Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

arkadaslar kendim class tanimlayim kullanmak istiyorum nasil yapabilirim

Konu, 'Java / JSP / JSF' kısmında ceoffuture tarafından paylaşıldı.

  1. ceoffuture

    ceoffuture Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    208
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Şehir:
    Mersin
    internetten ve forumdan baktim
    ama hala su default classpath olayini anlayamadim neresi oluyor bu
    birde bu derledigim java class dosyasini bir yere atmam lazimmis

    bende netbeans 6.1 var default ayarlarla kurdum

    projemin adida proje

    bu yaptigim class i nereye atmam lazim simdi mesela

    tesekkurler
     
  2. ceoffuture

    ceoffuture Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    208
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Şehir:
    Mersin
    su konuyu hala cozemedim

    netbean da projeme class ekliyorum
    gayet guzel

    sonra bu klasi denemek icin cok kolay bir kod yazdim



    Kod:
    package proje;
    
    public class dbconnection {
    public  String isim="furkan gozukara";
        String adres;
        String meslek;
        
        public String dondur()
        {
            return isim;
            
        }
                
        
    }


    daha sonra kendi kodum icinde denemek icin soyle yaziyorum ve hata olusuyor





    Kod:
    <% proje.dbconnection yeni=new proje.dbconnection();
    
    String asdf=yeni.dondur();
    %>
     
  3. muharrem_tac

    muharrem_tac Bilgisayarcý

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    3,948
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    Sayfaya bu sınıfı import ediyor musunuz?

    <%@page import="proje.dbconnection"%>
     
  4. ceoffuture

    ceoffuture Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    208
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Şehir:
    Mersin

    evet ediyorum

    kafayi siyircam yaws :ginginn:
     
  5. mr1yh1

    mr1yh1 Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Nisan 2005
    Mesajlar:
    1,431
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    hangi hata oluşuyor ?

    Not: sınıf adlarınızı büyük harf ile başlatmanız gerekli.
     
  6. ceoffuture

    ceoffuture Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    208
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Şehir:
    Mersin
    buyuk harfle baslatmamistim

    ama bu sefer calistirdim import u sildim koddan calisti :D

    birde hala kucuk harfle basliyor

    simdide usebean tag i ile yapmayi denicem
    bakalim oalcak mi
     
  7. ceoffuture

    ceoffuture Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    208
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Şehir:
    Mersin
    ya soyle bir sey yaptim hata verdi gene



    Kod:
    <jsp:useBean id="benim" class="proje.Dondur" scope="request" />
    <jsp:setProperty name="benim" property="*" />
    
    
    
    <%  
    
    
     if(benim.getadres()!=null)
         out.print(benim.getadres());
         
    
         
         %>



    bu da proje.Dondur un icindeki kod


    Kod:
    /*
     * To change this template, choose Tools | Templates
     * and open the template in the editor.
     */
    
    package proje;
    
    /**
     *
     * @author smart7
     */
    public class Dondur {
    
        private String isim;
        private String adres;
        private String meslek;
        
        public void setisim(String value)
        {
        isim=value;
        }
                
        public void setadres(String value)
        {
            adres=value;
        }
        
        public void setmeslek(String value)
        {
            meslek=value;
        }
                
         public String getisim()
         {
             return isim;
         }
        
         public String getadres()
         {
             return adres;
         }
        
         public String getmeslek()
         {
             return meslek;
         }
         
    }
    








    buda verdigi hata



    Exception Details: org.apache.jasper.JasperException
    /insert.jsp(13,0) The value for the useBean class attribute proje.Dondur is invalid.
     
  8. ceoffuture

    ceoffuture Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    208
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Şehir:
    Mersin
  9. ceoffuture

    ceoffuture Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    208
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Şehir:
    Mersin
    evet problemi cozdum oleyy :D


    olusan class dosyasini


    buraya attim cozuldu :D




    C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache Tomcat 6.0.16\webapps\ROOT\WEB-INF\classes
     
  10. mr1yh1

    mr1yh1 Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Nisan 2005
    Mesajlar:
    1,431
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    normalde sadece kendi projenizin WEB-INF klasörünü kullanmanız lazım.
    aslında netbeans bunu kendisi yapıyor zaten,
    fazladan birşeye gerek yok.

    eğer tuhaf hatalar alıyorsanız,
    proje üzerinde sağ tıklayın
    "clean" ya da "clean and build" gibi birşey olması lazım bunu çalıştırın.