Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Alandakı tum satırların degerlerını toplamak

Konu, 'Veritabanları' kısmında HunTER tarafından paylaşıldı.

  1. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Bılırsınız MySQL de max() gıbı fonksıyonla bır alandakı degerler arasında en yuksegını bulabılıyoruz.. Benzer sekılde bır alandakı tum degerlı toplayan ( total() gıbı mesela ) bır fonksıyon varmı?

    Aslında amacım olusturdugum zıyaret sayacında belırlı bır tarıhtekı zıyaret sayısını yanı sayı alanındakı tum degerlerın toplamını almak.. Tablo suna benzer bırsey

    Kod:
    
    Ziyaret  | Sayı |      Tarih
    
    haber    |    1 | 02-09-2002   
    yazı     |    1 | 02-09-2002   
    tartisma |    1 | 02-09-2002   
    ilan     |    1 | 02-09-2002   
    defter   |    1 | 02-09-2002   
    
    
    Buna gore tek bır sql sorgusu ıle sayı alanındakı tarihi 02-09-2002 olan tum degerlerı nasıl toplarım ?
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Aradığın fonksiyonun adı sum()
     
  3. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Çok saol.. Bende MySQL Manualın ıcınde gezınırken count() adında bır fonksıyona rastladım.. Ama ıngılızcem ıyı olmadıgı ıcın pek kavrayamadım.. Bu fonkısyon tam olarak ne yapıyor?

    Bu arada MySQL dekı bu tıp fonksıyonlar hakkında turkce bır dokuman hazırlamak dusunuluyormu?
     
  4. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Satırları saymak için kullanılır.Mesela
    SELECT count(*) FROM tablo
    Bu sorgu sana kaç tane satırın olduğunu geri dönderir.

    count() veya diğer sql fonksiyonlarını kullanmanın bir diğer yolu da GROUP by kullanmaktır.
    Mesela
    SELECT isim,count(*) FROM tablo GROUP By isim
    Sonuçta her isimden tabloda kaç tane bulunduğunu öğrenebiliriz.
    Mustafa | 3
    Şahin | 2
    Hunter | 4

    gibi bi çıktı verir
     
  5. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    :) Saol.. Sımdıye kadar onlarca satır kod yazıp hallettıgım ıslerı sql sorgularıyla da halledılebılecegını ogrenmek hernekadar sınır bozucu olsada saol.. Yanı bos yere kod hammlıgı yapmısım..
     
  6. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    He he alışırsın :)
    Çünkü herkesin kendi çapında bu tür sinir bozucu dönemleri oluyor...

    Kolay gelsin.