PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Genelde Bilişim Özelde WEb de meslekdaş anlayışı

fatihhayri
30/06/2004, 11:07
Bu başlığı aklıma polis dayanışması gelince yazmayı düşündüm.

Evet sizlere soruyorum meslekdaşlar arasında bir dayanışma nederecede?

bence çok zayıf.

Taksicinin taksiciyi minibüsçünün minibüçüyü koruduğunun 10 da 1 kadar web ci(kaba tabirle) web ciyi kollarmı?

bu konuda yapılanlar bir iki dernekten ileri gitmediği görülmektedir.

ama neler yapıla bilir. sizce bir web ahlakı geliştirilebilirmi?

selami_32
30/06/2004, 13:50
7-8 yıllık bilgisayarcı-bilişimci hayatımda gördüm ki bilişimci bilişimciyi korumaktan çok aradan çıkarmaya çalışıyor. Onun için bilişimcilere çok güvenmem.

HunTER
30/06/2004, 14:01
Oyleyse bız burda bosuna cırpınıyoruz :) Yanı sızcede bu forum yada benzerlerı bılısımcının bılısımcıyı kollamasının en acık ornegı degılmı?

gumush
30/06/2004, 15:16
Bence ozellikle kollamaya gerek yok , olmasi gerektigi gibi davranmak yeterli olacaktir. Benim asil meslegim tip doktorlugu , cogu zaman hastalar gelirler ve durumlarini anlatirlar ve eklerler , onceki gittigim doktor dediki .... bundan sonra bir cok meslektasim " aaa .olur mu yok ogle olmaz , o degildir , cok yanlis ya soyle olsaydi . cik cik cik " diyerek kendilerine paye cikarirlar. Benim bu konudaki tutumum su sekildedir.Farkli bir dusuncede bile olsam hatta hasta o zaman oteki doktorun soyledigi dogru degil dedinde ; hayir , yanlis soylemis denemez , o zamanki durumu degerlendirmek lazim , su anda o da ayni kaniya varirdi . Seklinde kimseyi suclamadan kotulemeden aciklamalarimi yaparim . Aslinda ayni ornek tam olarak web isindede gecerli.
-Aaa .siteye bak cok kotu, bizim yaptigimiz burada bir kiyaslayin isterseniz.
(konu ile bilinmeden sadece tasarima bakilarak verilen musteri biz daha iyiyiz fikrine inandirmak icin yapilan bir hareket )

Neyse cok uzatmayacagim , ama dedigim gibi kollamak biraz fazla olacaktir sadece olmasi gerektigini dusundugunuz gibi davranin ve sunu unutmayin.Kendinizi o kisinin yerine o zamanda o sartlarda koymadiginiz surece asla fikir yurutemezsiniz.

Herkese iyi calismalar dilerim.

Ateşbalığı
30/06/2004, 23:12
Ben üni yıllarımda çok farklı işler yaptım partime olarak 4 yıl çalıştım, hiç dayanışma görmedim, herkes birbirinin arkasından kuyusunu kazıyordu,özellikle pazarlama yaptığım dönemde çok tüketmişti bu insansızlık beni.

Üni bitti öğretmen oldum,okumuş etmiş insanlar diye düşündüm ama düşündğüm gibi olmadı malesef.Yine aynı durumu yaşadım,pasta çok küçük ve bu pastadan pay almaya çalışan isnsan sayısı fazlalaşınca malesefki insanın insan olmayan yönü açığa çıkıyor.Ben katlanamdım bukadar insansızlığa.

Arakadaşlarım var avukat, dayanışama göremiyorum aralarında, avukat bir arkadaşımın davası vardı barodan sadece 6 avukat gelmişti.Aynı olay her avukatın başına gelebilirdi,polis ve avukat arasındaki sürtüşme durumuydu olay.Ama avukatlar kendi yaşam mücadelelerinden fırsat bulup davaya iştirak edememişti.

Bunalar benim örneklerim.

Diyeceğim o ki işin içine yaşam mücadelesi girdiğinde ekmek kavgası girdiğinde insan denen varlık insanlığından çıkıyor.

Bu anlamda aslına bakarsanız ben bunun tam tersini düşünüyorum.Bilişim sektöründe nedenini bilmiyorum ama güzel bir dayanışma var.Soru soruyorsunuz ve cevap alıyorsunuz.

Ama tabi dayanışma bukadarla mı kalmalı, dayanışmadan kasıt nedir ?Bunların belirlenmesi gerkiyor.Ama benim umudum yok,bilgi paylaşımı düzelminde kalsın yeter,öteki türlü yok web ciler odası falan gibi şeyler bir müdet sonra aidat toplayan kurumlar halini alıyor.

Sevgiler,

yildizib
30/06/2004, 23:22
Oyleyse bız burda bosuna cırpınıyoruz :) Yanı sızcede bu forum yada benzerlerı bılısımcının bılısımcıyı kollamasının en acık ornegı degılmı?

Hunter hayır boşuna değil de arkadaşa katılıyorum.Tanıdığım kim varsa en iyi olmayı istiyor.ve tabi kendisinden iyi olanı çekemiyor.Bende böyleyim.Sende öylesin tahmin ediyorum."Hunter" boşuna secilmiş bir nick değil değil mi?

