Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

bir penceredeki bir kutucuğa bir popup pencereden tarihleri yazdırmak nasıl oluyor ?

Konu, 'Javascript' kısmında eslem1 tarafından paylaşıldı.

  1. eslem1

    eslem1 Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    610
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Tekrar merhaba ceviz.net

    ____Ana pencere ______
    ____________
    |Tarih giril alan|
    -------------------


    popup sayfası ise



    ____Popup____________
    |
    | 1 2 3 4 5 6 7
    |
    |
    |
    |____________________


    bu popuptan 5 tıklandığında anasayfadaki text alanı na 5 yazdırmak için ne yaparız

    veya webde bulabileceğimiz bir örnek ?

    hiltonun rezervasyo sayfasında görmüştüm ama kaydettiğimde çalışmadı
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 29 Temmuz 2002
  2. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şimdi konuyu tam anlamadım ama sen bana mesaj yazarken hemen solundaki smileylere bak. Diğerleri yazıyor altta onu tıkla ve açılan pencereden bir smileye tıkla bahsettiğin bunun gibi birşey mi? Yani popup tan normal penceredeki text area ya tıklama ile yazdırmak mı?
     
  3. eslem1

    eslem1 Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    610
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    evet aynen öyle
    sadece bunun farklı pencereli olanı yani
     
  4. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Acil lazım mı? Gene format atacam bu sefer XP pro svenska kuracam da ve elimde site ile ilgili biraz iş var ondan sonra yazarım buna benzer birşeyler ya da ben yazmadan belki hakan vb scriptle yazar ya da yemre yazar...
     
  5. eslem1

    eslem1 Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    610
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    acil değil

    siz işlerinizi halledin daha sonra da olabilir cevap
    önce işleriniz

    ayrıca teşekkür ederim
     
  6. yemre

    yemre Daimi Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    2,180
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Uygulama Geliştirme
    Şehir:
    İstanbul
    dostum merhaba

    iki tane ayrı html dosya bağlantısı aslında kolay bak birinci html dosyasının içeriğine şunları yaz:

    <html>
    <body>

    <form name="form" action="">

    <input type="text" name="box">
    <a href="#" onclick="window.open('don.htm','','');">Buraya Tıklayarak pop değeri al</a>

    </form>
    </body>
    </html>

    don.htm diye tanımladığımız dosyaya da şunları yazarsan işlem tamamdır....

    <html>
    <head>
    <script language="JavaScript">
    function don()
    {
    opener.document.form.box.value="Buradaki Yazi";
    window.close();
    }
    </script>
    </head>

    <body>


    <a href="javascript://" onclick="don();">Buradaki Yazi</a>

    </body>
    </html>

    umarım geliştirirsin daha geniş bilgi içinde bana mail yazabilirsin

    yemre@ceviz.net
     
  7. yemre

    yemre Daimi Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    2,180
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Uygulama Geliştirme
    Şehir:
    İstanbul
    ha bu arada eğer farklı bir kaç seçenekten seçtireceksen case deyimlerini kullanmak gerekiyor
     
  8. eslem1

    eslem1 Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    610
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    teşekkürler yemre

    şuraya takıldım

    <html>
    <head>
    <script language="JavaScript">
    function don()
    {
    opener.document.form.box.value="Buradaki Yazi";
    window.close();
    }
    </script>
    </head>

    <body>

    bu kodda
    opener.document.form.box.value="Buradaki Yazi";

    komutu yapıyor galiba bu işi
    şimdi form demişsin bu form büyük ihtimal anasayfamızdaki form öğesi

    peki anasayfadaki form öğesini kim belirliyor?
    opener komutu mu ?
    mesela ben içinde form öğesi olan ve içinde box isminde text öğesi olan başka bir sayfa hazırlasam bu popuptaki ifade sapıtır mı ?

    inşallah anlatabilmişimdir
     
  9. yemre

    yemre Daimi Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    2,180
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Uygulama Geliştirme
    Şehir:
    İstanbul
    bak dostum

    oradaki opener ifadesi pop up ı açan sayfa demektir...

    yani başka sayfayı etkilemez o script sadece kendisini açan sayfayı etkiler bu bir.........

    ikincisi...


    document.form.box.value ye takılmışsın

    buradaki ifadeleri tek tek açıklayayım

    document=dosya demek

    form=formun ismi yani (<form name="form">) name diye tanımladığın yerde yazan kelime

    box=input text in ismi
     
  10. eslem1

    eslem1 Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    610
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    açıklamalar için çok teşekkür ederim yemre

    şimdi soru biraz yön değiştiriyor
    aslında en baştada bir nebze olsun bu tarafta idi

    şimdi malum tarih bilgisini yazdıracaz

    düşününüz ki üstte haziran yazsın
    altta p s ç p c cm pz diye başlıklar ve altlarında numaralar

    <önceki--haziran--sonraki>
    _______________________
    - p - s - ç - p - c - cm- pz -
    .......1..2....3...4...5....6....
    ..7...8


    _______________________
    gibi düşününüz

    bunlar otomatik olarak yazdırılabilir mi ?
    yoksa hepsi (her ay için ) için bir tane htm mi yapmalıyım ?

    kısca bir kişi haziran tablosunda 8'e tıkladığında diğer htm de şöyle yazdıracağım

    8-7-2002

    yani asp ile mi yapacağım javascript yapabilir mi ?

    ...

    şimdiden teşekkürler
     
  11. yemre

    yemre Daimi Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    2,180
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Uygulama Geliştirme
    Şehir:
    İstanbul
    bu tarih formlarını elbetteki kendin hazırlaman çok mantıksız bunları otomatik hazırlayabilirsin...

    ama seçili olanı elbetteki yine javascriptle yani benim verdiğim kodla seçeceksin... senin istediğin gibi listeleme örnekleride var ama javascriptte çok uzun kodlar alır.... eminim iyi bir asp ci bulursan ki bu ben değilim sana bu listelemede yardımcı olur yok eğer illada javascriptle listeleyeceğim diyorsan sana örnek bir sayfa yollayım


    http://yemre.8m.net/yararli/yararli.htm

    bu benim eski sayfam bir yerde bulup sayfama koymuştum bu kodları doğru çalışıyor işine yararsa al kullan biz hep buradayız unutma yine yardımcı oluruz
     
  12. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Emre sendede ne gizli depolar varmış ya :p
     
  13. eslem1

    eslem1 Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    610
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    teşekkürler yemre kardeş

    bakalım yapabilecekmiyim
     
  14. hserkans

    hserkans Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2002
    Mesajlar:
    276
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Izmir
    Burada sadece bir tek değer var. Pop-up'da birden fazla değer olduğu zaman ne yapmamız gerekiyor? Ceviz.net'i inceledim ama JS olayından pek çakmadığım için alamadım kodları..