Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

ASP de locktype gibi şeyler vardı

Konu, 'PHP' kısmında sokrates tarafından paylaşıldı.

  1. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    merhabalar
    merak attiğim şu diyelimki 4 farklı sayfadan aynı anda vt'ye sorgu gönderildi ne olur
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Selamlar zihni...

    (mysql i kasttiğini varsayıyorum :))
    Mysql tablo üzerinde çalışırken şöyle bir kilit sistemi uygular
    1- Tablo üzerinde bir lock(kilit ) var mı , varsa şu an ki işlemi kilitleme istek kuyruğuna ekle
    2- Eğer kilit yoksa tabloyu kilitle.

    Tablo kilitlenince sorgular işlenir ve kilit çözülür.

    Ama sen bu işlemi istediğin gibi kendinde yapabilirsin.
    PHP:
     <?
        
    //önemli bi işlemin olduğunu 
        // farzediyoruz
       
    mysql_unbuffered_query("LOCK TABLE tablo");
       
    mysql_unbuffered_query("UPDATE TAble ...");
       ..
       ...
       
    mysql_unbuffered_query("UNLOCK TABLE tablo");
     
    ?>
    gibi bi şeyler...

    Kolay gelsin
     
  3. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    merhabalar mkrabulut
    anladığım kadarıyla mysql bu işi kendi kendine yapıyor
    oh ne güzel
    :)

    see you
     
  4. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Selam...

    Ama PHP ile gönderdiğin her sorgu için ayrı ayrı kilit yapılır, yani sen üstüste 5 güncelleme sorgusu gönderdiğinde bu 5 i ayrı ayrı işlemler olarak değeerlendirilecektir.

    Bunu unutma, bu 5 sorgunun aynı kilit içinde olması senin sorumluluğundadır. Ya lock komutu ile ya transaction larla halletmen gerekecektir.

    Kolay gelsin.
     
  5. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    beş sorgu aynı kilit içiinde olursa hata verecektir sanırım!
     
  6. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Nasıl bir hata ?

    Neyse, benim dediğim durum transaction'larla ilgili durumlar... Transactionları biliyorsan beni anlarsın...

    Kolay gelsin.
     
  7. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    transactinları bilmiyorum ama merak ta etmiyorum değil :)
    kısaca nedir transactionlar?