Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Bazı sayfalar açılmıyor - tam açılmıyor

Konu, 'Windows' kısmında Gyrfalcon tarafından paylaşıldı.

  1. Gyrfalcon

    Gyrfalcon Uykusuz

    Kayıt:
    18 Aralık 2010
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Herkese selam,

    Artık kafayı yeme arifesindeyim. Benim bu sorunum aylardır var hatta bugünlerde 1 yılını doldurmak üzere. Başlarda umursamadım ama girdiğim siteler arttıkça umursamak zorunda kalıyorum.

    Sorunum şu; öyle bir zaman oluyor ki girmek istediğim siteler açılmıyor. Açılmıyordan kastım hata verme değil site geliyor ama resimler gözükmüyor vb. Yani bildiğiniz text modunda görebiliyorum sayfayı, hemen örnek istiyorsanız aşağıda 2-3 sayfanın görüntüsünü koyuyorum. Yıllardır böyle dilimde küfür ede ede tüy bitti. Arkadaşlar link yolladığında sayfalar açılmadığı için onlardan küfür yiye yiye bıktım, bıktım, bıktım! Hemen belirteyim bu durum zaman zaman oluyor ama misal şu anda Hepsiburada sayfasını açabiliyorum ama çoğunlukla açtığımda aynı alttaki resme benzer şekilde açılıyor.

    Ön bilgi için:

    - Avira (Ücretsiz) versiyon. Tarama yapılmış sistemde virüs tespit edilmemiştir.
    - Windows Güvenlik Duvarı açık.
    - Modem Güvenlik Duvarı açık.
    - Kablolu (ethernet) internet bağlantısı.
    - Rutin ayda bir CCleaner kullanımı.

    NOT: Farklı tarayıcı kullanmamı söylemeyin Chrome, Firefox ve Opera hepsinde aynı sorun var.

    Rica ediyorum bilgili birisi bana yardım etsin.

    Habertürk.

    [​IMG]

    Ntvmsnbc.

    [​IMG]

    Thgtr.

    [​IMG]
     
  2. Eretna

    Eretna Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1,633
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    WebMaster
    Şehir:
    Ankara
    farklı bir windows kullan öyleyse :)
     
  3. Gyrfalcon

    Gyrfalcon Uykusuz

    Kayıt:
    18 Aralık 2010
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Neden peki?
     
  4. gardolap

    gardolap Aktif Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2011
    Mesajlar:
    255
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Aynı sorun bende de var, çok uzun süredir.

    Garip, anlamsız. Fakat ofisteki bilgisayarda bu oluyor ve o bilgisayarda internet gidip geliyor. Garip ve gizemli işler fakat kelin ilacı olsa yani.
     
  5. Gyrfalcon

    Gyrfalcon Uykusuz

    Kayıt:
    18 Aralık 2010
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Güncel bir kaç gelişmeyi yazayım.

    Windows Güvenlik Duvarı'nı kapattım ve girmeyi denedim yine siteler bu şekilde açıldılar.

    En güncel gelişme ise bu: Opera'dan Turbo özelliğini aktif hale getirince sorunsuz bir şekilde her yere girebiliyorum...
     
  6. Furkan Onka Uğur

    Furkan Onka Uğur Moderatör Yetkili Kişi

    Kayıt:
    12 Eylül 2008
    Mesajlar:
    3,599
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Şehir:
    Ankara
    İnternet kesiliyor ya da oldukça yavaşlıyordur. Bu sorunun oluşma nedeni büyük ihtimalle budur. İnternete girdiğinizde
    Kod:
    ping www.google.com -t > c:\pinglog.txt
    bu kodu komut istemcisi ekranında yazın. Herhangi bir sayfa düzgün gösterilemediğinde (bir süre bekledikten sonra) CTRL + C tuş bileşimi ile betiği durdurup ping istatistiklerine bakın. Bakalım internet mi kesiliyor başka bir sebebi mi var.
     
  7. Gyrfalcon

    Gyrfalcon Uykusuz

    Kayıt:
    18 Aralık 2010
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Buyrun sonuçlar aşağıda... Söylediğiniz kodu yazdım başta ama Erişim Engellendi dedi. Bende direk olarak aşağıdaki kodları yazıp ekran görüntüsü aldım.

    Kod:
    ping www.google.com
    [​IMG]

    Kod:
    ping www.hepsiburada.com
    [​IMG]

    Kod:
    ping www.ntvmsbnc.com
    [​IMG]

    Bu işlemler sırasında modemin log kaydında ortaya çıkanlar. (Ne zaman bir sayfa açılmıyor olsa böyle bir kayıt modemde gözüküyor...)

    Kod:
    07/09/2011  12:03:54 **SYN Flood to Host** 192.168.2.2, 50215->> 88.255.82.112, 80 (from PPPoE1 Outbound)
    07/09/2011  12:02:31 **SYN Flood to Host** 192.168.2.2, 50164->> 193.28.225.212, 80 (from PPPoE1 Outbound)
    Bu SYN Flood to Host'u araştırırken denk geldim sorunu yaşayanların hemen hemen hepsi Philips modem kullanıyorlar... Benim modemde Philips. Bende Modem güvenlik duvarını kapatıp deneyeyim dedim. O zaman sitelere normal olarak erişebiliyorum... Bir çok forumda modemin DDos saldırı önleme özelliğini kapatınca sorunun çözüldüğünü yazmışlar. Sanırım sorun benim modemden kaynaklanıyor, yani onun güvenlik duvarından...
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Temmuz 2011
  8. Gyrfalcon

    Gyrfalcon Uykusuz

    Kayıt:
    18 Aralık 2010
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Flood oluyor ama kusura bakmayın...

    Sorunu çözdüm. Belkin, USRobotics, Philips modem kullananlarda sık sık ortaya çıkan bir sorun olduğunuda öğrendim. Cevabı Apple'ın forumunda ve Google'ın Sıkça Sorulan Sorular kısmında buldum.

    http://images.google.com/support/bin/answer.py?hl=tr&answer=112568

    https://discussions.apple.com/thread/2401315?start=0&tstart=0

    http://www.usr.com/support/5463/5463-ug/con_sec_fw_intrdet.html

    Sorun modem güvenlik duvarının doğru şekilde yapılandırılmamış olmasından kaynaklanıyor. Yapmanız gereken tek şey modem arayüzünden güvenlik duvarına girip

    Maximum incomplete TCP/UDP sessions number from same host: değerini 20 veya üzerine çekmek. En iyisi 30, en azından bende o şekilde hepsi sorunsuz çalıştı.

    Hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.
     
  9. cagacu

    cagacu Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Çok teşekkür ederim benim de aylardır müzdarip olduğum bu sorundan kurtulmuş oldum. Benim modemim USBRobotics'ti.
     
  10. SrknTR

    SrknTR Yeni Üye

    Kayıt:
    4 Kasım 2012
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Derdime çare oldun.Allah razı olsun.