Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

2003 1 kala büyük bi soru

Konu, 'PHP' kısmında Black_Boyss tarafından paylaşıldı.

  1. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    **************************************************
    şimdiden yeni yılınızı kutlar standatların üstünde salık dolu bir gelecek diliyorum ama ben derimki salık olmadan zenginligin malım mülkün hatta dünyanın en zengini olun ben saglıgımı bişeye degişmem salık dolu nice yıllara senelereeeeeeeeee

    *******fazla konuştuk yalama olacaz şımdi****************
    Soruya bak be ne karmasık diyenler hemen kaçsın ama cok basit bir olay korkmayın bir teselliver aneyyyy

    ***************************************************
    Yar arkadaşlar bu url’lerde sorun var bende url konusunu sayfalarda halledemedim başkalarınnın web sitesine url aynen böle
    http://127.0.0.1/ana_sayfa.php?PHPSESSID=6b178b0f0a99c169663f8364eb2b6962
    mesela diyelim ben ***ana_sayfa.php?PHPSESSID=6b178b0f0a99c169663f8364eb2b6962***
    ana sayfa böle ama başka sayfalara geçince url düşüyor acaba bu bir sorun mu dur ?
    ben oturum acıyorum kullanıcıya ve onu kayıt ettiriyorum. Oturum acılınca php/tmp
    dizininde oturum dosyası geliyor ama öbür sayfalara aktaramadığımdan mı yoksa kodu yanlış mı kullanıyorum

    bookmark_fns.php<?

    // Bu dosyayı tüm dosyalarımıza dahil edebiliriz
    // böylece her dosya tüm fonksiyonlarımız içerir
    // code by ismail çelikbaş
    require_once("data_valid_fns.php");
    require_once("db_fns.php");
    require_once("user_auth_fns.php");
    require_once("output_fns.php");
    require_once("kayit_modul.php");
    require_once("sorgu_modul.php");
    require_once("ortaktanim_modul.php");
    require_once("ana_modul.php");
    require_once("saat.inc.php");
    ?>

    login.php
    <?

    require_once("bookmark_fns.php");
    do_html_header("");

    display_site_info();
    display_login_form();burası login olacak kullanıcı form modul
    do_html_footer();

    ?>

    login olan kullanıcı member.php sayfasına düşüyor


    member.php
    <?

    // bu uygulama için fonksıyon dosyalarını dahil etinmi
    require_once("bookmark_fns.php");
    session_start();
    arka_resim();
    if ($username && $passwd)
    // biraz önce oturum açmayı denediler
    {
    if (login($username, $passwd))
    {
    // eger veritabanında iseler kullanıcı id sini kaydet
    $valid_user = $username;
    session_register("valid_user");
    }
    else
    {
    // başarısız oturum açma girişimi
    do_html_header("HaTa:");
    echo "Oturum açmadan sisteme giremezsiniz.";
    do_html_url("login.php", "Giriş");
    do_html_footer();
    exit;
    }
    }

    if (!filled_out($HTTP_POST_VARS))
    {
    do_html_header("Yalnış Giriş");
    do_html_url("login.php", "Ana Sayfa");
    sistem_out();
    }
    else
    {


    do_html_header("Ana Menü" );
    check_valid_user(); *user_auth_fns.php dosyasından geliyor…
    do_html_url ("ana_sayfa.php" , "Sisteme Hoş Geldiniz \n Giriş İçin Tıklayınız" );

    do_html_footer();
    }
    ?>


    user_auth_fns.php


    function check_valid_user()
    // birilerinin oturum açıp açmadıgına bak
    {
    global $valid_user;
    if (session_is_registered("valid_user"))
    {

    echo "-Sisteme Hoş Geldiniz : $valid_user.";
    echo "<br>";
    iso_saat ();
    }
    else
    {
    // oturum açılmamışsa
    do_html_heading("HaTa:");
    echo "Lütfen Sisteme Giriş Yapınız.<br>";
    do_html_url("login.php", "Giriş");
    do_html_footer();

    exit;
    }
    }
    iste olay bu kadar acaba sorun nerden karmasık sorular benden bende arıyorum yakında çözeriz ehehehe
    yane epey bi karmakarışık oldu buna karışıkkuruşuk bir fıkara vardı aklıma o geldi sorunu halledince yazarız..
    kolay gelsin iyi çalışmalar.
    İsmail çelikbaş
     