Ansugo
01/07/2004, 08:54
Paranin oldugu yerde "das" lik degil, "ben" vardir. Taksici ve dolmuscular genelde birbirilerini tanirlar.

HunTER
01/07/2004, 11:28
En ıyı olmayı ıstemenın kotu bı tarafı yok.. Bu herkesın yararına.. Ama sırf bı adama yetısmek yada onu gecmek ıcın ayagını kaydırmaya calısıyosan bu kotu.. Kı bız burda bunu yapmıyoruz..

yildizib
01/07/2004, 11:52
Ben üni yıllarımda çok farklı işler yaptım partime olarak 4 yıl çalıştım, hiç dayanışma görmedim, herkes birbirinin arkasından kuyusunu kazıyordu,özellikle pazarlama yaptığım dönemde çok tüketmişti bu insansızlık beni.

Hmm pazarlamacılara oldum olası deli oluyorum.Ben asıl o kişilerde insan vasfını yitirmişleri çok gördüm.

selami_32
02/07/2004, 11:19
En ıyı olmayı ıstemenın kotu bı tarafı yok.. Bu herkesın yararına.. Ama sırf bı adama yetısmek yada onu gecmek ıcın ayagını kaydırmaya calısıyosan bu kotu.. Kı bız burda bunu yapmıyoruz..

haklısın HunTer abi ceviz.net'i bir istisna olarakg ördüğümüz için buradayız. ancak burada bile arasıra gereksiz çekişmeler oluyor.

fatihhayri
02/07/2004, 12:01
burada bir bilgi paylaşımı ortamı olduğu buda meslekdaşlık için önemli bir adımolduğunu kabul ediyorum.

ancak yeterli değil ve iş ortamında ve iş ahlakında pek istene düzeyde değiliz gibi geliyor bana

Ateşbalığı
02/07/2004, 12:08
ancak yeterli değil ve iş ortamında ve iş ahlakında pek istene düzeyde değiliz gibi geliyor bana

Biraz daha açar mısn? Sıkıntıların nedir?Hatalı olduğunu düşündüğün şeyler nelerdir?

Eksik olan yönleri belirlediğimizde daha sağlıklı düşünebilirz kanatindeyim.Özelde senin bu topici açmana neden olan olay, yada olgular nelerdir ?

Sevgiler,

fatihhayri
02/07/2004, 15:22
benim bu konuya çamam daki nedeni ilk mesajımda iletmiştim.

polislerin meslekdaşlarını kollam güdüsü

ama ben birebir bunu istemiyorum.

genelde http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=7644

bu konu iilede ilgili olarak bir birlik ve bütünlük sağlayıcı bir birliktelik

- hatası olanı ciddi manada uyaracak

- başarrıyı kazananı ödüllendirecek(şimdiki yarışmalar biraz yanlı geliyor. Örn: A şirketinin sponsor olduğu yarışmada A şirketinin birinci olması gibi)

- kişileri eğitecek(konferans,kurs vs)

- İşçi ve işveren haklarında yardımcı olacak

- Belli noklatalarda söz sahibi olacak

bunları çoğaltmak mümkün. Tabi bazıları burası Türkiye hangi meslekte var böyle bir yapılanma ki web cilerden böyle bir yapılanma bekliyorsun diye bilir ama ben bunu gerçekten ciddi manada düşünüyorum.

Sektörün yeni olması her nekadar belli şeylerin oturmadığını göstersede; bir avantajıda eğer baştan sağlam temelli bir yapı otututurulursa gerçekten güzel bir sektör ve iş sahasına kavuşacağız. Bu sektör gelişmesi muhakkak dünya buraya dopru yuvarlanıyor çünkü

Ama bunu temelerini sağlam atmak lazım.

Ateşbalığı
02/07/2004, 20:17
Meslek odası fikri bana hiç ama hiç sıcak gelmiyor.Nedeninide önceki yazımda açıklamaya çalışmıştım.Birsüre sonra aidat toplayan sana aydan aya içeriksiz bir meslek dergisi gönderen bir oluşum halini alacağına eminim.Bilmiyorum belkide emin olmamalıyım.Ama umudum yok.

"Hatası olanı ciddi manada uyaracak " demişsin <-- Bundan kastın nedir .Web sektöründe bir insan nasıl bir hata yapabilir kurgulayamadım.Düşündüm aklıma gelmedi.

İşçi ve işveren haklarını korumak noktasında söylediklerine katılıyorum.Ama bunu bir meslek odasının yapabileceğini düşünmüyorum.Bu ancak sendikalaşmayla mümkün olacak bir durum olduğunu sanıyorum.

Ayrıca aklıma gelen bir soru var :

Web sektöründe tasarım işinde ücret anlamında sıtandardın nasıl koyulabileceğini düşünüyorsunuz.Tasarım var , tasarım var.Bu bir yönüyle sanat.

Sevgiler,

fatihhayri
05/07/2004, 11:19
"Hatası olanı ciddi manada uyaracak " demişsin <-- Bundan kastın nedir .Web sektöründe bir insan nasıl bir hata yapabilir kurgulayamadım.Düşündüm aklıma gelmedi.

örnek senin yaptığın siteyi benim herhangi bir izin almadan tepe tepe kullanmam.

Buiş avrupada ve abd de demi böyle düzensiz. incelemek lazım.