Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

8 queries. 0.035 seconds. (60% PHP, 40% SQL) Nasıl oluyor?

Konu, 'PHP' kısmında Aruz tarafından paylaşıldı.

  1. Aruz

    Aruz Üye

    Kayıt:
    27 Haziran 2008
    Mesajlar:
    116
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Aruz
    Şehir:
    Aruz
    Bazı sitelerin altlığında oluyor ya. Nasıl oluyor? Özellikle bu yüzde olayı.
    8 queries. 0.035 seconds. (60% PHP, 40% SQL) gibi.
     
  2. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    adamlar yaptıkları queryilerin sayısını tutuyolar bunda bişey yok her sorgudan sonra $query++ diolar sayfa sonunda da echo $query diip yazdırıyolar.
     
  3. sametweb

    sametweb Üye

    Kayıt:
    15 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    123
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci..
    Şehir:
    esenler / istanbul
    Sayısını anladık diyelim, saniyesi nasıl hesaplanıyor? Eğer örnek varsa elinizde yayınlayabilir misiniz?
     
  4. ozguraybar2

    ozguraybar2 Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    473
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Denizli
    $sorgudan_once = microtime();
    $sorgudan_sonra = microtime();
    $kalan = $sorgudan_sonra - $sorgudan_once;
     
  5. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    forum da sayfa yüklenme süresi diye aratabilirsiniz.
     
  6. xam

    xam Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mart 2006
    Mesajlar:
    1,080
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    icinden cikabilirsen al kullan;
    PHP:
    # Function sql_query v.0.5 by xam
    function sql_query($_run_query)
    {
        if (!
    defined('DEBUGMODE'))
        {
            
    $query_start array_sum(explode(' ',microtime()));
        }
        
    $__return mysql_query($_run_query);    
        if (!
    defined('DEBUGMODE'))
        {
            
    $query_end round( ( array_sumexplode" "microtime() ) ) - $query_start ), );
            if (!isset(
    $_SESSION['queries']))
            {
                
    $_SESSION['queries'] = array();
            }
            
    $_SESSION['queries'][] = array('id' => (intval($_SESSION['totalqueries'])), 'query_time' => substr($query_end,0,8), 'query' => htmlspecialchars_uni($_run_query));
            ++
    $_SESSION['totalqueries'];
        }    
        return 
    $__return;
    }
    ..

    gecen sene yazmistim halende kullaniyorum.
     
  7. Aruz

    Aruz Üye

    Kayıt:
    27 Haziran 2008
    Mesajlar:
    116
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Aruz
    Şehir:
    Aruz
    php ve mysql sorguları ayrı ayrı nasıl yapılıyor?