Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Asp ile Veritabanına Kayıt Ekleme Hakkında Yardım

Konu, 'ASP' kısmında music_resim tarafından paylaşıldı.

  1. music_resim

    music_resim Yeni Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve veri tabanı hakkında bir sorunum var. bir form ve kaydetme sayfası oluşturdum.. form çalışıyor ama gönder butonuna basınca kaydet sayfası açılıyor ve beyaz bir sayfa olarak kalıyor.. Ne hata veriyor nede veri tabanına kayıt ekleniyor.. bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz.. ?
    Not: Kodları ben yazmadım, hazırladığım form ve veri tabanına göre düzenledim

    Sayfaların kodlarını olduğu gibi ekledim.. Yardımlarınızı bekliyorum..Saygılarımla.

    ......kaydet.htm.......

    Kod:
    <html> 
     
    <head> 
    <title>FİRMA KAYIT FORMU</title> 
     
    <script language="javascript"> 
    function formdenetle(){ 
    if(document.kayit.adi.value==""){ 
    alert("Ad-soyad alanı boş geçilemez,lütfen doldurunuz!"); 
    return false; 
    } 
    if(document.kayit.firma.value=="" || document.kayit.firma.value.length<3){ 
    alert("Firma unvan alanı boş geçilemez,lütfen doldurunuz!"); 
    return false; 
    } 
    if(document.kayit.istel.value=="" || document.kayit.istel.length<6){ 
    alert("Telefon Numarası boş geçilmez,lütfen geçerli bir telefon numarası giriniz!"); 
    return false; 
     
    } 
    if(document.kayit.eposta.value=="" || document.kayit.eposta.length<6){ 
    alert("E-posta boş geçilmez,lütfen geçerli bir e-posta adresi giriniz!"); 
    return false; 
     
    } 
    if(document.kayit.adres.value=="" || document.kayit.adres.length<6){ 
    alert("Adres boş geçilmez,lütfen geçerli bir adres giriniz!"); 
    return false; 
     
    } 
    if(document.kayit.sehir.value=="" || document.kayit.sehir.length<6){ 
    alert("Şehir boş geçilmez,lütfen geçerli bir şehir giriniz!"); 
    return false; 
     
    } 
     
     
    else{ 
    return true; 
    } 
     
    } 
     
    </script> 
     
     
    </head> 
     
    <body> 
     
    <div align="center"> 
    <u><font size="5"><b>FİRMA KAYIT FORMU</b></font></u><table border="1" width="66%" id="table1" cellspacing="1" cellpadding="0" style="border-collapse: collapse"> 
    <tr> 
    <td width="64%" colspan="2"> 
    <p align="center"><font color="#FF0000">* </font>işaretli alanların 
    doldurulması zorunludur !</td> 
    </tr> 
    <form name="kayit" method="get" action="kaydet.asp" onsubmit="return formdenetle();"> 
    <tr> 
    <td width="24%"><u><b>Adi Soyadi</b></u></td> 
    <td width="40%"><input maxlength=50 size=50 name=adi><font color="#FF0000">*</font></td> 
    </tr> 
    <tr> 
    <td width="24%"><u><b>Firma İsmi</b></u></td> 
    <td width="40%"><input maxlength=50 size=50 name=firma><font color="#FF0000">*</font></td> 
    </tr> 
    <tr> 
    <td width="24%"><u><b>İş Tel</b></u></td> 
    <td width="40%"><input maxlength=50 size=50 name=istel><font color="#FF0000">*</font></td> 
    </tr> 
    <tr> 
    <td width="24%"><u><b>E-Posta</b></u></td> 
    <td width="40%"><input maxlength=50 size=50 name=eposta><font color="#FF0000">*</font></td> 
    </tr> 
    <tr> 
    <td width="24%"><u><b>Adres</b></u></td> 
    <td width="40%"><input maxlength=50 size=50 name=adres><font color="#FF0000">*</font></td> 
    </tr> 
    <tr> 
    <td width="24%"><u><b>Şehir</b></u></td> 
    <td width="40%"><input maxlength=50 size=50 name=sehir><font color="#FF0000">*</font></td> 
    </tr> 
    <tr> 
    <td height="74" width="24%"><u><b>Diğer Bilgiler</b></u></td> 
    <td width="40%" height="74"><textarea rows="5" name=diger cols="30"></textarea> </td> 
    </tr> 
    <tr> 
    <td colspan="2" align=center><input type="submit" value="Gönder"> <input type="reset" value="Temizle"></td> 
    </tr> 
    </form> 
    </table> 
    </div> 
     
    </body> 
     
    </html> 
    .............................................................................................................

    .........kaydet.asp................................

