Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Basit bir chat scripti

Konu, 'PHP' kısmında HunTER tarafından paylaşıldı.

  1. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Selamlar

    Basit bir chat scripti yazarken karşılaştığım sorunların çozumlerı ıcın yazıyorum.. Sorunların kaynagı ıse HTML ve Javascript teknıklerı.. Daha dogrusu benım bu konuda deneyımsız olmam.. Sorunlar ıse soyle:

    Bırıncısı sayfa (daha dogrusu popupwindow) ılk acıldıgında mesajın yazıldıgı metın kutusunun aktıf (focus) olmasını ıstıyorum..
    Ikıncısı mesaj ic cervesını (iframe) belırlı aralıklarla refresh etmek ıstıyorum..
    Ucuncusu mesaj ic cervesının acıldıgında otomatık olarak sayfanın en altına gıtmesını ıstıyorum.. ( en son mesaj en alta oldugu ıcın )

    Bırıncı sorunu cozemedım.. Ikıncı ve ucuncu cozumler ıse bırbırıyle cakıstı soyleki:

    Kod:
    <meta http-equiv="Refresh" content="5;url=mesaj.php#set">
    satırındakı urlden #set ancorunu kaldırdıgımda mesaj ıc cercevesı belırlı araklıklarla refresh edılıyor yanı kod dogru calısıyor.. Fakat satırı bu halde kullandıgımda mesaj ıc cercevesı acıldıktan sonra sadece bır kez refresh oluyor ama sayfanın en sonuna ulasıyorum..

    Ozetle bırıncı sorun cozumu ıcın gereken js kodunu bılıyormusunuz ? Ikıncı ve ucuncu sorunun cozumlerı dekı cakısma nerden kaynaklanıyor yada bu olayın baska bır cozumu varmı?

    Not: Sayfanın yapısı suna benzer bısey

    browser (index.htm) -> popupwindow (sohbet.php) -> iframe(mesaj.php)

    Şimdiden teşekkürler
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Meta yerine şunu bi denesene :
    Kod:
    <body OnLoad="setTimeout('window.location.refresh();',3000);">
    
    Belki çalışabilir...
    Eğer çalışırsa,birde
    window.location.href='bilmemne.php#set';
    i denersin...

    Kolay gelsin
     
  3. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Sorunlar devam edıyor

    Kod:
    
    $sorgu = mysql_query("select kisi_id, kisi_uye from kisi");
    
    while($satir = mysql_fetch_array($sorgu))
         {
         $cookie = "kisi_".$satir["kisi_uye"];
    
         if (isset($$cookie))
               {
               mysql_query("update kisi set kisi_durum ='1' where kisi_uye='".$satir["kisi_uye"]."'");
               }
         else
               {
               mysql_query("update kisi set kisi_durum ='0' where kisi_uye='".$satir["kisi_uye"]."'");
               }
         }
    
    
    Yukardakı gıbı bır kod parcacıgında sıstemde var olan bır $uye degıskenı ıle belırlenen "kisi_".$uye kukısı sorgulanıyor.. Buna gore yapması gereken kısı tablosundan cektıgı satırların $kisi_uye alanına gore belırlenen "kisi_".$uye cookisi varsa kısının durumunu 1 yanı onlıne degılse 0 oflıne yapmak.. Ama sanırım buyuk bır hata yapmısım.. Cunku bu sekılde sadece o bılgısayardakı "kısı_".$uye kukısı sorgulandıgı ıcın herkes kendısı harıcındekı kısılerı oflıne hale getırıyor.. Oysa ben bu sorgulamanın o an sıteye baglı tum zıyaretcılerı kapsıyacagını dusunmustum.. Bu durumda bu sorgulamayı bu yapıyı bozmadan genellestırmeyı yada genısletmeyı nasıl basarabılırım.. Yada yapı bozulsa dahı bu durumun cozumu nedır?

    Sımdıden teskkurler..