Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

binary moddaki data Enter ile bırakılan boşluklar dikkate alınmıyor.

Konu, 'ASP' kısmında speed1 tarafından paylaşıldı.

  1. speed1

    speed1 Üye

    Kayıt:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    248
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhabalar;

    arkadaşlar varbinary modda hazırlanmış datadan veri çekmeye aşağıdaki sql ile yapıyorum
    SELECT cast(cast(LDATA As varbinary(500)) as varchar(500) ) AS DETAYLI_BILGI FROM LG_001_FIRMDOC

    fakat veride Enter tuşu ile satır açılarak oluşturulan yazılarımızda ilk enter tuşunu gördüğü yerden itibaren geri kalan yazıları almıyor.

    1.satır: deneme1
    2.satır: deneme2
    3.satır: enter ile boşluk bırakldı
    4.satır: deneme3

    buranınn çıktısı şu şekilde oluyor:( deneme1deneme2 ) diye kalıyor

    1.satır: deneme1
    2.satır: deneme2
    3.satır: deneme3

    buranın çıktısı da ( deneme1deneme2deneme3 )
    şeklinde oluyor

    enter ile boşluk bırakmazsam yanyana düzgün yazıyor fakat enter tuşunu bir türlü <br> ekletemedim

    replace(data,chr(10)+chr(13),"<br>") şeklinde de denedim ama olmadı

    bunu nasıl çözebilirim bilen varmı acaba
     
  2. BurakC

    BurakC Burak CETIN

    Kayıt:
    29 Nisan 2006
    Mesajlar:
    803
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Istanbul
    vbCrLf ile replace yapmayi deneyin.
     
  3. speed1

    speed1 Üye

    Kayıt:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    248
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    asp tarafında tamam o şekilde olur fakat sorun sql sorgusunda
    sql sorgusundan dönen bilgi eksik geliyor ilk enter ile bırakılmış boşluğu gördüğünde bilgiyi kesiyor. boşluğu sildiğinizde bilgi geliyor

    kısaca busorunu sql sorgusu tarafında halletmek lazım ama nasıl.

    aldığım bilgiye göre de SQL varbinary tipinde veri kaydederken enter ile yapılan satır başlarına # işareti atıyormuş bu bilgi lazım olurmu bilmiyorum ama sql de bu bilgiyi çekerken temizlemem lazım yada yerine başka karakter atamam lazım
    ,nasıl yapabilirim acaba
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 19 Haziran 2012
  4. BurakC

    BurakC Burak CETIN

    Kayıt:
    29 Nisan 2006
    Mesajlar:
    803
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Istanbul
    REPLACE(REPLACE(REPLACE(data, CHAR(10) + CHAR(13), ' '),CHAR(10), ' '), CHAR(13), ' ')
     
  5. speed1

    speed1 Üye

    Kayıt:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    248
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    durumu şöyle özetleyeyim LOGO GOPLUSH veya TIGER kullananlar bilirler. malzeme kartlarındaki sol alt köşesinde Detay Bilgi(Türkçe) adında bir düğme var buraya uzunca bilgi girilebiliyor. Veritabanında bu şu şekilde bulunuyor.
    LDATA image

    image türünde olan bu bilgiyi biz çağırırken SELECT cast(cast(LDATA As varbinary(500)) as varchar(500) ) AS DETAYLI_BILGI FROM LG_001_FIRMDOC bu kodu kullanıyorum
    fakat yukarıda da bahsettiğim gibi Enter ile boş satır açılırsa ondan sonrasındaki verileri getirmiyor orada kesiyor.
    sorun bu arkadaşlar

    cevap yazan arkadaşın dediğini de yaptım ama olmadı malesef bunu başarabilen varmı acaba
     
  6. BurakC

    BurakC Burak CETIN

    Kayıt:
    29 Nisan 2006
    Mesajlar:
    803
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Istanbul
    text i image olarak tutulmasi garip. SQL'e kayit girerken, vbCrLf yi <br> ile replace etseniz?