Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Bir table sorusu

Konu, 'PHP' kısmında Beholder tarafından paylaşıldı.

  1. Beholder

    Beholder Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    76
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgisayarcı
    Şehir:
    Balıkesir
    Merhaba,
    Bir tablom var ve dikey halde 10 adet cell mevcut. Db'den gelen verileri bastiriyorum fakat bir sorun var. Örnegin bir hücreye maximum 3 satir yazi bastirmak istiyorum. Daha fazlasi görünmemeli. Böyle birseyi yapabilirmiyiz acaba?
     
  2. Bozo

    Bozo Daimi Üye

    Kayıt:
    21 Haziran 2002
    Mesajlar:
    526
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Meslek:
    web design
    Şehir:
    Mezapotomya
    hücre birleştirmeyi rowspan ve colspan komutu ile yapabilirsin.HTML bölümünde bunula ilgili ayrıntılı bir örnek var.

    girmek için tıkla...
     
  3. Beholder

    Beholder Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    76
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgisayarcı
    Şehir:
    Balıkesir
    Tesekkürler,
    ama istedigimi tam anlatamadim sanirim. Hücreleri birlestirmek istemiyorum. Istedigim hücrelerime basilan yazinin 3 satir olmasi, örnek

    Bu bir deneme olsun
    mesela alttaki satir
    dan sonrasi basilma


    yani sin cikmayacak basilma olarak kalacak.
     
  4. Bozo

    Bozo Daimi Üye

    Kayıt:
    21 Haziran 2002
    Mesajlar:
    526
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Meslek:
    web design
    Şehir:
    Mezapotomya
    valla dediğinin html deki karşılığını bilmiyorum.bence sen bunu html ye geçirirken (kullandığın dilde) yap.yani 3 satırdan fazlasını bastırma.ama htmlde span ile yapılabilir gibi geliyor bana.ama o etiketi kullanmayı bilmiyorum.
     
  5. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bu daha çok programlamayı ilgilendiriyor bence tablolarla o kadar alakalı değil hangi dili kullanıyorsun bastırmak için?
     
  6. Beholder

    Beholder Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    76
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgisayarcı
    Şehir:
    Balıkesir
    PHP kullaniyorum, simdi strlen ile limitlesem bir yere kadar oluyor ama ben tablonun icini tamamen doldurmak istiyorum. ee haliyle strlen'de yaklasik bir sonuc cikartiyor.

    Kafa gitti, cümlelerimden birseyler anlayabiliyosaniz bravo :) ne diyoduk iste ben hücreyi tam doldursun istiyorum. HTML bilgim yetersiz tamam ama PHP'dede cok acemiyim. Bir cikis yolu bulamadim yani.
     
  7. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bu konuyu Net Programlamaya taşıyalım daha çabuk cevap lırsın emin ol ;)
     
  8. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Sanırım demek istediğini anladım ama bunun bir imkanı yok. Belli bir dereceye kadar tablonu doldur. Belli bir karakter sayısından sonra "..." koyarsın yazıyı aşağıdaki tag içerisinde yazarsan işini görür sanırım.
    Kolay Gelsin...
    Kod:
    <div align="justify"></div>