  2. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    yaw bana büyük gibi geldi başka kanularla ugraşıyorum
    ama siz ufacık tefecik bir olay olabilir ben inceleme yapmadım acıkcasi cevizde yazdım bu url isi nasıl oluyor diye net bir acıklama cıkmadı ben de salladım :D
     
  3. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    ehe deneme:D resim ekledimde
     
  4. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    noluyo ya,ben bi şey anlamadım :rolleyes:
     
  5. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    http://forum.ceviz.net/forumdisplay.php?forumid=14
    abi ben yukardaki olayı sadece bir sayfada görüyorum
    bay yazının en basınsa soru olarak yazdım bidaha yazım
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Yar arkadaşlar bu url’lerde sorun var bende url konusunu sayfalarda halledemedim başkalarınnın web sitesine url aynen böle
    http://127.0.0.1/ana_sayfa.php?PHPS...63f8364eb2b6962
    mesela diyelim ben ***ana_sayfa.php?PHPSESSID=6b178b0f0a99c169663f8364eb2b6962***
    ana sayfa böle ama başka sayfalara geçince url düşüyor acaba bu bir sorun mu dur ?
    ben oturum acıyorum kullanıcıya ve onu kayıt ettiriyorum. Oturum acılınca php/tmp
    dizininde oturum dosyası geliyor ama öbür sayfalara aktaramadığımdan mı yoksa kodu yanlış mı kullanıyorum
    -----------------------------------------------------------------------------
    kodaları yukarda verdım
    benim url de ufak bir problem var yada kod

    benim istedigim bu
    http://127.0.0.1/ana_sayfa.php?PHPS...63f8364eb2b6962
    ama bu sadece ana sayfada var
    mesela ms_kayit.php geince bu kısım düşüyor ---------------------------------PHPS...63f8364eb2b6962--------------------------
    sadece ms_kayit.php
    oluyor yazıdımda kodlar acık yazlı unuttugum varsda ekliyelim
    mkrabulut icq felan varsa benim bu çalışmam evde apache ile mysql acam sen benim ip web üzerinden baglanıp bi baksan yaw
    yada zaman ve oosaat te olsa

    :aglama: :confused: :aglama:
     
  6. Turok

    Turok Üye

    Kayıt:
    19 Aralık 2002
    Mesajlar:
    233
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Kurucu Ortak, Turkcell ,Vodafone, Avea 3.Party Sof
    Şehir:
    A, A
    :))
    Php de (sanirim 4.2 sonrasi ) session acildiginda butun urlere ve formlara (hidden ) Sesionid yi kendisi ilave ediyor.
    Daha önceki sürümlerde url adreslerine sessionid nin programci tarafindan eklenmesi gerekiyor.
    Cookie aciksa Sessionid ilave edilmedende oturum çalışıyor.
    tabi dogru olarak tanimladığında
     
  7. Turok

    Turok Üye

    Kayıt:
    19 Aralık 2002
    Mesajlar:
    233
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Kurucu Ortak, Turkcell ,Vodafone, Avea 3.Party Sof
    Şehir:
    A, A
    <a href="ana_sayfa.php<?=SID?>">link</a>
    şeklindede kullanilabilir.
     
  8. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    ok anlaşıldı olay ama alta sayfalarda aktaramıyorum
    mesela dedim ya
    burdan sonrası
    PHPS...63f8364eb2b6962
    gözükmemesi problemii degilmi
     
  9. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    merhaba
    oturumu actiginda kayitli bir oturum degiskenin yoksa oturumid url nin sonuna ekleniyor varsa eklenmiyor benim uygulamalarimda gordugum buydu:)
    oturumid nin url satirinda gozukmemesi bir sorun cikartmaz
     
  10. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    ok saol teşekkürler:super: