Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Alt="" 'mı ? <div>'mı?

Konu, 'Genel Webmaster Konuları' kısmında terstokat tarafından paylaşıldı.

  1. terstokat

    terstokat Aktif Üye

    Kayıt:
    24 Ekim 2002
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Profisyonel Serseri. Tipim de musayıt!
    Şehir:
    Antalya
    selam,
    Mous'la menyu uzerine gelince açılan açıklama pençeresi dörtgen şeklinde idi, bi yerde çok eskiden görmüştüğüm, ve şimdi kullanmak istiyorum.
    Yani Mousu baglantının üzerine gelince alt="falan filan" yazıyor ya. Burada Uzunca bir metin yazmak istiyorun.
    Tek sıra olarak çıkıyor, aceba bu çıkan açıklama pençeresine şekil verebilyoruz mu ?
    Örneğim alt="filan falan .. " alt.height="150" alt.width="200"??

    Ve ya "yok kardeş olmaz" diyorsanız, <div> tag'ını kullansam, ONMOUSEOVER=".." <div> aç fakat bu div'in üst sol köşesi cursordan başlayacak.

    <div> serbestche üzebilir mi ? yani bi yere bağlı olmadan? DHML galba bunu çözebiliyor. Bana bir örnek site de verebilirsiniz.

    ------------
    wallah aklım durdu yav:aglama:
     
  2. ab

    ab Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    343
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Oğrenci
    Şehir:
    İstanbul
    Dhtml kullanman browser uyumluuğu açısından pek yararlı olmaz.

    Internet.com da ben aşağıdaki Java script kodunu buldum belirli bolumlerinde duzenlemeler yaptım. Sende arasan boyle bir cok scripti bulabilirsin. Aşağıdaki script http://javascript.internet.com/messages/animated-tooltip.html
    adresinden alınmış olup, ihtiyaca gore tekrar duzenlenmiştir.

    Kod:
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
    
    <html>
    <HEAD>
    <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
    
    <!-- This script and many more are available free online at -->
    <!-- The JavaScript Source!! [url]http://javascript.internet.com[/url] -->
    
    <!-- Begin
    function showtip2(current,e,text){
      if (document.all&&document.readyState=="complete"){
      //Burasi degistirildi marquee tag i silindi
        document.all.tooltip2.innerHTML=text
        document.all.tooltip2.style.pixelLeft=event.clientX+document.body.scrollLeft+10
        document.all.tooltip2.style.pixelTop=event.clientY+document.body.scrollTop+10
        document.all.tooltip2.style.visibility="visible"
    }
      else if (document.layers){
        document.tooltip2.document.nstip.document.write('<b>'+text+'</b>')
        document.tooltip2.document.nstip.document.close()
        document.tooltip2.document.nstip.left=0
        currentscroll=setInterval("scrolltip()",100)
    	//burasi degisti tooltip in acilis koordinatlari Mouse imlecine yakinlastirma islemi burdan yaplir.
        document.tooltip2.left=e.pageX-70
        document.tooltip2.top=e.pageY-30
        document.tooltip2.visibility="show"
    }
    }
    function hidetip2(){
      if (document.all)
        document.all.tooltip2.style.visibility="hidden"
        else if (document.layers){
        clearInterval(currentscroll)
        document.tooltip2.visibility="hidden"
    }
    }
    //  End -->
    </script>
    
    </HEAD>
    <BODY>
    
    <div id="tooltip2" style="position:absolute;visibility:hidden;clip:rect(0 150 50 0);width:150px;background-color:gold;z-index:10"></div>
    <div align="CENTER" name="divTest" onMouseover="showtip2(this,event,'Be sure to check out our other JavaScripts!');" onMouseout="hidetip2();" STYLE="cursor: hand">
    <a href="http://www.ceviz.net">Ceviz.Net</a>
    <p></div>
    
    <p><center>
    <font face="arial, helvetica" size"-2">Free JavaScripts provided<br>
    by <a href="http://javascriptsource.com">The JavaScript Source</a></font>
    </center><p>
    
    <!-- Script Size:  2.17 KB -->
    </body>
    </html>
    
    
    
     
  3. yemre

    yemre Daimi Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    2,180
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Uygulama Geliştirme
    Şehir:
    İstanbul
    bu ne ab...

    salt metinden ve href ten bahsederken nereden çıktı div ...

    bunun için en iyisi bence title ....

    div daha gelişmiş amaçlar içindir...

    umarım işine yarar işte bir örnek

    <a href="http://www.ceviz.net" title="Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... Ne istierdiniz.... ">Ceviz</a>
     
  4. terstokat

    terstokat Aktif Üye

    Kayıt:
    24 Ekim 2002
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Profisyonel Serseri. Tipim de musayıt!
    Şehir:
    Antalya
    €Yemre ağbi sa ol, bu title hiç kullanmadım birşey di. Kötü tarafı Tüm açıklamalarda aynı büyüklükte yazı bulunmasize farklı boyutta sarı pençereler açılır.
    €Ab dediği scrpt tam aradım şei ama o da Operada çalışmiyor. :aglama:

    Metinleri bizraz çekiştirip lokum gibi uzatmak gerekiyor herkezin görmesi için
    hmmm ve ya dur şu Java ornekleri sitesini bi microskop altına alayım.
    Teşekkür ederim
     
  5. ab

    ab Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    343
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Oğrenci
    Şehir:
    İstanbul
    @yemre: terstokat dhtml deyince aklıma ondan daha iyi bir çözüm olan java script geldi,Kaldıki terstokatın tam aradığı şey title tagi yada alt taginin yaptiği işlevi yapabilecek birşeylerdi. Buna extra olarak kodu aşağıdaki gibi değiştirirsen table tagi ile, istediğin ccs yi butunleştirip ortaya ilginç sonuclar cıkarabilirsin. title yada alt taginden daha iyi duruyor. Sayfya extradan yuk getiriyor olabilir. Tasarıma katkısı olduğu ve dogru calistigi surece bunun buyuk bir problem olacağını zannetmiyorum.:)

    div kullanarak yapılmış orneğin table kullanılarak yapılmış hali. Tarafımdan tekrar duzenlendi. orjinal kod javascript.internet.com adresinden temin edilebilir.

    Kod:
    <html>
    <HEAD>
    <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
    function showtip2(current,e){
      if (document.all&&document.readyState=="complete"){
     //Artık text argumanı yok sadece table icindeki text i goruntule
     	//document.all.tooltip2.=text
        document.all.tooltip2.style.pixelLeft=event.clientX+document.body.scrollLeft+10
        document.all.tooltip2.style.pixelTop=event.clientY+document.body.scrollTop+10
        document.all.tooltip2.style.visibility="visible"
    }
     /* else if (document.layers){
        document.tooltip2.document.nstip.document.write('<b>'+text+'</b>')
        document.tooltip2.document.nstip.document.close()
        document.tooltip2.document.nstip.left=0
        currentscroll=setInterval("scrolltip()",100)
    //burasi degisti tooltip in acilis koordinatlari Mouse imlecine yakinlastirma islemi burdan yaplir.
        document.tooltip2.left=e.pageX-70
        document.tooltip2.top=e.pageY-30
        document.tooltip2.visibility="show"
    }*/
    }
    function hidetip2(){
      if (document.all)
        document.all.tooltip2.style.visibility="hidden"
        else if (document.layers){
        clearInterval(currentscroll)
        document.tooltip2.visibility="hidden"
    }
    }
    </script>
    </HEAD>
    <BODY>
    <table id="tooltip2" style="position:absolute;visibility:hidden;width:150 px;
    background-color:gold;border-bottom:1px solid red; border-left:1px solid red;border-top:1px solid orange;border-right:1px solid orange">
    <tr><td>:).hehe Mozilla uyumsuz table tooltip </td></tr>
    </table>
    <a href="http://www.ceviz.net" onMouseover="showtip2(this,event);" onMouseout="hidetip2();">
    Ceviz.Net
    </a>
    </body>
    </html>
    
    yukarıdaki kod mozilla türevi browserlarda çalışmayacaktır.

    @terstokat java 2 runtime kurulu opera 7 ile deneyecegim :) eger sen denediysen sorun yok
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Aralık 2002
  6. terstokat

    terstokat Aktif Üye

    Kayıt:
    24 Ekim 2002
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Profisyonel Serseri. Tipim de musayıt!
    Şehir:
    Antalya
    €ab Tesekkür ederim, Operada Olmiyo Bu ara Oprera 7'yi nerden buldun ?

    javascript.internet.com yarısını indirdim ama indirdiklerimi kurcalamaya zaman bulamadım. (biraz dün teşaşı var etrafta) :)