt:
    7 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    94
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Şehir:
    Ankara
    Dnedim olmadı :D

    Eline saglik mkarabulut, simdi cikmam lazim tekrar okuyacagim o zaman yazi uzerinde gene konusuruz.

    Sagolun arkadaslar sizde olmasaniz ;)
     
  8. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Masallah atmaca gibisin hilmi servere göndereli 2 dakka olmadi yaw ne zaman okudun ne zaman yazdın helal olsun :p

    Mustafa şu file-handler olayını burada biraz daha anlatsana nedir ne işe yarar sadece bir isimmidir görünce ne düşünecez. Haa file handler deyip geçecekmiyiz :)
     
  9. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    $dosya=fopen denildikten sonra yazıyı okuduysanız bilirsiniz, fwrite,fread gibi işlemler $dosya değişkeni üzerinden yapılıyor yani mesela "deneme.txt" bir daha geçmiyor hiç bir yerde...

    İşte $dosya denilen değişken file-handler oluyor, yani dosya işlemleri bu değişken üzerinden yapılıyor...

    Aslında file-handler kavramını biraz da bilerek kullandım, rastlarsanız şaşırmayın diye...

    Kolay gelsin
     
  10. hilmi

    hilmi Üye

    Kayıt:
    7 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    94
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Şehir:
    Ankara
    Baslik biraz garip ama burada actik burada devam edelim.

    Simdi bu derste o kadar guzel anlatmissin ki anlamamak mumkun degil, soracak birseyde bulamiyorum soyle yapalim sen bana sor.

    Soyle olursa ne yaparsin boyle olursa nasil yaparsin gibi bakalim anlamismiyim? :)

    Sevgiler...
     
  11. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Bakalım anlamışmısın ?:)
    Mesela tcmb sitesinden döviz kurları alan bir script nasıl yazılır ?
     
  12. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şimdi bunu bende deneyeceğim :) Ama ipucu istiyorum fopen yapacağımız dosyayı ve fclose'den başka komut kullanacakmıyız onu söylermisin :p
     
  13. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Tabii ki fread kullanacaksınız :D
     
  14. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ama fopen yapacağımız dosyayıda sormuştum :D Yani hangi dosyayı açacağımı söyle sana dünyayı yerinden oynatayım olayı :D

    Bu laf böyle değilmiydi ne. :rolleyes:
     
  15. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    <? 
    function 
    tcmb(){
    $dosya = @fopen("http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html""r"); 
    if (
    $dosya) { 
    while(!
    feof($dosya)) { 
    $satir=fgets($dosya,512);
    $code substr($satir03); 

    if (
    $code == "USD" ) {
    $sonucsplit("[[:space:]]+" $satir);

    $dolar_alis substr($sonuc[4], 09)."<br>"
    $dolar_satis=substr($sonuc[5],0,9)."<br>";
    echo 
    $dolar_alis;
    echo 
    $dolar_satis;


    }
    if(
    $code=="EUR"){
    $sonuc=split("[[:space:]]+",$satir);
    $eur_alis=substr($sonuc[4],0,9)."<br>";
    $eur_satis=substr($sonuc[5],0,9);
    echo 
    $eur_alis;
    echo 
    $eur_satis;
    exit; 
    }

    }

    }
    }
    $tcmb();
    ?>

    return ; u burda nereye yazacaz :D


    Ama Mustafa hazır vardı ya ben ne yapayım :) Sadece kaynak arıyordum :p
     
  16. Asil

    Asil Voyager

    Kayıt:
    31 Aralık 1999
    Mesajlar:
    75
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    web designer
    Şehir:
    Sweden
    ok ok bunun başka bir yoluda vardır sen string yazını yaz, strpos, eregi, substr bir açıkla ondan sonra yazacam söz. Hilmi sende bekle abi yazsın Mustafa sonra yazacaz ok.
     
  17. hilmi

    hilmi Üye

    Kayıt:
    7 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    94
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Şehir:
    Ankara
    Oldumu simdi bende birseyler yazacaktim ama neyse beklerim ok string yazisi ne zamana?