Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

asp.net ile c+ veya c dili kullanılır mı?

Konu, 'C / C++' kısmında dbedel tarafından paylaşıldı.

  1. dbedel

    dbedel Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Mart 2012
    Mesajlar:
    7
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba arkadaşlar sorum başlıktaki gibi asp.net ile c+ veya c dili kullanılır mı ?Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    İyi günler...
     
  2. x-ray

    x-ray Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    67
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Kullanıldığı hakkında zamanında birkaç şey duymuştum.
     
  3. Cihan Yakar

    Cihan Yakar Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2003
    Mesajlar:
    5,886
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Ankara
    Managed C++ ile evet ama amaç performans artışı ise zerre,partikül kadar fayda getirmez size. Çünkü yine CLR çalıştıracak o metotları :)

    Unmanaged C++ ve C dll'leri C# içinden [DllImport] attribute'u ile fonksiyonun tanımını yapıp çağırabilirsiniz.
     
  4. nazilliefesi

    nazilliefesi Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Haziran 2012
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    C++/Cli olarak belirtip derlediğin kodlar geçekten de CLR tarafından çalıştırılacağı için performans artışı olmayacaktır.
    Ancak Eğer native c++ kodlarını ayrı bir kütüphane olarak (statik veya dinamik farketmez) hazırlayıp, sonra da managed c++ projesinden bu native c++ projesine linklemek yoluyla kullanırsan native bir performans elde edebilirsin.
    Açıkçası bu yaklaşımı genelde pinvoke'a tercih ediyorum çünkü bu şekilde yaparsan c++ tarafında register olduğun eventleri(yada C callback'lerini) de CLI ile yakalayıp yine asp.NET tarafına iletebilirsin.

    Ancak c++ dinamik kütüphane çözümünü tercih edersen uyarmalıyım native dll lookup sırasında .NET mantığı kullanılmıyor. Yani ASP.NET dll'lerinin yanına c++ dll'ini koyup bulduramıyorsun. C++ dll'lerinin tam nereye konması gerektiğini hatırlamıyorum ama google'layarak kolayca bulabilirsin.
     
  5. Cihan Yakar

    Cihan Yakar Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2003
    Mesajlar:
    5,886
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Ankara
    Ayrıca c++/CLI ile bir nesne almışsan ihtiyacı kalmayan nesneyi salman gerekecektir. GC o nesneleri toplayamaz çünkü. InPTR yerine SafeHandler kullanabilirsin. Kaş yapacağız derken memory leak yapmayalım :)
     
  6. Maradona

    Maradona Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Kasım 2011
    Mesajlar:
    663
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Unmanaged üyelerin kullanildigi siniflarda IDisposable arayüzünü gerceklemede fayda var. Dispose metodunda unmanaged nesneler serbest brakilabilir. Biz unutsak bile GC er ya da gec Dispose metodunu cagirip o nesneleri sonlandiracaktir.
     
  7. dbedel

    dbedel Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Mart 2012
    Mesajlar:
    7
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Cevaplar için herkese teşekkürler arkadaşlar...
    Seneye üniversite hazırlıkta önce C# sonra asp.net ve daha sonrada c&c++ öğrenmeye karar verdim-Başlangıç olarak-.
    Bu arada oyun programlamada c# ın vazgeçilmezler arasında olduğunu duydum. Ne kadar doğru bilen var mı arkadaşlar?
    Herkese iyi günler dilerim...
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Temmuz 2012