    Kod:
    <html> 
     
    <head> 
    <title>Kaydet</title> 
    </head> 
     
    <body> 
    <% 
     
    Set KaydetConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection") 
    KaydetConn.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("/veri/veri.mdb") 
     
    adi = Request.Form ("adi") 
    firma = Request.Form("firma") 
    istel = Request.Form("istel") 
    eposta = Request.Form("eposta") 
    adres = Request.Form("adres") 
    sehir = Request.Form("sehir") 
    diger = Request.Form("diger") 
     
    Set ObjRs = Server.CreateObject ("ADODB.RecordSet") 
    StrSql = "Select * from firmalar" 
    ObjRs.Open StrSql, KaydetConn, 1, 3 
    if adi ="" or firma ="" or istel="" or eposta="" or adres="" or sehir="" or diger="" then 
    Response.Write "doldurmağınız alanlar var..." 
    else 
    ObjRs.AddNew 
    ObjRs("adi") = adi 
    ObjRs("firma") = firma 
    ObjRs("istel") = istel 
    ObjRs("eposta") = eposta 
    ObjRs("adres") = adres 
    ObjRs("sehir") = sehir 
    ObjRs("diger") = diger 
    ObjRs.Update 
    Response.Write "Kayıt Tamamlanmıştır." 
    end if 
    ObjRs.close 
    Set ObjRs = Nothing 
    %> 
     
     
    </body> 
     
    </html>
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Haziran 2008
  2. merakli

    merakli Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Şubat 2007
    Mesajlar:
    2,004
    Beğenilen Mesajlar:
    1
  3. her_mes

    her_mes Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    355
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Girne-KKTC
    kaydet.asp sayfasında SQL cümlende select ifadesi kullanmışsın. Bu sadece veri çekmene yarar. Senin insert into ifadesi ile SQL kodunu yazmaya başlaman gerekiyor
     
  4. nbakolik

    nbakolik Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    480
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Geliştirici
    Şehir:
    Denizli
    Select kullanmış ama recordset'in addnew yöntemiyle yeni kayıt eklemeye çalışıyor, problem ordan kaynaklanmıyor...
     
  5. nbakolik

    nbakolik Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    480
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Geliştirici
    Şehir:
    Denizli
    Problem şudur;
    öncelikle kaydet.htm'de bulunan formunun method'unu post yapman gerekiyor. verileri form verisi olarak almak için post methoduyla göndermen lazım...
    yine çalışmazsa kaydet.asp'deki veritabanı yolunu şu şekilde değiştirmeni öneririm ("veri/veri.mdb")
    başına "/" karakteri koyman yolu ana dizinden itibaren yazdığını belirtir. bu da iç klasörlerde çalıştırmaya kalktığında problem yaratabilir...
     
  6. music_resim

    music_resim Yeni Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba arkadaşlar ilk önce ilgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim..
    Merakli arkadaşa da ayriyeten çok teşekkür ediyorum eline koluna emeğine sağlık.. anlatımın ve yaptığın çalışma çok güzel..
    Çalışmalarında başarılar diliyorum
    Saygılarımla
     
  7. music_resim

    music_resim Yeni Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    arkadaşlar tekrar merhabalar asp ile veritabanı hakkında sorunlar devam etmekte.. meraklı arkadaşın hazırlamış olduğu dosyalar sayesinde bir veritabanı hazırlamıştım,kendisine tekrar teşekkür ediyorum.. veritabanı localhostta çok güzel hatasız çalışıyor.. dün son değişiklikleri de yaptıktan sonra ftp ye yükledim, veritabanına yazım izni verdim.. webde de kayıt denemesi yapmak istediğimde kaydet asp nin kodları geldi ekrana, aynı sorun diğer asp sayfalardada var.. bunlarada yazım izni verdim ama sorun çözülmedi.. formu doldurup gönder tuşuna basınca sayfanın kodları ekrar geliyor.. bu sorunu nasıl halledebilirim bana yardımcı olur musunuz ??..
     
  8. demo

    demo Aktif Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2006
    Mesajlar:
    372
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Çalış(a)mıyor
    Şehir:
    34770
    Sunucunuzun asp desteği olduğundan emin misiniz?
     
  9. music_resim

    music_resim Yeni Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    demo arkadaşım haklıymışın sunucuda asp ve asp.net desteği yokmuş.. şimdi bu veritabanını php de düzenlemek gerekecek.. meraklı arkadaşın yaptığı gibi bi veri tabanını bi daha nasıl bulacaz?? araştırdım ama php de böyle bi çalışma yada anlatım bulamadım.. bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz ?? ??
     
  10. merakli

    merakli Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Şubat 2007
    Mesajlar:
    2,004
    Beğenilen Mesajlar:
    1

    5 gb alan
    100 mb lık mail alanı
    250 gb bant genişliği
    hiç sorunsuz ve her tür işlemi kontrol panelden yapabilmenin yıllık maliyeti 49$ 60 lira desek aylık 5 lira düşer.


    www.godaddy.com
     
  11. demo

    demo Aktif Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2006
    Mesajlar:
    372
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Çalış(a)mıyor
    Şehir:
    34770
    Sunucunuzun kontrol panelinden mysql veritabanı oluşturma seçeneğiniz olması gerekir. Kontrol paneline göre yönergeleri izleyip veritabanınızı oluşturabilirsiniz. Sonrasında phpmyadmin (phpmyadmin muhtemelen sunucunuzda kuruludur) ile veritabanınızda tablolar, tablolarda alanlar oluşturabilirsiniz. Ayrıca php kodları ilede veritabanınızda tablo/alan oluşturmanız mümkün.
    Eğer araştırmalarınızda "mysql veritabanı oluşturma" vb. bir arama yapmadıysanız, birde bu şekilde arama yapmanız sonucunda detaylı bilgiler bulubilirsiniz.
     
  12. music_resim

    music_resim Yeni Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.. sorunu kökten hallettik, hosting şirketiyle görüşüp alanı win hostinge çevirdik. böylece diğer sorunlarda halloldu..
    Hepinize tekrar teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar..
    Ayrılık mesajı gibi oldu ama aranızdan ayrılmıyorum :)
    Saygılarımla...