Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

arkadaşlar php oturumlar hakkında yardım

Konu, 'PHP' kısmında Black_Boyss tarafından paylaşıldı.

  1. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    ben php oturum ile bir program yaptım ama iki oturum aynı anda girebiliyor yane birincisi şifresini yazınca giriyor oke ama ikinci kişi şifre yazmadan girebiliyor kullanıcı id bişi cıkartamadım cözemedimde hep me
     
  2. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Biraz açarsan yardımcı olurlar.
     
  3. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    arkadaşlar şimdi benim giriş sayfam var login.php bu sayfadan bir kullanıcı şif.ve kullism ile girin ce ok sorun yok giren kullanıcı id senssion da kayırlı oluyor login.php gelen ikinci kullanıcı sade kullanıcı ismi ve şifresi yazmadan gir diyince giriyor neden ilk giren kullanıcı ıd si kayıtlı ondan bu sayfayı nasıl ayıra bilirim yada bisidenedim kullanıcı girdikten sonra oturum kaparsam başka sayfalara giremiyor sıkıstık kaldık
     
  4. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    eheh yardım ecek kimse cıkmadı araştırmalar devam edelim bakem
     
  5. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bayramdandır black;) iyi bayramlar:)
     
  6. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
  7. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Basit bir mantık anlatayım o zaman.

    Sesionda kullanıcıya ait id yi tutmayı dene ona görede işlemlerini yaparsın. Ne dersin.
     
  8. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Bısıy daha ekelemek ıstıyorum.. Oturumlarla ugrasırken her oturum ıcın farklı bır browser acman gerekıyor.. Aksı halde tek browser altında ıkı farklı oturum sureklı bırbıryle cakısıyor.. Bende aynı sorunu sohbet scrıptını yazarken yasamıstım..

    Sunu deneyebılırsın.. test.php adında bır sayfaya su satırları yaz:

    PHP:
    <?
    session_start();
    $oturum $get;
    session_register("oturum");
    ?>
    ve acacagın ılk browserın adres satırından sayfayı su sekılde cagır:

    PHP:
    tes.php?get=birinci
    Ardından ..\apache\tmp klasorune goz at.. Burda oturum dosyasını gorebılırsın... Dosya oturum=birinci gıbı bır satırından ıbaret olucaktır.. Ardından yenı bır browser ac ve sayfayı bu sefer:

    PHP:
    test.php?get=ikinci
    seklınde cagır.. Tekrar ..\apacge\tmp klasorune baktıgında ıkıncı oturumun (dosyasının) da acıldıgını goruceksın.. Oda oturum=ikinci satırından olusacaktır.. Ama ılk browser penceresıne donup yukarıdakı adres satırını yazarsan ılk olusan oturum dosyasının ıcerıgı oturum=ikinci seklınde degısecektırkı karısıklıkta burdan cıkıyor..

    Umarım yeterınce acık olmustur..
     
  9. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    arkadaşlar sorunumu cozdum herkezın yardımı için teşekkür ederim
    hunter sorun dedigin gibi baktim ama benim kodu yazarken form daki textfile bölümünü doldurmadan atlaması için yane acıklama kod bu
    if (!filled_out($HTTP_POST_VARS))
    {
    do_html_header("Yalnış Giriş");
    do_html_url("login.php", "Ana Sayfa");
    sistem_out();
    }
    else
    {
    do_html_header("Ana Menü");
    check_valid_user();


    // seçenekler menusu ver
    display_user_menu();

    do_html_footer();
    }
    ?>
    böle bir düzeltme senin dediginin bir benzerini buldum
     
  10. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Hımz....